Miniplan promoțional - Donna Carina

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3366
Mărime: 21.12KB (arhivat)
Publicat de: Francisc Cîrstea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Prezentat in cadrul Facultatii Al.I.Cuza, Iasi

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a brandului Donna Carina 1
  2. 1.1. Analiza conjuncturii de piaţă a produsului 1
  3. 1.2. Analiza concurenţei 3
  4. 1.3. Analiza comunicării actuale a brandului 4
  5. 1.4. Analiza activităţii promoţionale anterioare a brandului 5
  6. 2. Stabilirea obiectivelor 6
  7. 2.1. Obiective promoţionale directe 6
  8. 2.2. Obiective promoţionale adiacente 6
  9. 3. Definirea strategiei promoţionale 6
  10. 4. Expunerea planului operaţional 7
  11. 4.1. Activităţi 7
  12. 4.2. Durata (încadrarea în timp în ordine cronologică) 7
  13. 4.3. Responsabili (cei care pun în practică activitatea respectivă) 7
  14. 4.4. Resurse implicate 7
  15. 5. Evaluarea rentabilităţii campaniei 8
  16. 6. Bibliografie 9

Extras din referat

DONNA CARINA

1.Analiza preliminarã a produsului/brandului.

1.1. Analiza conjuncturii de piaţã a produsului respectiv (consumatorii, nonconsumatorii).

Despre salon

DONNA CARINA este salonul de înfrumuseţare care oferã servicii diversificate şi profesionale tuturor celor care îşi doresc sã arate bine şi care cautã în permanenţã un climat cald, prietenos, un loc unde sã te întorci mereu ca acasã.

Acest lucru se întâmplã datoritã unui personal tânãr, modern, specializat la cei mai renumiţi stilişti din ţarã – echipele Wella şi Londa – şi la invitaţii lor din Anglia, Italia şi Germania.

Au fost printre primii din Iaşi care au spus şi au fãcut multe în acest domeniu, continuând şi astãzi sã deschidã cãi, sã creeze tendinţe şi sã fie conectaţi în permanenţã la cerinţele şi nevoile tot mai ridicate ale clienţilor lor.

Pornesc de la metode de lucru consacrate care au devenit standarde profesionale, dar adaptând şi personalizând aceste metode în funcţie de fiecare client în parte, obţinând cele mai bune rezultate şi, nu în ultimul rând, satisfacţia clienţilor.

Salonul de înfrumuseţare DONNA CARINA oferã o paletã largã de servicii, dintre care: coafurã şi frizerie, manichiurã şi pedichiurã, cosmeticã şi tratamente corporale.

Gama de servicii oferitã de acest salon este continuu actualizatã prin colaborarea constantã cu autoritãţi profesionale din domeniu.

Consumatori vs. Nonconsumatori

Gama de servicii oferită de salonul Donna Carina se adresează tuturor consumatorilor, de la copii începând cu vârsta de 7 ani pâna la cei de vârsta a treia, de sex feminin sau masculin, care sunt preocupaţi de aspectul fizic, de silueta lor, cei care doresc o schimbare de look, având venituri medii/ridicate, provenind atât din mediul urban cât şi din cel rural.

Non-consumatorii absoluţi pot fi diferite persoane în funcţie de serviciul la care se apelează. Astfel, pe partea de coafură şi frizerie, în categoria non-consumatorilor absoluţi intră copiii de până la 2 ani şi persoanele care suferă de alopecie( chelie) care nu vor apela niciodată la acest tip de serviciu. În ceea ce priveşte manichiura şi pedichiura, ele nu sunt folosite de copiii cu vârsta până la 7 ani, precum şi de cei care au probleme ale cuticulelor(inflamaţii). De asemenea, împachetările corporale nu sunt folosite de cei care suferă de inflamaţii, febră, tumori, hipertensiune, sensibilitate la căldură, varice, boli respiratorii sau diabet. Tot în această categorie, a non-consumatorilor absoluţi, intră şi persoanele cu handicap, mobilizaţi la pat, care preferă diferite servicii de înfrumuseţare efectuate la domiciliu sau apelează la prieteni pricepuţi în acest domeniu.

Non-consumatorii relativi sunt persoanele care nu au încercat încă un serviciu de înfrumuseţare(vopsit, tuns, cosmetică sau împachetări corporale), dar care pot fi interesaţi odată cu apariţia unei ocazii festive, din recomandări ale prietenilor, noile tendinţe ale sezonului promovate pe internet sau femeile care în timpul sarcinii le este contraindicat să apeleze la împachetări corporale, dar după această perioadă folosesc acest mijloc pentru slăbit.

Analiza PEST( politic, economic, social şi tehnologic)

Politica influenţează afacerea saloanelor de înfrumuseţare prin deciziille luate în materie de taxe şi impozite. Astfel, începând cu 1 mai 2009 au intrat în vigoare câteva modificãri importante ale Codului Fiscal, prin intermediul Ordonanţei de Urgenţã 34/2009. Una din principalele noutãţi aduse de OUG 34/2009 o reprezintã introducerea unei noi categorii de impozitare şi anume impozitul forfetar. A fost întocmită o listă ce cuprinde 28 de servicii pentru care se va plăti impozit forfetar, printre care se numără şi « coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare », obligate să plătească impozitul la nivelul sumei celei mai mari(după compararea celui pe profit trimestrial cu impozitul minim forfetar trimestrial).

Aceasta şi alte taxe locale ce au crescut (cele pe clădiri cu 23% pentru persoanele juridice-sursa ‘Iaşi Plus ‘, 02 feb.2010) duc la o creştere a costurilor ce vor trebui suportate de saloane.

Situaţia economică a ţării influenţează şi ea centrele de înfrumuseţare. Criza a început să se manifeste prin vizite mai rare la salonul de înfrumuseţare din partea unor cliente care cheltuiau cu foarte mare uşurinţă, fără să calculeze banii şi care acum se gândesc de doua ori înainte de a cumpăra produse din salon. Totodată, suma pe care sunt dispuse să o cheltuiască a scăzut, ajungând în salon la 70 lei în medie.

De asemenea, preţurile produselor folosite în salon au crescut, firmele profitând de dependenţa de anumite mărci întrucât, atunci când clientela s-a obişnuit cu un anumit produs, nu-i poţi oferii altceva. În această situaţie costurile saloanelor cresc.

Din punct de vedere social efectele ar fi în beneficiul salonului. Tinerii sunt influenţaţi de mediul în care îşi desfăşoară activităţile, la serviciu sau la şcoală, printre prieteni şi preiau de aici anumite tendinţe ale modei (sezonului), apelând astfel la saloane de înfrumuseţare.

Tehnologia afectează saloanele prin inovaţiile aduse în materie de aparaturi utilizate în serviciile de înfrumuseţare, la care se apelează pentru a se diferenţia de concurenţă punând saloanele într-o continuă competiţie.

Preview document

Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 1
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 2
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 3
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 4
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 5
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 6
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 7
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 8
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 9
Miniplan promoțional - Donna Carina - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Miniplan Promotional - Donna Carina.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?