Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5622
Mărime: 49.71KB (arhivat)
Publicat de: Liviu Nica
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA FACULTATEA DE CONSTRUCȚII MĂSURĂTORI TERESTRE ȘI CADASTRU

Extras din referat

“NU DISPREŢUIM NICI O SURSĂ CARE NE POATE ATRAGE ATENŢIA ÎN MOD PLĂCUT”.

MARK TWAIN

Coca-Cola este băutura răcoritoare a lumii care este savurată de sute de milioane de ori pe zi de oamenii de pe tot Globul.

Coca-Cola reprezintă povestea unor momente speciale. Ea a devenit familiară şi universală prin publicitatea unică făcută de domnul Candler şi prin viziunea domnului Woodruff datorită căreia a fost de ajuns să întinzi mâna ca să poţi obţine o Coca-Cola.

În decursul a peste un secol de schimbări şi păşind într-o nouă eră care promite şi mai multe schimbări, Coca-Cola rămâne un simbol fără vârstă al băuturilor răcoritoare de calitate.

Viziunea Coca Cola trebuie raportata la factorii ce influenteaza activitatea sa zilnica,precum : personal, parteneri, profit, planeta.

Relatiile cu angajatii, distribuitorii, clientii si alte persoane/grupuri deinterese , sunt si vor fi mereu situate in marja win-win,reciprocitatea fiind caracteristica ce ofera durabilitate oricarui tip de relatie.

Coca-Cola are o responsabilitate:

fata de actionari – prioritatea aici fiind maximizarea venitului acestora pe termen lung,

fata de clienti –anticipand si satisfacand dorintele si nevoile acestora prinintermediul unor produse de calitate,

fata de planeta –fiind un membru responsabil care face diferenta ajutandla construirea si “sustinerea” de comunitati

Grupul Coca-Cola Hellenic

Coca-Cola Hellenic este cel mai mare imbuteliator al produselor Coca-Cola din Europa, fiind prezent in 28 de tari, din Irlanda pana in Rusia, din Estonia pana in Nigeria.

Compania a fost infiintata in anul 2000, ca urmare afuziunii dintre Athena-Bottling Company S.A. si Coca-ColaBeverages plc.

Coca-Cola HBC Romania

Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania, asigurand imbutelierea,distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola.

In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza o gama larga de produse Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite,Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri(Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna,Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante(Burn) si cafea Ready to Drink (Illy).

Produsele Coca-Cola sunt imbuteliate in fabrici pozitionate strategic in diferite regiuni ale tarii: Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.

In prezent, compania are aproximativ 2.100 de angajati.

Prezenta Coca-Cola HBC pe piata din Romania se traduce prin produse si servicii de cea mai buna calitate oferite consumatorilor si partenerilor nostri. Totodata, prin activitatea companiei de zi cu zi,se doreste sa se sa transmita romanilor principiile si valorile Coca-Cola HBC, si anume: inovatia, pasiunea, intregritatea siatitudinea de lider.

Pe scurt, Coca-Cola HBC Romania inseamna:

• 18 ani pe piata din Romania

• 2.100 de angajati

• 70.000 de clienti in Romania

• Fabrici in Ploiesti, Timisoara si Dorna

• Investitii de peste 400 milioane de euro in economia romaneasca

• Cea mai moderna tehnologie de imbuteliere a bauturilor racoritoare

• Certificari ISO 9001:2000, ISO 14001:2005, ISO22000, OHSAS 18001

• Certificare a sistemului de calitate prin Lloyd'sRegister Quality Assurance

Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a născut în Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs, conform legendei, siropul Coca-Cola într-un vas de aramă pe un trepied, în curtea din spate a casei sale. Socotind că, cei doi C vor arăta bine în reclame, Frank Robinson, partenerul şi contabilul farmacistului Pemberton a sugerat numele şi a scris marca înregistrată Coca-Cola.

Al doilea război mondial a dat o nouă formă lumii şi Compania s-a aflat în faţa unei pieţe globale de desfacere noi şi mai complexe.

Sistemul unic în lume a făcut din Compania Coca-Cola prima întreprindere de băuturi răcoritoare din lume. Compania vinde aproape jumătate din toate băuturile răcoritoare ce se consumă în întreaga lume. Nici o altă companie nu vinde nici jumătate din această cantitate. Pe măsură ce sistemul continuă să creeze o industrie de băuturi răcoritoare pe pieţele ce se află în dezvoltare, poziţia de frunte a Companiei va lua tot mmai mare a mploare.

Compania Coca-Cola este leader-ul mondial în producţia de băuturi răcoritoare.

Cu ajutorul celui mai mare sistem de producţie şi distribuţie, Compania vinde mai mult de o cantitate dublă faţă de cel mai apropiat concurent al său.

Servicii prestate

Compania Coca-Cola este specializată în îmbutelierea şi distribuţia băuturilor răcoritoare din această gamă.

Politica de marketing a Companiei Coca-Cola

Conceptul de marketing mix, introdus în 1964 de americanul Nill Borden, semnifică tocmai ideea de dozare şi manipulare coerentă şi unitară a celor mai importante patru variabile prin care întreprinderea acţionează asupra pieţei.

Câteva săptămâni mai târziu, tot în 1964, Jerome McCarthy a simplificat modelul lui Borden, esenţializând şi rezumând mixul de market6ing la cei 4P.

(Product, Price, Place &Promotion).

Preview document

Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 1
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 2
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 3
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 4
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 5
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 6
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 7
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 8
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 9
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 10
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 11
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 12
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 13
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 14
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 15
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 16
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 17
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 18
Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Marketing a Firmei Coca-Cola.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Influența diversității culturale asupra strategiei și mixului de marketing

Sectiunea 1: Mediul socio-cultural Afacerile internationale au fost intotdeauna recunoscute ca o activitate care implica decizii de investitii sau...

Politica promoțională a firmei Coca Cola

INTRODUCERE Această lucrare a fost realizată cu scopul de a analiza componenţa promoțională a mixului de marketing din cadrul companiei Coca-Cola....

Competitivitatea Economică și Avantajele Competitive ale Firmelor

INTRODUCERE Definirea riguroasă a competitivităţii este dificilă sau, probabil, chiar imposibilă; ea nu poate fi formulată în mod concis datorită...

Strategia de marketing la Coca Cola

1. CONCEPTUL DE MARKETING 1.1. Definiţia conceptului de marketing Apariţia marketingului şi larga lui promovare în activitatea practică trebuie...

Concurența

Argument Am ales abordarea temei concurentei pentru ca aceasta parte a marketingului este foarte importanta in realizarea obiectivelor unei...

Coca-Cola Iași

Cap. 1. Scurt istoric al firmei Coca-Cola Coca-Cola este produsul care a dat cel mai cunoscut gust, s-a născut în Atlanta, Georgia, la data de 8...

Mediul concurențial în afaceri

PREZENTARE GENERALĂ The Coca-Cola Company este cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, cel mai mare producător,...

Analiza de marketing a firmei Coca Cola

Capitolul I: Aspecte generale ale firmei COCA-COLA I.1. Prezentare generală a firmei Coca - Cola Produsul care a dat lumii gustul cel mai...

Ai nevoie de altceva?