Analiza activității de marketing a magazinului micro

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1556
Mărime: 370.83KB (arhivat)
Publicat de: Dida-Paula Nechifor
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Prezentare generala

Mic.Ro este o retea de magazine de cartier si magazine mobile, creata de omul de afaceri Dinu Patriciu, prin intermediul companiei Mercadia Holland. In aprilie s-a implinint un an de cand reteaua de bacanii a aparut pe piata din Romania; in acest moment exista nu mai putin de 461 de magazine in 35 de localitati ale tarii.Mic.Ro este un concept original, pe care nimeni nu a mai indraznit sa il puna in practica pana acum.

Reteaua are la baza conceptul de bacanie de pe vremuri, cand bacanul era prietenul tuturor si un personaj reprezentativ pentru comunitatea respectiva. Este un model bazat pe interactiunea cu vanzatorul, tipic tarilor mediteraneene, mai putin practicat in tarile vestice si nordice.

Companie romaneasca de retail Mic.Ro ofera clientilor sai un nou concept de magazin de proximitate prin selectia bogata de produse pentru familie si gospodarie, servicii adaugate si un aspect modern si prietenos. Mic.Ro actioneaza in piata de Retail cu doua linii de business complementare: Mic.Ro fix si Mic.Ro mobil. Mic.Ro mobil reprezinta o alta abordare a comertului de proximitate.

Magazinul Mic.Ro 140 este amplasat in sectorul 5 din Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie.

Magazinul este proiectat pentru a etala, depozita si vinde marfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale, are o imagine proprie care il individualizeaza fata de concurentii sai. Imaginea magazinului poate fi definita ca perceptia consumatorilor asupra magazinului si atributelor sale, puse in valoare de o serie de caracteristici : amplasamentul magazinului este la indemana, ambianta si organizarea interioara sunt placute, spatiul este curat si bine organizat, marfurile sunt structurate pe sortimente, clientii putand gasi usor ce au nevoie, sunt puse la dispozitia clientilor cosuri pentru cumparaturi ca intr-un supermarket in miniatura.

Analiza cererii

Clientii magazinului Mic.Ro sunt reprezentati in principiu de persoane fizice sau de familii, care apeleaza la bunurile si serviciile oferite de acesta pentru a-si satisface nevoile zilnice de consum.

Mediul demografic, reprezentat de populatie si structurile sale, are o importantă deosebita pentru întreprindere, deoarece oamenii sunt cei care formeaza pietele, dar si oferta de forta de munca. Analizand modelele si trend-urile in structura populatiei se poate anticipa comportarea consumatorilor pe o anumita piata, nevoile si dorintele acestora fiind exprimate de trasaturi demografice precum: varsta, sexul, ocupatia, starea civila.

Modificarile importante in datele demografice, cum ar fi accentuarea procesului de imbatranire a populatiei, scaderea natalitatii se reflecta semnificativ asupra comportamentului de cumparare al populatiei, asupra marimii si structurii cererii. Atributele demografice pot oferi indicii clare asupra structurii gamei de produse si a preturilor pe care consumatorii sunt dispusi sa le plateasca, asupra mijloacelor optime de distribuire a lor precum si a celor mai adecvate promotii.

Unul din primele aspecte utile în analiza factorilor demografici este numarul si structura pe sexe a populatiei ce face parte din piata magazinului Mic.Ro, din punct de vedere al volumului, dar si al dinamicii. Din punct de vedere al ponderii sexelor in totalul populatiei, populatia feminina a decalat-o cu cateva procente pe cea masculina.

Pentru delimitarea profilului consumatorului un factor important este stilul de viata al populatiei careia i se adreseaza Mic.Ro. Au fost identificate 3 categorii de stiluri de viata, care cuprind 8 segmente:

• Stilul de viata orientat spre trecut: supravietuitorii si traditionalistii pasivi. Aceste persoane sunt in general din generatia varstnica care intampina dificultati de adaptare la schimbarile curente, au venituri mici, si sunt caracterizate de inertie si pasivitate.

• Stilul de viata orientat spre prezent este reprezentat de: atemporalii, familistii traditionalisti si familistii sofisticati. Aceste persoane au facut fata schimbarilor pana acum, desi stilul lor de viata s-a depreciat oarecum in ultimii ani; au un optimism moderat, dar si un sentiment de neliniste fata de viitor.

• Stilul de viata orientat spre viitor cuprinde: aspirantii, imitatorii si ambitiosii. Acesta include persoanele care privesc schimbarea ca pe o oportunitate de evoluție personala in plan social ; sunt persoane destul de tinere, increzatoare si adaptabile si manifesta optimism in ceea ce priveste viitorul lor. Principalii factori de motivatie ai lor sunt banii, succesul si cariera.

Preview document

Analiza activității de marketing a magazinului micro - Pagina 1
Analiza activității de marketing a magazinului micro - Pagina 2
Analiza activității de marketing a magazinului micro - Pagina 3
Analiza activității de marketing a magazinului micro - Pagina 4
Analiza activității de marketing a magazinului micro - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatii de Marketing a Magazinului Micro.docx

Te-ar putea interesa și

SC Altex SRL

Capitolul I Prezentarea Generala a S.C. Altex Impex S.R.L. I.1. Scurt Istoric La data de 14 februarie 1992 ia nastere firma S.C. Altex Impex...

Mixul de Marketing la SC Prodsafe SRL

INTRODUCERE Putem aprecia că marketingul este o filozofie de afaceri, care are în centrul clientul cu nevoile sale, pe care organizaţia le...

Elaborarea strategiei de piață - caracterizarea pieței locale a magazinului Mega Image

Introducere Cu ce ne ajută acest proiect? Proiectul ne ajută să avem o perspectivă mult mai bună și mai eficientă asupra stragiei de piață cu...

Lansarea unui produs pe o piață internațională - Zăganu

I. Alegerea produsului Produsul ales pentru a fi lansat pe piata berii din Germania este berea “Zăganu”. Istoria acestei beri este una scurta,...

Sinteză cercetări de marketing

I. Cercetarea de marketing si aria sa 1. Definitia cercetarii de marketing Conform Comitetului de Definitii al Asociatiei Americane de...

Analiza Eficienței Activității la SC Farul Speranței SRL

INTRODUCERE Lucrarea de faţă „Analiza eficienţei activităţii la SC Farul Speranţei SRL”, presupune analiza eficienţei activităţii economice la...

Organizarea Comerțului

ORGANIZAREA COMERTULUI 1.1. COMERTUL CU RIDICATA (COMERTUL DE GROS) Comertul cu ridicata (comertul de gros) reprezinta activitatea prin care se...

Economie Comercială

I. COMERŢUL - SECTOR AL ECONOMIEI NATIONALE SI INTERNATIONALE 1.1. Conceptul de comerţ Comerţul este unul dintre acele lucruri pe care le...

Ai nevoie de altceva?