Analiza pieței sistemului de navigație GPS

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1659
Mărime: 19.03KB (arhivat)
Publicat de: Artemisa Chiriac
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. MAXIM
FEAA, IASI 2009

Cuprins

  1. Sistemul de navigaţie GPS 0
  2. Elemente specifice ale mediului de marketing 1
  3. Mediul intern 1
  4. Mediul extern al întreprinderii 1
  5. Analiza pieţei 2
  6. Segmentarea pieţei 3
  7. 1. Caracteristici geografice 3
  8. 2. Caracteristici socio-demografice 3
  9. 3. Caracteristici psihografice 4
  10. 4. Caracteristici comportamentale 4
  11. Segmentarea pieţei pe avantaje 4
  12. Profilul pieţei ţinte 5
  13. Concurenţii 5
  14. Tendinţe ale pieţei sistemelor de navigaţie GPS 5
  15. Bibliografie: 6

Extras din referat

Sistemul de navigaţie GPS

Cred că nu există cineva care să nu fi trăit neplăcerea de a nu ajunge la destinaţia dorită într-un oraş străin sau mai grav de a întârzia la o întâlnire de afaceri.

La începutul anilor 1960, în SUA a fost conceput un sistem destinat forţelor armate aeriene şi navale, cu ajutorul căruia se putea determina cu o precizie de 200-500m poziţia unui punct pe glob.

Sistemul de Poziţionare Globală (GPS) este un sistem de radio-navigatie globală format dintr-o constelaţie de 24 de sateliţi şi staţiile lor de la sol.

GPS-ul foloseşte sateliţii ca puncte de referinţă pentru a calcula poziţiile cu o acurateţe de domeniul metrilor, dar cu variante avansate de GPS se pot face măsurători cu o acurateţe mai mică de un centimetru!

Elemente specifice ale mediului de marketing

Mediul de Marketing al întreprinderii NavNGo este format din totalitatea factorilor de natură economică, socială, demografică, politică, culturală, juridică, administrativă, care acţionează asupra activităţii întreprinderii şi din totalitatea resurselor interne ale firmei care sunt supuse acestei acţiuni.Firma noastră se confruntă cu un mediu stabil întrucât totalitatea factorilor evoluează în mod normal şi sunt previzibili.

Mediul intern

Fiind printre puţinele firme din România care fabrică sisteme de navigaţie GPS, firma NavNGo poate deveni lider pe piaţa naţională, venind în întâmpinarea consumatorilor cu produse de calitate, având produse competitve, putându-ne astfel lansa şi pe piaţa internaţională.

Prin atragerea unor investitori străini firma noastră îşi poate mări capacitatea de producţie.

Mediul extern al întreprinderii

Clienţii noştri sunt persoane fizice/juridice ce deţin autoturisme care folosesc sistemele GPS pentru orientare în navigaţie, diverse organisme (şcoli, armată, spitale, companii taxi) pentru orientarea rapidă, găsirea anumitor locaţii de interes şi optimizarea traselor..

Firma NavNGo are furnizori de mărfuri care aprovizionează întreprinderea cu diverse produse printre care carduri de memorie, programe de navigaţie pentru diferite zone ale globului, colaborează cu firma Firma Brodit care este leader mondial în furnizarea de soluţii pentru fixarea sistemelor de navigaţie.

Concurenţii cu care se confruntă firma NavNgo sunt atât naţionali (AROBS Transilvania, GPS&MORE HC, Digital System SRL, Global Quard), cât şi internaţionali (Go Clever, North Cross, All View). Firma intervine cu pachete atractive, pentru a face faţă concurenţei.

NavNgo îşi promovează produsele prin intermediul radiourilor, prin internet şi prin broşuri.

Ţara noastră se afla în curs de dezvoltare tehnologică, piaţa sistemelor de navigaţie GPS fiind una relativ nouă, într-o continuă evoluţie şi diversificare.

Analiza pieţei

Populaţia totală a Românie este de 21 584 365 de locuitori , ştiind că populaţia activa este de 13 133 692 de locuitori, iar dintre aceştia numărul persoanelor care pot să utilizeze sistemul de navigaţie GPS este de 6 377 897 , rezultă că aceasta aste populaţia căreia i se adresează firma noastră.

N=6 377 897 persoane

Populaţia este fracţionata în consumatori (C) şi nonconsumtori (NC).

N=C+NC persoane

După previziunile şi calculele firmei noaste consumatorii vor reprezenta 30% din populaţia care deţin autoturisme şi sunt acele persoane care folosesc şi vor fi interesate pe viitor de produsele oferite de firma noastră.

C= 30% * N= 30% * 6 377 897= 1 913 369 persoane

Preview document

Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 1
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 2
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 3
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 4
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 5
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 6
Analiza pieței sistemului de navigație GPS - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Sistemului de Navigatie GPS.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect achiziții - sărătele

Capitolul 1: Motivația alegerii produsului Sărățelele reprezintă o gustare ideală pentru a-ți potoli foamea între mese, fiid apreciată atât de cei...

Hărți clasice versus tehnologia GPS

Hărţi clasice vs. Tehnologia GPS Te-ai rătăcit vreodată şi ţi-ai fi dorit să existe vreo cale uşoară ca să afli în ce direcţie să mergi- Ai găsit...

Tendințe noi în domeniul tehnologiilor logisiticii - Global Positioning System

Tendinte noi in domeniul tehnologiilor logistice 1) Prezentare tehnologiilor Activitatile logistice reprezinta un element foarte important, care...

Cercetare de marketing sisteme de navigație GPS

1.Definirea problemei Firma noastră, Nav&Go, isi propune să indentifice dorinţele consumatorilor pentru produsul lansat nou pe piaţă, sistemul de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?