Mix de Marketing - Minge de Baschet

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2699
Mărime: 472.81KB (arhivat)
Publicat de: Gherasim Nicolae
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Acest proiect evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei SC Ballux SRL şi activitatea departamentului marketing din cadrul acesteia. SC Ballux SRL este o firmă cunoscută consumatorilor din Iaşi prin activitatea sa în distribuţia şi producerea de articole sportive. De curând, firma Ballux şi-a extins activitatea şi asupra producerii mingilor de baschet.Vom analiza mixul de marketing pe care îl stabileşte firmă şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa mingilor de bachet în judeţul Iaşi.

Lucrarea noastră se bazează pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

- produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile care satisfac o anumită trebuinţă. Principiul de bază în acest caz, susţinut de firmă, este obţinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru că firmele care fabrică un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu;

- preţul ca expresie băneasca a valorii sau utilităţii mărfurilor;

- distribuţia care este definită de canalele, reţelele şi circuitele de distribuţie ale produselor; mergem pe principiul eficienţei obţinute pe operaţiuni precise şi rapide în ceea ce priveşte producţia, distribuţia şi serviciile post-vânzare (garanţie).

- promovarea privită ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezintă liantul care leagă celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obţine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie să adopte o strategie care să propulseze ideea spre cel mai înalt nivel al importanţei şi profitabilităţii, dar pentru idei bune avem nevoie de angajaţi întreprinzători şi eficienţi, cei plictisiţi şi plictisitori duc la un regres considerabil.

Lansarea pe piaţă a unui produs care să câştige admiraţia consumatorilor prin calitatea sa, dar şi printr-un preţ mai mic decât cel al concurenţei, reflectă ideea fundamentală a politicii firmei noastre.

SC Ballux SRL s-a înfiinţat la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate distribuţia de articole sportive prin vânzare en-detail în magazinul propriu din Iaşi.

După cum am precizat, cea mai importantă parte a activităţii firmei noastre este producerea şi comercializarea mingilor de baschet, firma sperând că în scurt timp să devină lider pe piaţa ieşeană a acestor articole sportive, şi de ce nu, pe piaţa naţională.

Concurenţa este acerbă, iar marca şi renumele joacă un rol important, de aceea obiectivul firmei este lansarea unui produs competitiv prin calitate şi preţ, care poate concura cu mingile de baschet din import, care predomină piaţa românească.

1. PRODUSUL

1.1 Atribute

Conform normelor impuse de Federaţia Internaţională de Baschet, mingea de baschet este o sferă umflată folosită în sportul de la care ia numele.

O minge de baschet are un diametru de 24 cm şi o circumferinta de 75 până la 76 cm şi cântăreşte între0,57 şi 0,62 kg.

Mingea are o suprafaţă din material sintetic, zgrunţoasă şi granulată, pentru o mai bună priză.

Pentru jocul de baschet Special Olympics, prin care se are în vedere că aceia care au un nivel al abilităilor sportive mai scăzut să progreseze, în cadrul competiţiilor feminine şi a întrecerilor de juniori, se poate folosi o minge de baschet cu circumferinţa mai mică (72.4 cm) şi cu greutatea cuprinsă între 510-567 g.

Fiecare produs îndeplineşte funcţii principale şi funcţii secundare. Funcţiile de bază ale mingilor de baschet sunt: pentru antrenament, pentru performanta iar funcţiile secundare sunt: pentru prestigiu, pentru relaxare, pentru colecţie şi pentru recuperare medicală.

1.2 Sistem de susţinere

MARCA

Noua gamă de mingi de baschet va fi lansată pe piaţă purtând semnătura Ballux. Marca Ballux este o combinaţie de două elemente: numele firmei pe simbol (minge de baschet), fiind înregistrată la OSIM.Simbolul are rolul de a face produsele uşor de recunoscut şi de identificat, în timp ce numele a fost preferat pentru a se pune accent pe optică de marketing a firmei noastre şi pentru sonoritatea să şi uşurinţa cu care acesta este reţinut. În acelaşi timp scopul alegerii acestei mărci este de a oferi unicitate produselor şi de a obţine popularitate într-un timp scurt.

AMBALAJ

Din acelaşi motiv, de a oferi unicitate produsului, firma s-a gândit la conceperea unor ambalaje aparte, care să atragă atenţia.

Produsele vor fi ambalate atât individual, în cutii de carton pentru a evita deteriorarea acestora pe timpul transportului, depozitării cât şi în saci individuali pentru consum, care comunica şi promovează produsul, având rolul de “vânzător mut”.

Sacii individuali conferă avantajul diferentieii de concurenţa prin culorile vii folosite, designul inovator, fiind uşor de transportat până la locul de antrenament sau competiţie. El însuşi este util, poate fi folosit pentru transportul altor mingi sau pentru depozitarea altor obiecte.

Preview document

Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 1
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 2
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 3
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 4
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 5
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 6
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 7
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 8
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 9
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 10
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 11
Mix de Marketing - Minge de Baschet - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing - Minge de Baschet.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?