Gradul de internaționalizare al Metro Group

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1731
Mărime: 75.47KB (arhivat)
Publicat de: Matei Nechita
Puncte necesare: 7

Extras din referat

METRO GROUP

METRO GROUP este un concern german care opereaza în domeniul comertului, al doilea ca importanta pe plan european. Concernul, cu sediul la Düsseldorf, a luat fiinta în 1996 ca urmare a fuziunii dintre Metro cash&carry, Kaufhof Holding AG si Asko Deutsche Kaufhaus AG. Corporatia este compusa din companii individuale, independente si de mare performanta.

Metro este considerat deschizator de drum în comertul en-gros si este cea dintâi companie care a introdus sistemul cash&carry, cea mai moderna forma de comert en-gros cu autoservire.

Tipul de comert practicat de Metro îsi are originea undeva în secolul al XIX-lea, când la Saarbrücken a fost înfiintata prima cooperativa de acest gen. Compania Metro a fost fondata în anul 1964, de catre Dr. Otto Beisheim, care a deschis primul magazin Metro cash&carry, o afacere care avea sa se dezvolte în timp si care în prezent sta la baza comertului modern. Din anul 2000, sediul grupului de afla la Düsseldorf, unde îsi desfasoara activitatea si board-ul executiv format din 20 de membri.

Fiecare membru al METRO GROUP beneficiaza de vaste efecte sinergice pe care doar marile corporatii nationale si internationale le pot genera.

Grupul METRO ofera clientilor privati si celor din domeniul comercial o arie larga de servicii pentru sectorul cash&carry (vânzare din depozit fara transport/vânzare contra numerar) si pentru comertul cu amanuntul. Ei îsi îmbunatatesc continuu conceptele lor de vânzare si au ca tel convingerea consumatorilor de valoarea serviciilor oferite si, ca rezultat, consolidarea temeliei pentru succesul afacerii în viitor.

METRO Group ofera instruire în 21 de posturi pentru ucenici si asigura un numar format din trei cifre de posturi de instruire suplimentara în concordanta cu programul Oportunitate de calificare la locul de munca. Instruirea si calificarea tinerilor reprezinta de multi ani pentru noi o preocupare cu o importanta speciala, explica Zygmunt Mierdorf, Director Resurse Umane al METRO Group.

De asemenea, METRO Group este foarte activ în ceea ce priveste oferirea de asistenta tinerilor defavorizati. Din anul 2004 se deruleaza programul VAMB (program integral de pregatire al METRO Group, dezvoltat în cooperare cu centre de învatamânt vocational). Prin intermediul unor contracte de pregatire cu sapte centre de învatamânt vocational, tinerii cu handicap de ordin educational îsi efectueaza o parte din stagiul de pregatire practica la magazinele din cadrul METRO Group. Începând cu luna septembrie 2006, se vor alatura si alte trei centre de învatamânt vocational din Berlin. Acest lucru înseamna ca numarul total al participatilor, doar în acest proiect destinat tinerilor defavorizati, se va ridica la aproape 100.

Desfasurarea operatiunilor comerciale cade în responsabilitatea fiecarei divizii de vânzari ce opereaza independent în pietele respective:

- Metro Cash & Carry  lider pe piata internationala de comert en-gros

- Hipermarketurile Real

- Supermarketurile Extra

- Supermarketurile Media Markt si Saturn  lider European de piata în domeniul centrelor electrocasnice

- Magazinele Galeria Kaufhof

Preview document

Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 1
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 2
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 3
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 4
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 5
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 6
Gradul de internaționalizare al Metro Group - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Gradul de internationalizare al Metro Group.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza gradului de internaționalizare pentru compania Royal Dutch Shell

I. PREZENTAREA COMPANIEI Royal Dutch Shell plc, cunoscută de publicul larg ca Shell, este o companie multinaţională ce activează in industria...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Lansarea produsului Sagos-Albalact pe piața internațională

Albalact – Prezentarea companiei Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA s-a...

Analiza gradului de internaționalizare a companiei Metro Group

I. Prezentarea companiei: METRO Group este o companie internaţională care operează în 32 de ţări din întreaga lume, însumând un număr de...

Ai nevoie de altceva?