Analiză comparativă Danone - Zuzu

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2901
Mărime: 596.85KB (arhivat)
Publicat de: Iancu-Ionel Neagu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

I. Demersurile comunicationale ale marcii NutriDay Delicios

1. Emitatorul :Danone Romania

Compania Danone a intrat pe piata lactatelor din Romania in anul 1996 prin achizitionarea activelor unei foste fabrici de lactate din Bucuresti.

In prezent Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate pe piata din Romania.

Danone Romania are astazi in portofoliu peste 60 de produse . Cea mai mare pondere o reprezinta iaurturile :simple, cu fructe, traditionale si probiotice.

Nutriday Delicios de la Danone este un iaurt cu fructe disponibil in mai multe variante:

• capsuni (125 g si 400 g)

• caise (125 g si 400 g)

• visine(125 g si 400 g)

• fructe de padure (125 g)

• banane (125 g)

• fructe exotice (125 g).

2. Publicitatea

(a) Medii si suporturi publicitare

Mediile alese pentru promovarea iaurtului cu fructe Nutriday Delicios au fost:

• Televiziunea;

Publicitatea prin televiziune ofera multiple avantaje, cum ar fi posibilitatea transmiterii unui mesaj vizual, sonor si animat, audienta este foarte mare, dispersia teritoriala mare.

Pentru iaurtul Nutriday au fost alese doua spoturi publicitare de aproximativ 40 de secunde care au fost difuzate pe diferite posturi Tv cum ar fi: Antena 1, ProTv, PrimaTv, Tvr etc.

Episodul 1 - „Masina”

Este surprinsa intreaga familie, in prim plan aflandu-se parintii si are loc un dialog intre cei doi. Mama ii spune tatalui, in timp ce acesta mananca un Nutriday, ca a intrat cu masina intr-un plop. Sotul ia totul ca o gluma spunand copiilor ca excursia planificata e in plop.

Episodul 2 – „Bicicleta”

Actiunea se desfasoara in aceeasi incapere, de data aceasta copii fiind personajele principale. Fratele ii spune surorii sale care mananca un Nutriday ca i-a luat bicicleta la o plimbare pe lac, fara sa stie ca bicicleta nu pluteste. Surioara reactioneaza ironic, fara sa se supere pe fratele ei.

• Presa;

Publicitatea prin presa are avantajul de a oferi o anumita selectivitate a publicului si de aceea au fost alese reviste de mare tiraj destinate familiilor: Felicia, Eva, Lumea Femeilor, Ce se intampla doctore?

• Tiparituri;

Publicitatea prin tiparituri contribuie la atingerea obiectivelor comunicarii, deoarece prin intermediul pliantelor realizate si distribuite in supermarket-uri de catre promoteri , unde consumatorii potentiali sunt informati de existenta acestui produs.

• Publicitate exterioara (panouri);

Permite ca prin internediul panourilor sa se comunice cu publicul larg. Mesajul transmis va fi receptat si se va urmari atragerea atentiei prin utilizarea unor imagini cat mai atragatoare a produsului si prin amintirea sloganului „Atat de gustos, atat de sanatos”.

(b) Analiza mesajelor publicitare

Mesajul comunicational transmis prin spotul publicitar se bazeaza pe elemente de atractie de natura emotionala si rationala. In spotul tv predomina elementele emotionale fiind prezentata familia,iar textul spotului are tenta umoristica „ sa zicem ca acum plopul face parte din masina”, „- Cum stam cu excursia? –Suntem in plop!”. Elementul rational este prezentat la sfarsitul spotului prin prezentarea produsului ca fiind unul gustos si sanatos.

Mesajul este conceput pe baza elementelor de natura verbala si nonverbala. Din categoria elementelor verbale face parte textul, iar in cadrul celor nonverbale este inclusa mimica fetelor personajelor.

Pentru celelalte medii publicitare mesajul contine argumente rationale si elemente de codificare atat verbale cat si nonverbale(afise, flyer-e, presa scrisa).

Preview document

Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 1
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 2
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 3
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 4
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 5
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 6
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 7
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 8
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 9
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 10
Analiză comparativă Danone - Zuzu - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa Danone - Zuzu.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect marketing - lanternă

Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat subiectul ales , lanterna....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Danone-Nutriday și Tnuva-Yoplait

I.Elemente definitorii ale pietei iaurtului 1.Caracterizare generala Iaurturile constituie una dintre cele mai dinamice categorii de pe piaţa...

Analiza Merceologica a Produsului Iaurt

Introducere Iaurtul este un produs lactat rezultat din fermentarea laptelui. Orice fel de lapte poate fi folosit pentru a produce iaurt, dar în...

Ai nevoie de altceva?