Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2166
Mărime: 58.22KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Nica
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinca Georgiana

Extras din referat

Apariţia şi dezvoltarea brandului SIEMENS

Povestea Siemens a inceput in urma cu peste 160 de ani .La 1 octombrie 1847, Werner Siemens (1816-1892), varul sau Johann Georg Siemens (1805-1879) si Johann Georg Halske (1814-1890) fondeaza la Berlin, intr-un atelier, o companie a carei prima denumire a fost Telegraphen-Bau- Anstalt Von Siemens & Halske (“Firma pentru constructii telegrafi ce ale Siemens & Halske”). Obiectul de activitate era constructia de instalatii telegrafice si alarme de avertizare pentru trenuri. In foarte scurt timp, compania a inceput sa construiasca linii telegrafice in toata Germania si apoi a deschis in 1855 o filiala la Sankt Petersburg pentru liniile rusesti si in 1858, la Londra, pentru liniile engleze, ultima fiind condusa de fratele lui Werner, William (1823-1883). In timp ce firma crestea si introducea productie de masa, Halske, care a fost mai putin inclinat inspre expansiune, a lasat controlul asupra companiei celor patru frati Siemens si descendentilor acestora, in 1867.

Numele lui Werner von Siemens este sinonim cu inovatiile tehnice. Astfel, in 1866 acesta a descoperit principiul dinamului electric si a produs un generator electric alimentat de electromagneti, care a condus la producerea de scari rulante, iluminat public, cale ferata electrica si multe alte inventii.

Fondatorul Siemens a avut mari contributii in domeniul masinilor si actionarilor electrice cum ar fi : indusul in dublu T care a crescut randamentul generatoarelor si motoarelor electrice (1856), primul alternator electric (1878), principiul autoexcitatiei generatoarelor de curent continuu (1867), principiul reversibilitatii masinilor electrice (1867). A construit primul tramvai cu alimentare electrica prin cele doua sine (1870), prima locomotiva electrica (1879) si primul razboi de tesut cu actionare electrica (1879).

Siemens este cel care propune watt-ul ca unitate de putere (1882). De asemenea el este cel care da denumirea de electrotehnica pentru electricitateatehnica.

Alte inventii de importanta majora in electrotehnica si nu numai sunt aparatul telegrafic indicator cu intrerupere automata (1846); folosirea gutapercii ca material izolant (1847), folosita ulterior la fabricarea primelor cabluri submarine de telegrafie; semnalizatorul electric de incendiu (1848); cuptorul cu arc electric pentru otelarii (1878); pirometrul cu rezistenta pentru masurarea temperaturilor inalte (1880); ascensorul cu actionare electrica (1880) si fotometrul cu seleniu (1887).

In 1892, fondatorul a decedat, insa compania a continuat sa creasca, iar in anii 1920 Siemens a fost una dintre companiile fabricante de electronice de top din lume. Intre timp, activitatile companiei s-au diversificat, incluzand dinami, cabluri, telefoane, putere electrica, iluminare electrica, si alte avantaje ale ultimei Revolutii industriale. In 1890 a devenit un parteneriat limitat, partenerul senior fiind Carl Siemens (fratele lui Werner), si Arnold si Wilhelm Siemens (fii lui Werner), iar in 1897 a devenit o companie cu raspundere limitata, Siemens & Halske AG.

In 1903 Siemens & Halske a transferat activitatile sale de power-engineering (ingineria energiei electrice) unei noi companii, Siemens-Schuckertwerke Gmbh (absorbind firma Nurenberg, Schuckert & Co.) si incepand din anul 1919 cele doua companii sunt conduse de un membru al familiei Siemens. In 1932, dupa 7 ani de colaborare, o firma irlandeza, Reiniger Gebbert & Schall, a fuzionat cu Siemens, pentru a forma Siemens-Reiniger-Werke AG, activa in producerea de echipament pentru diagnosticare medicala si terapie, in special masini pentru raze X si microscopuri electronice.

In 1924 Siemens produce radioul Siemens-D-Zug si instaleaza primele semafoare complet automatizate in Piata Potsdamer din Berlin.

Siemens în Romania

Dupa 60 de ani de activitate, Siemens si-a deschis prima reprezentanta de pe teritoriul Romaniei in 1905, la Bucuresti, sub denumirea de “societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima”.

In 1949, firma Siemens, alaturi de celelalte companii straine prezente in tara noastra, a fost nationalizata si se parea ca germanii iesisera definitiv de pe piata romaneasca. Totusi, noua companie de stat a contribuit la dezvoltarea unora din cele mai importante complexuri industriale din tara: Uzina de tractoare Brasov, instalatiile electrice pentru uzinele din Calan, Hunedoara, Buzau, Slatina si centrala electrica Bucuresti. Unul din marile proiecte ale acelei perioade s-a derulat in 1964, cand statul roman s-a adresat firmei Siemens pentru dotarea completa din punct de vedere electromecanic a termocentralei Fantanele. In 20 de luni de la semnarea contractului, centrala a putut furniza energie.

Preview document

Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 1
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 2
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 3
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 4
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 5
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 6
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 7
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 8
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 9
Analiza benchmarking pentru mașinile de spălat Siemens - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Benchmarking pentru Masinile de Spalat Siemens.doc

Alții au mai descărcat și

Piața mașinilor de spălat

CAP.I PREZENTAREA GENERALA A PIETEI Din 1996 si pana in anul 2006, numarul masinilor de spalat rufe, fabricate la noi a scazut continuu. Ca sa...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?