Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3592
Mărime: 22.59KB (arhivat)
Publicat de: Marioara Sandu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. Prezentare generala

România se numara printre cele mai bogate tari în resurse hidrominerale, detinând peste 50% din resursele de ape minerale ale Europei. Piata apelor minerale din România poate fi considerata o piata dinamica, în continua crestere.

Piata romaneasca de consum ne ofera un numar extrem de mare de marci de ape minerale naturale. Spre deosebire de celelalte tari, Romania are sansa de a avea un sol bogat in izvoare de apa minerala. In functie de tipul de sol, in aceste ape putem regasi diferite minerale si oligoelemente ce sunt necesare dezvoltarii corpului uman. Cum consumul apei de la robinet nu este recomandat din cauza proastei administrari de catre cei in cauza, au crescut semnificativ vanzarile firmelor ce distribuie apa minerala.

Scurt istoric:

La sfarsitul secolului XVIII faima tamaduitoare a apelor minerale a facut ca Borsecul sa aiba un renume. S-au construit la inceput niste baraci, apoi cabane si niste stabilimente balneare primitive, care au facut posibil ca numerosi bolnavi sa-si trateze bolile de care sufereau. Exista insemnari din 1767 care spun ca: „Borsecul este locul unde se aduna bolnavii disperati din tara si din strainatate". In Borsec exista peste 15 izvoare de apa minerala carbogazoasa naturala, avand compozitie chimica apropiata, stabila in timp, cu debite variabile, cele mai importante calitativ si ca debit fiind izvoarele 1 si 2. Prin compozitia lor, apele minerale au efecte curative asupra afectiunilor aparatului digestiv (stomac, intestine, cai biliare), rinichilor si a vezicii si cailor urinare, precum si asupra sistemului circulator periferic.

Ceea ce este mai important este ca s-a descoperit ca apa minerala Borsec are rezultate exceptionale in tratarea diabetului. Exista astfel de dovezi in acest sens, care vor face obiectul unei sesiuni de comunicari ulterioare. In Romania exista 900 de mii de bolnavi de diabet inregistrati la ora actuala. Pentru diabetul neinsulinodependent, pentru oamenii de varsta a treia, am citit rapoartele curative ale apei minerale si rezltatele sunt exceptionale. Rezultatele sunt mai bune la apa plata decat la apa carbogazoasa.

In 1803 cetateanul vienez Valentin Gunther a urmat un tratament la Borsec, vindecandu-se de o boala considerata incurabila. Reintorcandu-se la Viena, ii propune unei rude sa faca comert cu apa minerala de la Borsec, pentru care sa arendeze Borsecul ( un mic catun la acea vreme ) de la comunele Lazarea si Ditrau, proprietarele Borsecului.

In 1804 Gunther Zimmetshausen si Eisner ( un inginer de mine) se deplaseaza la Borsec pentru a trata arendarea si a vedea daca se poate realiza o fabrica de sticla pentru imbuteliere. S-a incheiat contractul de arendare pe 28 de ani. In afara de soda, la Borsec s-au gasit din abundenta toate materialele necesare fabricarii sticlei. Zimmetshausen se muta in Borsec in 1805, incepand vaste lucrari de constructii de locuinte, defrisari de padure, constructii de drumuri si o fabrica de sticla.

Imbuteliere

Acesta aduce muncitori specialisti in fabricarea sticlei din Austria, Bohemia, Bavaria si Polonia. In 1806 incepe imbutelierea industriala in butelii de sticla fabricate la Borsec. In primul an au fost imbuteliate 3 milioane de litri de apa minerala, care au fost transportate cu carutele in cele patru zari, ajungand si pana la Viena. Apa captata in put de la izvoarele 1 si 2 a fost turnata in sticle, astupate cu dopuri de pluta si ceruite prin etansare. Este interesant ca imbutelierea s-a facut doar in zilele cu soare, cand presiunea atmosferica era maxima, deci si continutul de CO2 era maxim.

Imbutelierea industriala a functionat permanent din 1806 si pana in prezent, cu scurte stagnari in timpul celor doua razboaie mondiale. Traditia a fost continuata de catre ''Regina Apelor Minerale Borsec S.A'' si in prezent de Romaqua Group S.A.- Borsec. Intre timp tehnologia de imbuteliere s-a modernizat, punandu-se in functiune instalatii de imbuteliere performante. Capacitatea totala de imbuteliere a Romaqua Group Borsec depaseste astazi 570 milioane litri pe an, folosind ca recipiente flacoane PET de 1,5 si 0,5 litri, sticle de 1 litru si sticle personalizate de 0,25 si 0,75 l – pentru apa minerala carbogazoasa, flacoane PET de 2, 1,5 si 0,5 l si sticle personalizate de 0,25 si 0,75 l – pentru apa minerala plata. Datorita tehnologiei moderne de captare, transport si imbuteliere, apa minerala naturala Borsec nu este supusa riscului contaminarii. Noua tehnologie impiedica orice interventie umana asupra apei in procesul de productie, de la captarea si transportul apei de la izvor la locul de imbuteliere si pana la obtinerea produsului finit. Practic, apa minerala naturala Borsec vede lumina zilei abia in sticla. Injectia preformelor se face la Bucuresti, pentru ca aceasta operatiune necesita un consum energetic foarte mare, iar la Borsec abia anul acesta a fost data spre folosinta linia electrica proprie orasului. Preformele sunt eprubete de plastic care au format doar gatul. Masina prinde eprubeta de gat, care este incalzita in matrita, de unde se formeaza sticla de plastic Borsec.

