Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională

Referat
9.2/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 5 fișiere: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7696
Mărime: 50.42KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară a Banatului Facultatea de Management Agricol Specializarea: Management şi Inginerie în Alimentaţie Publică şi Agroturism

Cuprins

  1. 1. Telecomunicaţiile-prezentare şi importanţă 1
  2. 2. Istoria telecomunicaţiilor 1
  3. 3. Reglementarea telecomunicaţiilor 2
  4. 4. Serviciile de telecomunicaţii 3
  5. 5. Serviciile de telecomunicaţii în Romania 4
  6. 6. Dezvoltarea infrastructurii informatice şi de telecomunicaţii 7
  7. 7. Calitatea serviciilor de telecomunicaţii în România 9
  8. 8. Oferta de servicii 9
  9. 9. Cererea de servicii 10
  10. 10. Tarife ale serviciilor de telecomunicaţii 11
  11. 11. Conculzii 12
  12. 12. Analiza swot a sectorului de telecomunicaţii în România 13
  13. 13. Bibliografie 17

Extras din referat

1. Telecomunicaţiile- prezentare şi importanţă

În prezent, economia nu mai are doar 3 sectoare. Sectorul cuaternar, adică cel al informaţiei, s-a conturat deja de sine stătător, înregistrând ritmuri de creştere mult mai mari decât sectoarele tradiţionale şi ajungând chiar să condiţioneze buna desfăşurare şi dezvoltare ale celorlalte sectoare ale economiei.

Informaţia, ca orice alt produs, trebuie să fie la momentul potrivit, la locul potrivit, în cantitarea potrivită, în condiţiile în care e şi extrem de perisabilă. Astfel transportul informaţiilor este un element crucial, o întârziere de câteva secunde făcând o informaţie inutilă. Alte caracteristici ale informaţiei precum imaterialitatea/ intangibilitatea au dus la dezvoltarea a ceea ce azi numim telecomunicaţii.

Telecomunicaţiile sunt transporturi speciale sau neconvenţionale, alături de transportul energiei electrice, conductele de gaze etc. În prezent, telecomunicaţiile sunt cel mai des practicat transport special, dar şi cel mai valoros, reprezentând transmiterea la distanţă a informaţiei prin intermediul a diferite semnale electromagnetice. Altfel spus, în telecomunicaţii se încadrează telegraful, radioul, televiziunea, reţeaua Internet şi altele- lucruri obişnuite pentru secolul 21 şi care stau la baza evoluţiei societăţii atât social cât şi economic. Chiar mai mult, telecomunicaţiile joacă un rol vital în situaţiile de urgenţă şi în serviciile medicale. Exemple de această natură pot fi legăturile telefonice cu zonele rurale, localităţile îndepărtate, cazurile de necesitate în situaţii de inundaţii, cutremure, incendii, maladii, etc. În prezent calculatoarele, inventate în 1946, sunt un element indispensabil al tuturor activităţilor noastre- ele participă la lansarea rachetelor cosmice, conduc procesele de producţie din industrie, agricultură, realizează poşta electronică şi multe altele. Mai departe, interconectarea calculatoarelor prin Internet ajută la lichidarea barierelor financiare şi regionale şi dezvoltarea unor noi domenii economice precum afacerile virtuale. Internetul e cea mai uşoară cale ca o afacere să se adreseze unor grupuri ţintă pe plan mondial ţinându-se cont şi de ritmul de dezvoltate al acestuia. Astfel în anul 1990 s-au înregistrat 2.6 milioane de oameni pe glob care erau conectaţi la reţeaua Internet, iar în 2002 numărul celor conectaţi era de 450 milioane.

Din păcate, chiar şi cunoscută fiind importanţa lor, telecomunicaţiile sunt în competiţie cu alte sectoare în obţinerea fondurilor de investiţii. De regulă, administraţiile de stat recunosc că serviciile de telecomunicaţii sunt insuficient dezvoltate faţă de progresele economice realizate în ţările respective deoarece de multe ori aceste servicii au fost considerate un lux şi erau oferite doar după ce se realizau alte investiţii în industrie, agricultură, aprovizionare cu apă, construcţii de drumuri etc.

