Kosarom - Program Pro-Causa

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1686
Mărime: 59.43KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Lungu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Ghinita
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din referat

Analiza piata : Kosarom

S.C."Kosarom" S.A. - Pascani prima firma din industria alimentara româneasca este o întreprindere înfiintata în decembrie 1990 care s-a dezvoltat încet dar sigur într-un mediu de afaceri bazat pe competentele si profesionalismul de care au dat dovada cele doua generatii de manageri. S.C."Kosarom" S.A. a devenit o companie care desfasoara o activitate extrem de complexa într-un lant de productie integrat : producerea de furaje concentrate, reproductia, cresterea si îngrasarea animalelor si pasarilor, abatorizarea si industrializarea carnii, comercializarea carnii si a produselor din carne, devenind dupa cei 14 ani de existenta o companie mare care îsi merita pe deplin numele de " Grupul de firme Kosarom ".

Beneficiind de propria reteta de productie a materiei prime, de prelucrare si comercializare, administrata pe baza cerintelor manageriale moderne firma Kosarom ofera produse de cea mai buna calitate si la un standard cât mai înalt. Pentru realizarea celor peste 80 de sortimente de preparate din carne s-au selectat riguros furnizorii de condimente si membrane în functie de calitatea produselor si nu de pret. Preparatele din carne fabricate pe loturi de calitate sunt verificate în conformitate cu conditiile tehnice de calitate din standardele de firma în laboratorul propriu si în laboratoarele DSV. Astfel, toata echipa care participa la realizarea produselor, aplica un control riguros al fiecarui lot si poate garanta obtinerea de produse constant calitative care sa raspunda cerintelor tot mai exigente ale consumatorilor.

Desi lansat pe piata în perioada în care în România nu se vorbea despre brand-uri, ci despre marci, procesul de branding a respectat toate etapele necesare, reusind sa se pozitioneze în mintea consumatorului. Pentru ca una dintre legile branding-ului spune ca puterea unui brand este invers proportionala cu extinderea lui, Kosarom a încercat sa se pozitioneze în Moldova. O cercetare cantitativa ISRA Center Marketing Research, referitoare la piata mezelurilor din România, realizata în a doua jumatate a anului 2006, arata ca Grupul de firme Kosarom este brandul numarul 1 al Regiunii de Nord-Est a României. Kosarom ocupa primul loc ca marca moldoveneasca în topul preferintelor consumatorilor iar la nivel national, produsele Kosarom ocupa locul al cincilea în clasamentul preferintelor producatorilor de mezeluri. Potrivit aceluiasi studiu, Kosarom este cea mai cunoscuta marca moldoveneasca de mezeluri.

În ceea ce priveste reteaua de distributie Kosarom a proiectat si implementat un sistem complex al carui obiectiv permanent este de a asigura produse proaspete manipulate în conditii de igiena, transportate prompt, în cantitatile dorite si la destinatia solicitata de client.

Principalii competitori pentru grupul de firme S.C Kosarom S.A. pe aceasta piata sunt Camprofio, CrisTim, Aldis si Caroli. De asemenea foarte important este faptul ca firma se numara printre firmele cu o pozitie solida pe piata ce satisfac cerintele de calitate impuse de Uniunea Europeana.

Obiectiv:

Pentru cresterea vânzarilor cu 15% în perioada 1 februarie -31 mai 2007 fata de anul trecut si pentru a genera o atitudine pozitiva în rândul consumatorilor firma Kosarom s-a gândit sa utilizeze ca tehnica promotionala un program pro-causa pentru sprjinirea copiilor orfani din Moldova întrucât si acestia au nevoie de atentie si de ajutor. Firma a apelat la un program pro-causa pentru cresterea capitalului pe termen lung al brandului deoarece ajuta la impunerea unei imagini de companie careia îi pasa si care se preocupa pentru binele si sanatatea copiilor .

Strategie:

Pentru a-si atinge obiectivul propus firma Kosarom s-a gândit sa apeleze la Fundatia Salvati copiii, fundatie a carei preocupare permanenta este viitorul copiilor. În familie, la scoala sau în societate copilul trebuie respectat si sprijinit pentru a putea deveni un adult responsabil, un parinte întelept si un cetatean care se implica în viata comunitara. Voluntari si specialisti, tineri si adulti, membri ai organizatiei, cauta în permanenta metodele cele mai eficiente pentru a promova drepturile copilului si pentru a crea un cadru social care sa-i asigure o viata mai buna.

Desi în perioada 30 octombrie - 11 noiembrie 2006 Kosarom a initiat o campanie educationala Bun de pus la ghiozdan pentru a sprijini importanta unei alimentatii variate si echilibrate, în cadrul careia copiii au fost învatati cum sa aleaga alimentele de consum si cum sa evite pericolele care se ascund în spatele unor produse preparate în conditii improprii de aceasta data firma s-a gândit sa colaboreze cu fundatia Salvati copiii pentru a-i ajuta pe copiii din orfelinatele din Moldova deoarece si acestia au nevoie de sprijin si de atentie pentru a putea studia si deveni oameni întelepti si responsabili si pentru a nu se simti neglijati si neajutorati.

Acest program procausa ce se va desfasura în perioada 1 februarie-31 mai 2007 are ca slogan Aratati-le ca va pasa! si spera sa aduca pe chipul micutilor un zâmbet de fericire. Asfel firma Kosarom s-a gândit ca la fiecare produs cumparat din categoria mezeluri indiferent de sortiment sa fie donat câte 10% din pretul produsului. Se aproximeaza ca se vor strânge cam 600.000 de euro iar în cazul în care aceasta nu se va obtine firma Kosarom promite sa contribuie cu diferenta pentru ca suma sa se strânga integral.

Întreaga suma obtinuta va fi donata celor 15 orfelinate din Moldova în mod egal si va fi televizata pentru a nu se periclita imaginea companiei si pentru ca consumatorii care au contribuit pentru aceasta cauza nobila sa stie ca banii donati de ei prin intermediul produselor cumparate au ajuns acolo unde trebuie. Pentru ca acest program initiat de firma Kosarom în colaborare cu fundatia Salvati copiii sa aiba o credibilitate mai mare v-a fi prezentat de catre Andreea Marin-Banica, ambasadoare U.N.I.C.E.F. aleasa special întrucât este nascuta chiar în zona Moldovei mai exact în orasul Roman. Important este faptul ca cei care vor dori sa participe cu sume de bani mai mari pot intra în direct în cadrul emisiunii sau în contul pus la dispozitie RO29 BSEA 0200 1111 5000 0192 BCR  România .

Preview document

Kosarom - Program Pro-Causa - Pagina 1
Kosarom - Program Pro-Causa - Pagina 2
Kosarom - Program Pro-Causa - Pagina 3
Kosarom - Program Pro-Causa - Pagina 4
Kosarom - Program Pro-Causa - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Kosarom - Program Pro-Causa.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Prezentaterea Brandului Kosarom

1.1DESCRIEREA FIRMEI "FIECARE ZI ÎNCEPE ŞI SE TERMINĂ CU KOSAROM" "Grupul de firme Kosarom" este unul din liderii producerii şi procesării cărnii...

Ai nevoie de altceva?