Miniplan promoțional BRD

Referat
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2629
Mărime: 25.84KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Soare
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dana Iosub

Cuprins

  1. Scurt istoric promoţional . pag. 1
  2. Mediul de marketing . pag. 1
  3. Mediul extern . pag. 1
  4. Mediul intern . pag. 5
  5. Analiza SWOT . pag. 6
  6. Obiective . pag. 7
  7. Strategie . pag. 7
  8. Program operaţional . pag. 8
  9. Implementarea şi monitorizarea programului operaţional . pag. 8
  10. Evaluare . pag. 8

Extras din referat

Scurt istoric promoţional

BRD Groupe Societe Generale a efectuat urmatoate campanii promotionale :

• În perioada 15 octombrie 2008- 15 decembrie 2008 s-a desfăşurat campania promoţională intitulată “Fă-ţi intrarea cu un nou look!” . Pentru a participa la Campanie, clienţii Băncii trebuiau sa îndeplinească urmatoarea condiţie:să fie deţinători de Pachet Student activ la data de 15 decembrie 2008. La îndeplinirea acestei condiţii, deţinătorul de Pachet Student este automat înscris în promoţie, devenind participant.

• Campania desfăşura în perioada 26 septembrie 2008 - 20 noiembrie 2008, adresată copiilor : “COPILUL TĂU POATE FI O STEA”.

• În perioada 20 octombrie 2006 - 30 ianuarie 2007, s-a desfăşurat o campanie promoţionala care s-a adresat posesorilor de carduri BRD-ISIC, BRD-ISIC STUDCARD si Sprint.

• În perioada 6 decembrie 2004 şi 20 martie 2005, BRD - Groupe Société Générale le-a oferit clienţilor posibilitatea de a caştiga, pentru fiecare credit sau depozit în valoare de 1.000 de EUR, premii de 1.000 de euro în fiecare zi si un autoturism Renault Laguna în fiecare lună.

Mediul de marketing

1. Mediul extern

Micromediu

a) Furnizorii

Furnizorii sunt cei care asigură întreprinderii resursele necesare desfăşurării normale a activităţii economice, dar şi concurenţilor. Sunt reprezentaţi, prin diverse firme de afaceri sau persoane particulare, care pe baza relaţiilor de vânzare-cumpărare, pun la dispoziţie materiile prime şi materialele, combustibilul, energia, apa, echipamentul tehnic, sau execută o largă gamă de servicii, deosebită însemnătate având serviciile bancare.

- Furnizorii de resurse băneşti

- BRD – Groupe Societe Generale

- Furnizorii de forţă de muncă

Principalii furnizori de forţă de muncă pentru BRD sunt universităţile care au facultăţi cu profil economic, oficiile de forţă de muncă, angajaţii celorlalte bănci care nu sunt mulţumiţi de locul actual de muncă şi sunt atraşi de BRD.

b)Intermediarii

Intermediarii sunt reprezentaţi de firmele care ajută banca la promovarea, vânzarea şi distribuirea produselor / serviciilor către consumatorul final, sub forma: firmelor de distribuţie fizică (de comerţ, transport etc.), agenţiilor de service de marketing (cum sunt agenţiile de publicitate), societăţilor de asigurare.

FILIALELE BRD-GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE :BRD Sogelease: leasing; BRD Securities: intermedierea tranzacţiilor cu valori mobiliare; BRD / SG Corporate Finance: consiliere în domeniul privatizărilor, fuziunilor şi achiziţiilor ; BRD Finance : credite de consum, specializată în vânzarea de credite ;ALD Automotive: gestiunea flotelor de vehicule ; SG Asset Management BRD: gestiunea activelor ; BRD Fond de Pensii.

c) Clienţii

Clienţii constituie componenta cea mai importantă, deoarece ei alcătuiesc piaţa de desfacere a oricărei întreprinderi producătoare, reprezentată de: consumatori, utilizatori, angrosişti, agenţii guver-namentale şi internaţionale etc.

Principalele segmente de clienţi ai BRD sunt:

1. persoane fizice, respectiv: tinerii, şi în special studenţii, fiind o piaţă extrem de dinamică. Românii din străinătate reprezintă un alt segment de clienţi pentru care BRD a dezvoltat în 2006 o ofertă specială de produse specifice. Clientela de persoane fizice autorizate: liberi profesionali, asociaţii si alte persoane fizice autorizate (comercianţi, meşteşugari), dar şi microîntreprinderi.