Echipamentele necesare unui sistem de telecomunicaţii, deşi au o durată lungă de viaţă, au costuri ridicate şi o complexitate tehnică ridicată, fiind astfel dificil ca aceste sisteme să fie optime şi din punct de vedere economic dar şi tehnic.

2. Istoria telecomunicaţiilor

Înainte de existenţa telecomunicaţiilor, nevoia oamenilor de comunicaţie informaţională la distanţă a fost satisfăcută prin metode primare precum foc, porumbei, poştă etc. Odată cu evoluţia societăţii umane au evoluat şi metodele de comunicaţie.

În istoria telecomunicaţiilor se consideră că 5 mari descoperiri au reprezentat puncte de cotitură:

1. telegrafia- Ignace şi Claude Chappe au inventat în 1791 un sistem de transmitere a mesajelor cu semafoare, numit telegraf cu semafoare, acesta fiind începutul telecomunicaţiilor. Mai târziu este inventat telegraful electric. Celebru este Samuel Morse care în 1844 demonstrează public telegraful său electric ce utiliza propriul său cod, deşi înaintea lui, mai exact în 1816, Francis Ronalds dezvoltă la Londra un telegraf electric utilizând “electricitate statică de înaltă tensiune”, transmiţând cu succes mesaje pe o distanţă de 8 mile.

2. telefonia- telefonul este inventat în 1876 de Alexander Graham Bell.

3. radioul- istoria radioului este ceva mai complicată dar principalul lui inventator a fost Gugliemo Marconi care în 1895 reuşeşte să transmită semnale la 2,4 km distanţă; în 1902 are loc prima transmisiune radio a vocii umane ca în 1906 Fessenden să radiodifuzeze primul radioprogram cunoscut ce a fost recepţionat pe o arie de câteva mile de receptoare făcute de amatori.

4. televiziunea- în 1884 Paul Nipkow în Germania elaborează un patent pentru un sistem complet de televiziune dar abia în 1908 scoţianul A.A. Campbell Swinton elaborează o metodă care, esenţialmente, stă la baza televiziunii moderne şi în 1932 este pus în funcţiune un sistem complet electronic de televiziune.

5. Internetul- predecesorul Internetului a fost ARPANET, un sistem de calculatoare şi terminale interconectate finalizat în 1972; abia în 1982 se naşte Internetul aşa cum îl ştim în prezent şi WWW este creat în 1990 de Tim Berners Lee.

Cât despre introducerea acestor tehnologii în ţara noastră:

1. primele linii telegrafice au intrat în funcţiune în 1853

2. telefonul a fost introdus experimental în 1877

3. primele comunicaţii de telegrafie fără fir au intrat în funcţiune în 1905

4. chiar dacă în 1937 se prezintă o emisiune de televiziune electronică la Universitatea Bucureşti, Facultatea de ştiinţe, abia în anul 1955 încep primele emisiuni de televiziune alb-negru cu caracter regulat, iar în culori în 1964

5. în 1993 România se racordează la Internet, domeniul ’ro’ fiind recunoscut la nivel internaţional.

3. Reglementarea telecomunicaţiilor

Începând cu anul curent telecomunicaţiile în România sunt reglementate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanţată integral din venituri proprii şi care pune în aplicare politicile şi strategiile sectoriale elaborate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) în domeniul comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale şi al serviciilor poştale.

Preview document

Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 1
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 2
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 3
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 4
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 5
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 6
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 7
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 8
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 9
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 10
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 11
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 12
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 13
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 14
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 15
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 16
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 17
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 18
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 19
Analiza Serviciilor de Telecomunicație pe Piața Românească și Internațională - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Serviciilor de Telecomunicatie pe Piata Romaneasca si Internationala.doc
  • Bibliografie.doc
  • CUPRINS.doc
  • Telecomunicatiile.doc
  • TEMA REFERATULUI.doc

Alții au mai descărcat și

Satisfacția consumatorilor cu privire la serviciile de telefonie oferite de către compania Orange România

Prezenta lucrare, intitulată „Satisfacția consumatorilor cu privire la serviciile de telefonie oferite de către compania Orange România” constituie...

Piața Serviciilor de Telecomunicație în Cadrul TGM Telecom

Evolutia teoriei si practicii de marketing releva sporirea interesului particular si public manifestat de tot mai multe organizatii din varii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?