Aibo vs Wee Bot

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1879
Mărime: 10.91KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. Cum ar putea factorii personali sa influenteze cumpararea unui AIBO? Dar a unui WEET BOT?

Privind aceasta problema din punctul meu de vedere, consider ca acesti factori personali nu pot influenta in nici un fel cumpararea unui robot deoarece intervine implicarea de sentimente; iar dupa parerea mea acesta este un prim factor care trebuie luat in calcul, deoarece ceea ce ne desparte pe noi de aceste robo-animale si masinariile in general sunt sentimentele. Un robot este o “persoana” lipsita de sentimente care executa eficient diverse sarcini. Are un vocabular de 1000 de cuvinte, AIBO este capabil sa inteleaga comenzile si sa poarte chiar si conversatii, dar nu foarte complicate. Nu va asteptati ca AIBO sa inteleaga sau sa abordeze concepte filozofice, dar aceasta va putea sa-si intrebe stapanul “ cum i-a fost ziua”. Vocea poate fii editata, astfel ca propietarii lui AIBO au optiunea de a definii sexul si varsta “ patrupedului”. In plus stie 35 de comenzi in spaniola. Si cum blog-ul este la mare moda, AIBO va fii capabil sa isi scrie propriul blog, usor de trimis pe internet, asa ca stapanii unui astfel de catel – robot vor putea vedea ce fac celelalte “specimene”. Blog-ul unui AIBO va contine imagini si scurte comentarii; pe langa asta, patrupedul robotizat poate fi “insarcinat” sa citeasca titlurile stirilor, deoarece noua sa “inteligenta” include un RSS reader. Robotii raman insa accesorii mecanice. In unele laboaratoare se desfasoara incercari pentru a crea calculatoare care sa aiba sentimente;dar pana la roboti care sa iubeasca sau sa rada mai e mult.

Punand in balanta avantajele si dezavantajele acestor robotei putem spune ca avem si un raport sentiment pret in conformitate cu investitia in sine.

Avantajele de care am mentionat mai sus sunt menite evident de ai servii cumparatorului si de ai usura intr-un fel sau altul viata sociala.

Despre robotelul AIBO putem spune ca este foarte econom si absolut deloc pretentios. Nu necesita atentie sporita si nici alte lucruri majore,

Ex: Nu trebuie scos afara, nu trebuie hranit, nu trebuie spalat si pieptanat etc. Timpul de activitate al acestui robotel este de 3 h pe zi ceea ce este in avantajul nostru. Este foarte usor de intretinut atata timp cat are parte de afectiunea necesara si tot odata foarte comod si incapator, asta si in conditiile in care dorim sa-l luam cu noi in concedii. Se poate conecta la o retea wirless pentru a devenii o parte din metodele de divertisment. Printr-o aplicatie, acesta poate chiar sa redea fisiere audio si sa danseze pe ritmul unor melodii. Acest tip de robot va face posibila o integrare reala si eficienta in mediul inteligent in care se prevede sa actioneze persoana umana intr-un viitor nu foarte indepartat.

Dezanatajele robotelului AIBO din punctul meu de vedere sunt si ele ca si avantajele intr-un numar destul de mare in raport cu procesul calitate pret.

De ce spun asta? Deoarece am studiat site-ul oficial Sony unde pot fii gasite filmulete de prezentare cu acet robotel si am realizat ca nu este asa cum mi l-am inchipuit in prima faza. Urmarind acest filmulet cu activitatile sale am realizat si constatat tot odata ca este foarte galagios ( lucru care nu l-ar agreea multe persoane deoarece scopul lui este a deconecta si de a da o stare de bine stapanului nu de al obosi mai mult), scartaie si se misca destul de greu data fiind investitia si tehnologia care le sta la indemana producatorilor. Iar pe langa coordonare, ii mai trebuie si curent, are o valoare initiala foarte mare , necesita reparatii si deocamdata nu are o infrastructura de a fii mai eficient decat un om cu simt de raspundere. Consider ca acest raport calitate pret este destul de scazut.

Robotelul WEE BOT nu arata ca un catel desi se poarta ca atare, este mult mai accesibil la pret, iar ca un cumul de avantaje si dezavantaje pot spune ca ambii roboti se cam incadreaza in aceleasi standarde.

2. Ce factori culturali si de clasa sociala ar putea influenta decizia de cumparare a unui AIBO sau a unui WEE BOT?

Inainte de a pornii o idee trebuie stiut ca pentru a discuta despre o anume influenta de cumparare a roboteilor, fata de noi acesti roboti nu beneficiaza nici de factori culturali nici de factori sociali, deoarece nu au provenienta umana si religioasa, ei provenind din lumea industriei electronice.

Consumatorii pot fii influentati in primul rand de felul cum arata, de ce stiu sa faca si nu in ultimul rand de durata lor de desfasurare. Aceste criterii pot fii din punctul meu de vedere decisive in luarea unei decizii de catre consumator. Aici putem constata si prezenta raportului calitate pret , deoarece consumatorul se orienteaza dupa calitatile roboteilor in conformitate cu pretul.

3. Cum ar puea grupurile de referinta sa influenteze interesul unui consumator fata de robo-animalele de companie sau fata de roboti in general?

Grupurile de referinta influenteaza comportamentul cumparatorului in mai multe moduri cum ar fii prin influenta informationala; aceasta aparand atunci cand un individ cu un cumul de cunostiinte si experienta expune anumite ideii si produse fata de potentialii cumparatori.

Influenta comparativa – apare atunci cand consumatorii incearca sa ia o decizie de cumparare,care ii va asocia cu un grup din care vor sa faca parte dar in acelasi timp, se vor disocia de alte grupuri. Maniera în care consumatorii abordează deciziile de cumpărare cunoaşte o mare diversitate, întrucât reacţiile acestora sunt determinate în foarte mare măsură de problemele mediului ambiant în care îşi trăiesc viaţa.De asemenea, în condiţiile diversificării considerabile a ofertei, consumatorilor li se deschid largi posibilităţi de alegere. Pe de altă parte, creşterea puterii de cumpărare, concomitent cu ridicarea nivelului de educaţie şi cultură, îi dă posibilitatea cumpărătorului să-şi satisfacă mai multe nevoi, mai sofisticate, de nivel calitativ mai ridicat, aspecte de care este absolut obligatoriu să ţină seama producătorul, pentru a putea veni în întâmpinarea dorinţelor consumatorului.In cazul în care producătorul nu desluşeşte aceste noi opţiuni ale clientului, acesta se va îndrepta către un alt producător.

Influenta normativa asupra comportamentului consumatorilor apare atunci cand un individ este supus la presiuni pentru a se conforma normelor unui anumit grup.

Preview document

Aibo vs Wee Bot - Pagina 1
Aibo vs Wee Bot - Pagina 2
Aibo vs Wee Bot - Pagina 3
Aibo vs Wee Bot - Pagina 4
Aibo vs Wee Bot - Pagina 5
Aibo vs Wee Bot - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Aibo vs Wee Bot.doc

Alții au mai descărcat și

Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz

1. Prezentarea companiei Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marcă germană consacrată de automobile, autobuze,...

BMW - studiu de marketing (analiza cererii și a ofertei, evoluția profitului, cote de piață, capacitatea pieței, elemente ce individualizează marca BMW, căi de dezvoltare)

Bayerische Motoren Werke AG - Scurt istoric Kerl Rapp si Gustav Otto au infiintat Bayerische Motoren Werke pe data de 9 martie 1916, initial...

Analiza comparativă a publicității între mărcile BMW și Mercedes

Publicitatea - concept si realizare Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea comunicatiilor,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?