Cercetare de Marketing - Rao Bikes

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2350
Mărime: 117.12KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Identificarea problemei decizionale - 2 -
  2. 2. Scopul cercetării - 2 -
  3. 3. Obiectivele cercetării - 3 -
  4. 4. Metoda cercetarii - 3 -
  5. 5. Designul chestionarului - 4 -
  6. 6. Rezultatele sondajului de opinie - 8 -

Extras din referat

1. Identificarea problemei decizionale

SC RAO BIKES SRL este o firmă producătoare de biciclete pliabile pentru copii, care intentenţionează introducerea pe piaţa românească astfel de produse. Datorită faptului că aceste produse nu există în varianta pentru copii această firmă doreşte să observe potenţialii cumpărători. Firma poate opta pentru deschiderea unui magazin de desfacere propriu în Iaşi şi în acelaşi timp să distribuie online şi la alte magazine specializate din judeţul Iaşi. Bicicletele pliabile sunt noi pe piaţa din România şi tocmai din acest motiv consideram că vom avea succes pentru că acestea sunt mult mai practice decât cele obişnuite, pot fi depozitate oriunde în casă – sub pat, în debara, pe balcon, sub masă, etc. – pentru că ocupa un spaţiu foarte mic, pot fi transportate uşor în vacanţe, în maşină, îmbină dorinţele părinţilor – siguranţă, portabilitate – cu dorinţele copiilor – design, activităţi de recreere, culori vii, etc.

2. Scopul cercetării

Conform situaţiei prezentate, scopul efectuării acestei cercetări cantitative este stabilirea oportunităţii distribuţiei prin deschiderea magazinelor proprii în judeţul Iaşi. În prealabil, se va proceda la identificarea informaţiilor, pe care le deţin consumatorii cu privire la bicicletele pliabile. Considerând că toate firmele româneşti ce produc biciclete pentru copii, oferă în linii mari, aproximativ acelaşi model de bicicletă, ce răspunde unor standarde identice, cercetarea va viza marca noastră, încercându-se introducerea produselor RAO BIKES pe piaţa din judeţul Iaşi şi observarea potenţialilor cumpărători. Astfel vom şti cum să acţionăm pentru a face ca firma RAO BIKES să fie recunoscută pe piaţă şi pentru a determina cumpărătorii pieţii ţintă, căruia ne adresăm să cumpere produsele noastre. Informaţiile obţinute în cadrul acestei cercetări vor fi folosite de firmă în viitorul apropriat în proiectarea produselor.

3. Obiectivele cercetării

Am decis realizarea unui studiu de piaţă, pentru a afla dacă potenţialii cumpărători, din piaţa ţintă aleasă, sunt interesaţi îndeajuns de mult de produsul nostru, astfel încât să-l achiziţioneze.

Piaţa pe care ne axăm este formată din familii(între 25-50ani) cu cel puţin un copil (între 5 şi 11 ani), cu un venit mediu/membru de familie de peste 1500 lei, părinţii având cel puţin studii medii. Familiile vizate fac parte din clasa socială de mijloc, cu un stil de viaţă liberal, sociabile şi cu viziune spre viitor, cu reşedinţa în judeţul Iaşi şi doar din mediul urban.

Ne propunem atingerea următoarelor obiective în rezolvarea problemei de marketing:

- Determinarea gradului de interes pentru biciclete pliabile;

- Stabilirea tipurilor de articole sportive pe care le deţine copilul/copii familiei;

- Cunoaşterea avantajelor căutate la o bicicletă pentru copii din perspectiva părinţilor;

- Determinarea frecvenţei de cumpărare a unei biciclete în general;

- Stabilirea mărcilor concurente;

- Determinarea gradului de accesibilitate financiară a potenţialului cumpărător, în vederea achiziţionării unei biciclete pliabile.

4. Metoda cercetarii

Metoda folosită pentru realizarea studiului de piaţă este ancheta de piaţă,care constă în investigarea unui eşantion de 40 de persoane, în vederea obţinerii de răspunsuri precise referitoare la:

- Cine sunt clienţii actuali şi potenţiali?

- Ce fel de oameni sunt ei?

- Ce produse asemănătoare deţin?

- Pot ei să cumpere?Vor cumpăra?

- Le ofer produsul pe care şi-l doresc?

- Este preţul produsului meu în concordanţă cu preţul psihologic asociat lor de către clienţi?

Aceasta presupune abordarea subiecţilor în locuri publice cu rugămintea de a răspunde la un chestionar. Ancheta este uşor de realizat, cu costuri destul de mici şi permite chestionarea unui număr mare de persoane, dezavantajul constând în rata de refuz, care este destul de ridicată şi dificultăţile întâmpinate la controlul eşantionului.

Preview document

Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 1
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 2
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 3
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 4
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 5
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 6
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 7
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 8
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 9
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 10
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 11
Cercetare de Marketing - Rao Bikes - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Rao Bikes.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing - Billa

CUPRINS CAPITOLUL I Scurta istorie Billa& pg . 2 CAPITOLUL II Test de asociere. pg . 5 CAPITOLUL III Metoda Portretului Chinezesc. . pg . 6...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?