Mixul de Marketing - Iaurt Yoli

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1984
Mărime: 521.26KB (arhivat)
Publicat de: Petru Cosma
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bradu Cosmina

Cuprins

  1. 1. Configurarea Produsului.3
  2. 1.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară, etc.).3
  3. 1.2 Sistem de susținere (marcă, ambalaj, service, garanție, etc.).4
  4. 1.3 Diferențierea mărcii.5
  5. 2. Configurarea Prețului.5
  6. 2.1 Strategia de preț.5
  7. 2.2 Nivelul prețului.6
  8. 3. Configurarea Promovării.6
  9. 3.1 Reclama (audiența, mesaj, canale media).6
  10. 3.2 Promovarea vânzărilor (tehnici folosite, descriere).8
  11. 4. Configurarea distribuției.9
  12. 4.1 Extinderea teritorială a distribuției (zona geografică).9
  13. 4.2 Intensitatea rețelei de distribuție și structura canalelor .9

Extras din referat

Piața țintă

Conform segmentării realizate în cadrul pieţei de referinţă a iaurturilor de baut firma „YOLLI” îşi propune să atragă cât mai mulţi consumatori, iar segmentul pieței ţintă vizat îl reprezintă adulții cu vârsta cuprinsă între 24 şi 50 de ani de ambele sexe, cu venituri medii şi mari. Linia noastră de iaurt de baut dietetic urmează, atât o linie modernă cu multe vitamine atunci când duci un stil de viață activ, cât şi una de încredere în privinţa alegerii unui mod de viață sănătos și pentru o alimentație echilibrată.

În urma cercetării pieței, piața țintă realizată în cadrul segmentării nu s-a schimbat semnificativ. Am mai aflat că vom fi avantajați dacă vom lansa iaurt dietetic de băut cu fructe, la un preț în medie de 3,50-5 RON. Acesta să fie distribuit în magazine pentru ca orice cumpărător să aiba acces la ele, și anume persoanele cuprinse între 24-50 de ani cu venituri între 500-800.

1. Configurarea produsului.

1.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară, etc.)

După cum am observat, iaurtul dietetic de băut nu este un produs pentru care populația acordă o sumă semnificativă în achiziționarea lui. De asemenea în urma raportului de cercetare am observat că dau importanță mai mare calității și gustului (peste 50%) din care este produs iaurtul dietetic de băut cu fructe. Astfel vom folosi fructe care vor conține bucăți de fructe naturale pentru a câștiga încrederea oricărui consumator.

Utilizarea principală a produsului este folosită pentru alimentație echilibrată și eliberare de stresul acumulat pe parcursul întregii zile, gustul care îl oferă și finețea care te face să te simți răsfățat.

O funcţie secundară a iaurturilor dietetice de băut este de a înlocui micul dejun de care avem nevoie atunci când ducem un mod de viață dinamic.

Gustul va fi oferit de toate atributele pe care le are

1.2 Sistem de susținere (marcă, ambalaj, service, garanție, etc.)

Numele comercial: Am ales pentru produsul nostru denumirea Yolli, deoarece este ușor de pronunțat și semnifică o viață mai ușoară și sportivă.

Marca: este formată din numele firmei care joacă rolul de stimul vizual. Anume felul denumirii semnifică sănătate și totodată calitate.

Eticheta: va cuprinde marca, denumirea firmei, mărimea, culoarea din care este fabricat produsul.

Ambalaj: iaurtul dietetic de băut cu fructe va fi ambalat într-un pachet de carton, culoarea pachetului depinde de fructul ce se conține în iaurt, pe care vor fi imprimate denumirea și semnul mărcii însoțită de logoul produsului.

1.3 Diferențierea mărcii

Unicitatea mărcii este dată de modul de simbolizare, ambalare, dar mai ales de produsul care se pliază perfect pe cerințele clienților. Senzația plăcută pe care o vom simți la savurarea gustului de fructe al iaurtului dietetic de băut va rămâne pe mult timp.

Ne vom diferenția și prin aceea că vom produce iaurturi dietetice de băut cu fructe naturale și cu un conținut sufucient de bucăți de fructe pentru a satisface definitiv cerințele clienților noștri.

Preview document

Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 1
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 2
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 3
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 4
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 5
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 6
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 7
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 8
Mixul de Marketing - Iaurt Yoli - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Iaurt Yoli.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?