Comportamentul consumatorului Reebok

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2622
Mărime: 23.64KB (arhivat)
Publicat de: Romi Rus
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Capitolul 1

Prezentarea produsului

1.1 Date despre produs

Sec.19 a fost fereastra de inrtoducere a tuturor pantofilor atletici din piele. Nevoia de mai multă viteză în jocurile moderne a cerut mai mult rafinament pentru pantofii atletici cu o tracţiune îmbunătăţită. Pantofii de competiţii erau făcuţi din piele strânsă pe picior,dar fiincă nu erau rezistenţi la apă pielea se întindea făcându-i inutili la alergat.

In 1832 Wait Webster a patentat un proces de producere a pingelelor (tălpilor) de cauciuc care erau atrăgătoare pentru pantofi şi cizme. Prin 1860 s-a scos pe piaţă un tipar de pantof care avea talpa de cauciuc cu pânză deasupra şi închişi cu şireturi. Purtarea lor era silenţioasă pentru furişat repede de unde vine şi numele de tenişi.

Dezvoltarea pantofilor de pânză cu talpa de cauciuc după întorsătura secolului adidaşilor a însemnat mai peste tot o folosire în special la copii.

Pantofii speciali pentru perioada de ridicare (inflorire) ciclistică din 1860-1870 a însemnat introducerea adidaşilor fără călcâie pentru biciclişti. Adidaşii cu crampoane pentru alergat au fost dezvoltaţi în 1852 şi din 1894 catalogul companiei Spalding a ridicat în trei grade încălţamintea cu crampoane.

Adidaşii cu tăietura joasă şi cu partea de sus din piele de cangur, aveau talpa cu 6 ghimpi. Aceşti adidaşi costau 6$ ceea ce era foarte scump atunci cu pentru o familie cu 4 membri şi cu un venit de 11$ pe saptamană.

Jeoseph William Foster a a produs primul adidas de companie-Boulton (regatul unit) în 1890. Nepotul său a preluat-o în 1958 şi a renumit-o Reebok. Puternica companie Boulton din Anglia, a făcut adidaşi pentru lordul Burghley la olipiada din 1924. Aceştia erau adidaşi din piele fină obţinută din piele dură.

În 1907 o companie a început să broseze o bucată de piele rotundă pe partea de sus a adidasului formând un guler, iar acest fapt a ajutat la reducerea lărgirii. Acesta era începutul variatelor schiţe de acum cu design standard sau adidaşi moderni. Potrivit celor de la Steele, cei mai populari adidaşi au fost introduşi în Statele Unite în 1917 sub numele de Keds de unde litera K vine de la copil, iar restul rimează cu ped(s)-latinul de la picior. Keds erau adidaşi de tenis.

În 1917 cea mai înaltă gheată pt basketbalişti a fost introdusă de Converse iar pantoful era cunoscut ca Convers all Stars(Pattison&Cawthorne,1997). Popularitatea tenisului în 1920 i-a determinat pe oameni să poarte adidaşi cu pânză deasupra pentru o mai bună aerisere a picioarelor.

Părinete adidaşilor moderni pentru alergare a fost Adolf Dassler care a început să fabrice pantofi în 1920. Din 1936 pantofii lui au devenit cunoscuţi internaţional ca cei mai folosiţi de atleţi de talia lui Jesse Owens. Dassler s-a specializat pe pantofi sportivi. După razboi el a continuat să progreseze şi să dezvolte pantoful de antrenament făcut dintr-un surplus de pânză de cort şi cauciuc de la rezervoarele de combustibil.

În 1984 el a fondat firma Adidas dar compania s-a împărţit imediat în două: Addas (mai târziu cunoscuţi ca Adidas) şi Puma. Pentru a sprijini adidasul de alergat, Dassler a adaugat 3 straturi de material, model care a apărut în 1949. În această perioadă post-belică cerinţele pentru încălţămintea de tip-liber a crescut.

Datorită faptului că în perioada anilor ‘30 fitnessul era în vogă, a făcut ca tenşii să fie asociaţi cu activităţi de sport şi timp-liber.

În 1936 echipa americană de basket a adoptat Converse Chucks ca pantofi oficiali. În acelaşi an adidaşii de alergat ai lui Dassler au fost folosiţi la olimpiada din Berlin.

Termenul de pantof sport se prezintă sub diferite denumiri în funcţie de ţară, astfel în România se întâlneşte sub denumirea de adidaşi.

1.2 Date despre cerere

Pe piaţa românească se constată o continuă creştere a cererii pentru încălţămintea sport, aceasta devenind o necesitate. Folosirea pantofilor sport în purtarea ocazională şi la modă, joacă un mare rol în formarea de imagine şi viitor.

Sezonalitate : încălţămintea sport este puratată mai mult în anotimpurile calde (primavară, vară, toamnă) şi mai puţin în anotimpul rece (iarna).

Segmentarea pieţei : se face după câteva criterii importante- vârstă, sex, mediu de provenieţă, venituri, educţie, personalitate, ocupaţie.

În funcţie de vârstă segmentele de piaţă se împart astfel:

- Bebeluşi sub un an

- Preşcolari şi şcolari : 1 – 12 ani

- Adolescenţi: 12 – 18 ani

- Adulţi tineri: 18 – 24 ani

- Adulţi 24 – 40 ani

- Vârstnici peste 50 ani

Preview document

Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 1
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 2
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 3
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 4
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 5
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 6
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 7
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 8
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 9
Comportamentul consumatorului Reebok - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului Reebok.doc

Alții au mai descărcat și

Pantofi sport - analiza pieței cercetare și mix de marketing

Capitolul 1: Piața Pantofi sport “Acolo unde împărţirea în zone nu este necesară, ea va funcţiona perfect. Acolo unde este foarte necesară, ea nu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?