2. persoane juridice, respectiv: Marii Clienţi Corporativi (investitorii străini ); societăţi comerciale cu capital privat, de stat şi mixt; societăţi agricole; regii autonome; societăţi şi instituţii financiare altele decât băncile; societăţi de leasing; asociaţii, fundaţii cu sau fără scop lucrativ, cu personalitate juridică. întreprinderi mici şi mijlocii.

d) Concurenţii

Concurenţii sunt firme sau persoane particulare care-şi dispută aceeaşi categorie de clienţi, iar în situaţii frecvente aceeaşi furnizori sau prestatori de servicii.

Printre principalii concurenţi ai BRD se numără Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Reiffeisen BanK,HVB, Volksbank, Banca Românească.

Tabelul 1: Clasamentul băncilor cu cota de piaţă mai mare de 1% :

Banca Situaţia activelor 31.12.2006 (mld. lei) Cota de piaţă 31.12.2006 Cota de piaţă 31.12.2007

1. BCR 45,08 26,18% 23,8%

2. BRD 28,03 15,5% 16,28%

3. Raiffeisen Bank 13,82 6,03% 8,03%

4.Banca Transilvania 8,08 4,69% 5,5%

5. Bancpost 7,7 4,47% 5,3%

Alţi concurenţi sunt: ING Bank, Alpha Bank, CEC, ABN Amro Bank, Volskbank, Banca Românească, UniCredit, OTP Bank, Citibank, Finansbank, Eximbank, Piraeus Bank.

BRD- Groupe Société Générale a realizat în 2008 un profit net de 1,36 miliarde lei (370 milioane EUR), în creştere cu 46% faţă de rezultatul raportat în 2007. Venitul net bancar a fost de 3,19 miliarde lei (869 milioane euro), cu 27% mai mare decât în 2007, iar profitul brut din exploatare s-a ridicat la 1,84 miliarde lei (500 de milioane euro), în creştere cu 31%.

Preview document

Miniplan promoțional BRD - Pagina 1
Miniplan promoțional BRD - Pagina 2
Miniplan promoțional BRD - Pagina 3
Miniplan promoțional BRD - Pagina 4
Miniplan promoțional BRD - Pagina 5
Miniplan promoțional BRD - Pagina 6
Miniplan promoțional BRD - Pagina 7
Miniplan promoțional BRD - Pagina 8
Miniplan promoțional BRD - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Cuprins BRD.doc
  • Miniplan Promotional BRD.doc

Alții au mai descărcat și

Realizarea unei Campanii Publicitare

1. Stabilirea obiectivelor publicitatii Pentru a putea stabilii obiectivul publicitatii vom tine cont de cele 3 niveluri: - cognitiv: Se urmareste...

Lansarea produsului Borsec Fruits pe piața din Grecia

Prezentarea intreprinderii Romaqua Group ROMAQUA GROUP Romaqua Group este o societate cu capital integral autohton si privat. Aceasta a realizat...

Peroni - Nastro Azzuro - campanie publicitară

Introducere Berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5%...

Campania promoțională la microcentrala Beretta Exclusive Green

CAP.I INTRODUCERE 1.Prezentarea firmei si a produselor Compania RIELLO a aniversat de curand 80 de ani de la infiintare.Prin dezvoltarea continua...

Tehnici promoționale - Fairy

2 Despre Fairy: Fairy este o marca populara de detergent lichid pentru vase produs de Procter & Gamble. Astazi Fairy este comercializat în toata...

Tehnici promoționale - tombolă apă minerală

Apa minerala Dorna 1. România se numara printre cele mai bogate tari în resurse hidrominerale, detinând peste 50 % din resursele de ape minerale...

Analiza pieței produsului vopsea de păr

Previziuni asupra pietei.Perspective asupra dezvoltarii pietei Capitolul 1. Scurt istoric a vopselei de par la nivel mondial si national...

Piața Apei Minerale în România

Piata apei minerale in România Romania se numara printre cele mai bogate tari in resurse hidrominerale, detinand peste 60% din resursele de ape...

Ai nevoie de altceva?