S.C. ROMAQUA GROUP S.A. este o societate cu capital integral autohton şi privat, are sediul în Borsec, Str. Carpaţi, Nr. 46, judeţul Harghita şi este înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J19/162/1991, Cod Unic de Înregistrare Nr. 497342, Atribut Fiscal RO.

Obiectul de activitate al societăţii este producerea de ape minerale naturale, prroducerea de băuturi nealcoolice aromatizate şi/sau îndulcite: limonadă, oranjadă, cola, băuturi energizante, băuturi din fructe, ape tonice. Structura sortimentală a produselor societăţii este diversificată, acestea satisfăcând preferinţele tuturor consumatorilor. Datorita unei compozitii chimice foarte echilibrate, lipsita de fier si viabila in timp, apa minerala de Borsec are un gust foarte placut, facand parte din cele mai apreciate ape minerale din lume. Ca o recunoastere a calitatii exceptionale a apei minerala de la Borsec, aceasta a fost distinsa cu medalii si diplome la targurile si expozitiile internationale de le Viena, Berlin, Triest si Budapesta si cu titlul onorant de "Regina Apelor Minerale", acordat de imparatul Franz Josef. In acelasi contest al recunoasterii internationale, Romaqua Group SA este singurul imbuteliator din Romania afiliat la Organisation Mondiale de la Propriete Intelectualle(OMPI).

Firma Romaqaua isi propune sa patrunda pe piata internationala si anume pe piata Spaniei cu apa minerala si plata Borsec.

2. Cuprinsul planului de marketing international

Apa minerală este, probabil, cea mai complexă substanţă pe care a creat-o natura în laboratoarele ei subterane. Ea reprezintă totodată un produs ecologic cu multiple efecte benefice pentru sănătate. Ca un rezultat al progreselor înregistrate, privind tehnologia de îmbuteliere, în prezent fiecare dintre noi poate avea pe masă apa minerală preferată (carbogazoasă sau plată, slab, mediu sau puternic mineralizată).

România deţine nu mai puţin de o treime din rezervele de ape minerale ale Europei, izvoarele de aici fiind foarte diversificate din punct de vedere al compoziţiei. Este o bogăţie foarte mare. In Europa si in intreaga lume apele minerale devin pe zi ce trece o resursa tot mai apreciata, dobandind valoare strategica. Exista o diferenta foarte clara intre apele de masa cu adaos sintetic de bioxid de carbon si minerale, si adevarata apa minerala, numita si medicinala, care contine saruri minerale aduse de izvoare din adancul pamantului.

In 2004 – medalia de aur si titlul de "Cea Mai Buna Apa Minerala din Lume" in cadrul celei mai importante competitii de ape din intreaga lume – Berkely Springs International Water Tasting Awardsin West Virginia.De asemenea castiga medalia de aur pentru apa minerala plata incadrul expozitie internationale gazduita de Polonia,laPoznan.

In 2005 castiga dublu medaliata cu aur la Concursul "Selectia Mondiala a Calitatii" de la Bruxelles. Apa minerala naturala natural carbogazoasa a fost premiata cu "Grand Gold Medal" (Medalia Speciala de Aur) iar apei minerale naturale plate i s-a decernat "Gold Medal" (Medalia de Aur).

Preview document

Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 1
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 2
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 3
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 4
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 5
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 6
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 7
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 8
Lansarea Apa Borsec pe o piață internațională - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Apa Borsec pe o Piata Internationala.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Lansarea produsului Borsec Fruits pe piața din Grecia

Prezentarea intreprinderii Romaqua Group ROMAQUA GROUP Romaqua Group este o societate cu capital integral autohton si privat. Aceasta a realizat...

Internaționalizarea Apei Minerale Borsec

1. Rezumat Această lucrare urmăreşte internaţionalizarea apei minerale Borsec. Am ales această marcă deoarece este una din cele mai apreciate...

SC RomAquaGroup SRL

1.DENUMIREA SOCIETATII 1.1.Denumirea societatii comerciale este S.C. “ ROMAQUA GROUP “ S.A. BORSEC. 1.2. İn toate actele, facturile, anunturile,...

Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei

Cap 1 Oportunitatea lansării produsului pe piața Portugaliei 1.1.Motivația Produsul ales pentru programul lansării pe piața internațională a...

Planul de Marketing al Firmei Romaqua Grup

PREZENTAREA FIRMEI Apa minerala este, probabil, cea mai complexa substanta pe care a creat-o natura în laboratoarele ei subterane. Ea reprezinta...

Ai nevoie de altceva?