Managementul vânzărilor în Miele

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2231
Mărime: 5.61MB (arhivat)
Publicat de: Patricia Cazan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Prezentarea societății comerciale Miele
  2. 2. Prezentarea produselor Miele
  3. 2.1 Galerie cu produsele Miele
  4. 2.2 Premii câștigate
  5. 2.3 Tehnologii unice în lume
  6. 3. Vânzarea electrocasnicelor Miele
  7. 3.1 Magazinele exclusive Miele
  8. 3.2 Agenții de vânzări
  9. 3.3 Ofertele Miele
  10. 4. Marketingul companiei
  11. 4.1 Guerrila marketing
  12. 5. Bibliografie

Extras din referat

1. Prezentare societate comercială

Miele a fost o companie independentă de familie încă de la înființarea ei în 1899, dedicându-se în mod egal proprietarilor ei, angajaților, clienților, furnizorilor, mediului și societății.

Compania se concentrează asupra producției de aparate electrocasnice pentru bucătărie, spălătorie și îngrijirea pardoselilor, dar și asupra aparatelor pentru uz profesional și în centre medicale („Miele Professionalˮ). Viziunea strategică este aceea de a deveni cea mai dorită marcă din industrie pe toate piețele relevante.

Miele oferă clienților săi produse de referință în privința fiabilității, performanțelor, ușurinței în utilizare, eficienței energetice, designului și serviciilor. Acest lucru corespunde principiului călăuzitor „Immer besserˮ, pe care fondatorii Carl Miele și Reinhard Zinkann l-au imprimat pe primele lor aparate și care caracterizează și astăzi Miele.

Compania se concentrează exclusiv asupra mărcii Miele și se poziționează în mod consecvent în segmentul premium. Miele se bazează pe o gândire și planificare pe termen lung, continuitatea valorilor și obiectivelor, relațiile bune cu clienții și furnizorii, dar și o cultură corporatistă și de conducere orientată spre angajați.

Scurt istoric

Carl Miele și Reinhard Zinkann semnează în iunie 1899 un contract prin care urmăresc înființarea Miele & Cie., o fabrică de separatoare de smântână

Tânăra companie, găzduită într-o veche fabrică de cherestea și moară din satul Herzebrock în apropiere de Gütersloh, începe să fabrice separatoare de smântână dispunând de o forță de muncă formată din unsprezece angajați.

În 1903 se fabrică prima mașina de spălat Model A cu un agitator montat în capac și ușurează semnificativ funcționarea.

În 1911 este scoasă pe piață prima mașină de spălat Miele cu motor electric propriu. Același motor punea în mișcare și storcătorul de rufe.

Încurajat de succesele imense de până acum, cei doi fondatori se aventurează în producția de automobile. Între 1912 și 1914, sunt livrate în total 143 de automobile la prețuri cuprinse între 5100 și 7900 de mărci.

Între 1924-1960 se produc biciclete și motociclete la fabrica din Bielefeld

Anul 1927 este marcat de producția primului aspirator, în 1929 se produc primele mașini de spălat vase.

Prima mașină de spălat automata se fabric în 1956, iar in 1959 primul uscător de rufe.

Anul 1963 este marcat de extinderea firmei în Anglia. În perioada următoare au loc de serie de invenții precum primul senzor de umiditate dintr-o mașină de spălat, prima mașină cu încărcare

de sus, primul microcontroller introdus în electrocasnice, rotațiile unei mașini de spălat ajung la 1200 pe minut.

După 1990 apar plitele cu inducție, Miele face un pas uriaș în direcția satisfacerii dorințelor clienților implicându-se în producerea de bucătării utilate. Comenzile electronice sunt proiectate astfel încât programele să poată fi actualizate în funcție de materiale, detergenți sau modă chiar și după mai mulți ani de la achiziția mașinii.

Mașina de spălat Miele sărbătorește a 100-a aniversare și revoluționează îngrijirea rufelor printr-o premieră mondială: în tamburul cu profil de fagure Miele brevetat

În momentul de față ultimele noutăți sunt:

caracteristicile inovatoare Knock2open: ușa mașinii de spălat vase se deschide dacă bați de două ori la ușă; ușa este complet ascunsă în spatele unui front de mobiler fără mânere.

Scout RX1 marchează apariția primului aspirator robot de la Miele, care aspira singur, fără supravegherea omului

aplicații smart-home (casa inteligentă) cu o bază tehnologică comună. Posesorii de electrocasnice Miele pot activa o aplicație pe portalul lor Qivicon, care le permite examinarea stării aparatelor și controlul mașinilor din orice loc.

Miele România

La sfârșitul anului 2008, compania a inaugurat fabrica de subansambluri pentru aparatura electronică și electrocasnică de lux din comuna Feldioara de lângă Brașov, în urma unei investiții de aproximativ 24 de milioane de euro. În fabrica de la Brașov lucrează 230 de angajați și are o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. În anul 2011, compania a inaugurat și un magazin exclusiv în regie proprie în Brașov.

Bibliografie

https://www.miele.ro/

https://shop.miele.ro/

https://en.wikipedia.org/wiki/Miele

Tehnici de vânzări, Marius Bălășescu, Brașov 2010

Preview document

Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 1
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 2
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 3
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 4
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 5
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 6
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 7
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 8
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 9
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 10
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 11
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 12
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 13
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 14
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 15
Managementul vânzărilor în Miele - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Managementul vanzarilor in Miele.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?