Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 8439
Mărime: 40.46KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana Pop
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristea Anamaria
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTERAT – MARKETING ŞI COMUNICARE ÎN AFACERI ANUL I

Extras din referat

Conceptul Cash & Carry

La frontiera dintre comerţul cu amănuntul şi cel cu ridicata s-a dezvoltat formula cash & carry. Această formulă a apărut pentru a îndeplini cerinţele micilor clienţi organizaţionali, produsele fiind destinate, în principal, revânzării. Plata se face pe loc, cantităţile care pot fi cumpărate din fiecare produs sunt relativ mari, iar transportul mărfurilor este efectuat de cumpărători. Ca magazine de tip cash & carry din România putem exemplifica Metro şi Selgros

Fegro Selgros deţine 38 de magazine de tip cash & carry în Germania şi alte 9 în Polonia. Firma a intrat pe piaţa românească în anul 2001 prin deschiderea primului magazin la Braşov, unde se află şi sediul administraţiei centrale. Au urmat în anul 2002 încă trei magazine: două în Bucureşti (în zonele Pantelimon şi Băneasa) şi unul în Târgu Mureş. În vara anului 2003 a deschis cel de-al V-lea magazin în Bucureşti, în zona Berceni. În anul 2004 şi-au deschis porţile magazinele Selgros din Constanţa şi din Timişoara. Acţionarii firmei Selgros sunt Rewe Zentral AG din Köln şi Otto Versand din Hamburg. Firma germană Rewe a preluat grupul austriac Billa care avea la sfârşitul anului 2004 în România 13 supermagazine cu acelaşi nume, din care trei sunt în Bucureşti, două în Timişoara şi câte unul în Arad, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Deva, Cluj, Iaşi şi Galaţi.

Firma Fegro Selgros a inaugurat la sfârşitul lunii mai 2001, la Braşov, primul magazin Selgros Cash & Carry, iar strategia de dezvoltare a firmei în Romănia prevedea construirea a încă 14 astfel de magazine. Investiţia de la Braşov s-a ridicat la 16 milioane de euro şi a fost destinată construirii unui magazin Selgros cash & Carry şi a unei galerii comerciale unde micii investitori îşi pot expune produsele. În magazin, care are o suprafaţă de 10.000 m², sunt expuse spre vânzare circa 22.000 de produse alimentare şi nealimentare. Accesul se face pe bază de legitimaţie eliberată de Selgros. Clienţii mai au la dispoziţie un bancomat şi pot beneficia şi de servicii bancare. De asemenea, în faţa magazinului a fost amenajată o parcare.

Ca noutate, Selgros Cash & Carry România a organizat şi galeria comercială „Corona” pe care o pune la dispoziţia micilor întreprinzători şi a firmelor de servicii.

Selgros a început să facă cercetarea de piaţă în România la sfârşitul anului 1998 şi între timp a achiziţionat patru terenuri pentru magazine: două în Bucureşti, unul în Galaţi şi unul în Braşov.

Singurul competitor al Selgros pe piaţa românească este Metro Cash & Carry România, componentă a grupului Metro cash & Carry Internaţional. Acesta este lider de piaţă la nivel internaţional în domeniul comerţului en-gross cu autoservire pentru profesionişti, desfăşurându-şi activitatea în 27 de ţări şi având peste 475 de centre de distribuţie. Dispunând de pesye 77.000 de angajaţi în întreaga lume, compania a avut o cifră de afaceri de 25,1 miliarde de euro în 2003. Metro Cash & Carry Internaţional este cea mai mare divizie a Grupuli Metro, al patrulea grup de comercializare şi vânzare cu amănuntul ca mărime în lume. Grupul Metro are vânzări anuale de 53,6 miliarde de euro şi include următoarele divizii: Metro/Makro Cash & Carry, hipermagazinele Real, supermagazinele Extra, Media Markt şi saturn – principalele centre de aparatură electronică de consum din Europa, centre Praktiker de amenajare a interiorului şi de bricolaj şi magazinele universale Galeria Kaufhof.

Metro Cash & Carry Internaţional este o companie germană fondată în 1964, cu filiale în 26 de ţări (Austri, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, India, Iatalia, Japonia, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Olanda, Polonia, Romănia, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria, Ucraina, Vietnam).

Reţeaua Metro din România este una dintre cele mai dezvotate din Europa Centrală şi de Est. Metro a intrat pe piaţa românească în anul 1996, prin deschiderea primului magazin în Bucureşti. În anul 2004 reteaua Metro Cash & Carry România număra 21 de magazine: 4 în Bucureşti (Otopeni, Militari, Voluntari, Berceni), 2 în Braşov, 2 în Constanţa şi căte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Târgu Mureş.

Magazinul Metro Voluntari se deosebeşte de celelalte magazine din Bucureşti prin faptul că are un cuptor de pâine care asigură zilnic pâine caldă şi un raion de peşte proaspăt, unde se află şi un bazin de unde clienţii pot cumpăra peşte viu. Suprafaţa de vânzare este de 8.100 m², cu un număr de 26 de case de marcat. Gama de produse oferită în magazinul din Voluntari include, ca de altfel întreaga reţea Metro, circa 15.000 articole- din care 7.025 de produse alimentare (lactate, carne şi produse din carne, fructe şi legume, bâuturi etc.) şi 7.242 de produse nealimentare (birotică, detergenţi, veselă, jucării, încălţăminte, îmbrăcăminte, accesorii auto, materiale pentru construcţii etc.).

Preview document

Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 1
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 2
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 3
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 4
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 5
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 6
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 7
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 8
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 9
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 10
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 11
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 12
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 13
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 14
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 15
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 16
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 17
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 18
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 19
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 20
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 21
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 22
Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Mediul de Marketing la Selgros Cash and Carry - Oradea.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de vânzare în hypermarketuri

1. Hipermarketul Acest tip de magazin, inventat în Franta, în anul 1963, de catre firma CARREFOUR realizeaza aplicarea principiului autoservirii,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?