Edeka Center

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3313
Mărime: 33.86KB (arhivat)
Publicat de: Denisa A.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. Scurtă prezentare a magazinului

Prezentarea grupului din care face parte:

Grupul Edeka este un grup de întreprinderi cooperatiste în comerțul cu amănuntul din Germania. Grupul Edeka include Edeka Zentrale AG & Co. KG și cele 7 companii regionale și directorii acestora (sucursalele), retailerii independenți și Netto Marken-Discount.

Edeka Zentrale AG & Co. KG - din Hamburg, sediul Edeka joacă un rol major în Grupul Edeka, în calitate de partener al magazinelor regionale. În plus, rolul lor este consolidat de filiale și participații. Acestea sunt societățile comerciale de filială (AVA AG, Netto Marken-Discount Germania, Edeka Großverbraucher-Service), centrele de achiziții (Edeka Frucht-und Blumenkontor), societățile de producție (Rheinberg Kellerei) și societățile centrale de servicii (Edeka-Verlag, Edekabank AG).

În plus, Edeka Zentrale și Edeka Fruchtkontor operează propria organizație de achiziții, în special pentru importurile de fructe și legume, o cramă de vinuri simple și vinuri spumante, precum și diverse companii de servicii precum Edekabank AG.

Profilul Grupului Edeka, cu orientarea sa pentru IMM-uri și cooperare, se bazează pe interacțiunea cu succes a 3 niveluri distincte:

- La nivel național, peste 4.100 de comercianți cu amănuntul fac parte din „familia” Edeka. La nivelul comerțului cu amănuntul, ele furnizează produse de primă clasă, rafinate.

- 7 întreprinderi angro-regionale furnizează zilnic comercianții cu amănuntul și oferă sprijin în ceea ce privește distribuția și extinderea.

- Sediul Central Edeka, aflat în Hamburg, coordonează și gestionează întreaga strategie Edeka. Sediul Edeka, realizează obiective generale în cadrul grupului, cum ar fi, de exemplu, crearea de structuri IT sau dezvoltarea unor concepte moderne de resurse umane și de calificare pentru sectorul comerțului cu amănuntul. Prin intermediul subsidiarei sale Netto Marken-Discount, sediul Edeka stabilește standarde în afacerea cu discount și completează serviciile oferite de Edeka Gruppe.

Istoric:

Timpul de începere:

Prima cooperativă Edeka a fost înființată în 1898, când 21 de comercianți din Reich-ul german, în districtul Hallesches Tor din Berlin, au cumpărat cooperativele de angros din districtul Halle Toren spre Berlin - pe scurt E. d. K. - combinate.

Douăzeci și trei de astfel de cooperative s-au unit la 21 octombrie 1907 la Hôtel de Pologne din Leipzig pentru a forma Asociația Cooperativelor Comerciale Germane, iar la 25 noiembrie 1907 a fost fondată Cooperația Centrală de Cumpărări a Asociației Comerciale Germane Comerciale, care mai târziu a devenit Edeka Zentrale AG & Co.

În 1911, abrevierea E. d. K. a format compania valabilă până în ziua de azi și marca comercială Edeka. De-a lungul anilor, Edeka și-a dezvoltat propriile produse și a înființat propriile fabrici de producție.

În 1914, Edekabank AG a fost înființată la Berlin. 72 de cooperative aparținând asociației au generat o cifră de afaceri de 10 milioane de mărci în acel an.

După anul 2000:

Anul 2001 a adus o reformă structurală reînnoită. Sediul central a fost consolidat și a primit forma juridică actuală Edeka Central AG & Co. KG. Numărul companiilor regionale a fost redus de la douăsprezece la șapte. Miza în AVA AG a fost majorată. Ca răspuns la importanța crescândă a discounterilor, marca proprie Edeka Gut & Auspicious a fost reeditată. Din 2003 până în 2012 a avut loc o colaborare cu Globus SB-Warenhaus Holding.

Din 2004 până la 31 decembrie 2011, Edeka a colaborat cu Handelshof C&C Wholesale.

În 2005, a avut loc integrarea finală a AVA AG în grupul Edeka și preluarea Spar-ului German cu aproximativ 2.100 de comercianți cu amănuntul din diferite divizii de vânzări Spar și unele hipermarketuri. Fosta filială de economii Netto Marken-Discount și o participație de 25% în filiala germană a lanțului de distribuție NETTO au fost de asemenea achiziționate. Cooperarea comercială a Spar cu Netto a fost continuată de Edeka.

Începând cu anul 2005, Edeka a făcut parte din alianța de cumpărare a grupului francez Les Mousquetaires-ITM-Entreprises-SA (vânzătorul lanțurilor germane Spar și Netto, principalul Intermarché) și grupul spaniol Grupo Eroski (Centros Comerciales Ceco SA) conectate.

În noiembrie 2007, a fost anunțată achiziționarea pachetului majoritar (70%) în Food Discounter Plus al Grupului Tengelmann.

Preview document

Edeka Center - Pagina 1
Edeka Center - Pagina 2
Edeka Center - Pagina 3
Edeka Center - Pagina 4
Edeka Center - Pagina 5
Edeka Center - Pagina 6
Edeka Center - Pagina 7
Edeka Center - Pagina 8
Edeka Center - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Edeka Center.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?