OMV Petrom comapanie de succes în România

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2534
Mărime: 1.93MB (arhivat)
Publicat de: Leontina Tudose
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Povestea Petrom a pornit in 1997. Pana atunci insa, o lunga istorie, inceputa in urma cu 150 de ani, a dus la forma actuala a celei mai mari si de succes companii romanesti.

Cel mai mare producator de petrol si gaze din Sud-Estul Europei, principalele activitati ale companiei sunt: Explorare si Productie, Gaze Naturale si Energie, Rafinare si Marketing.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est și cea mai mare

companie industrială din România. OMV Petrom este organizată în trei segmente de activitate integrate operațional - Upstream, Downstream Oil și Downstream Gas.

Petrom are o importanta deosebita pentru Romania: investeste un milliard de euro anual in dezvoltarea sectorului energetic, atrage investitii straine in tara si comunica un mesaj inspirational, care vorbeste despre leadership si performanta, valori prin care Petrom crede ca Romania poate progresa.

Performanta in cifre

Taxele si impozitele pe care le plateste anual reprezinta 10-11% din veniturile la bugetul de stat.

Volumul de investitii in dezvoltarea domeniului energetic ajunge la 1 miliard de euro anual, in ultimii 8 ani.

Petrom este cel mai mare angajator privat: peste 20.000 de angajati.

Compania are contracte cu peste 15.000 de furnizori, si ofera indirect inca alte 80.000 de locuri de munca.

Este lider de piata cu aproximativ 40% din cererea de titei, gaze si carburanti din Romania.

Petrom isi doreste sa transforme Romania dintr-o tara cu potential, intr-un partener ce conteaza la nivel international. Investitiile initiate de Petrom in ultimii ani au dus la redresarea si modernizarea industriei romanesti de petrol si gaze si au readus in atentia investitorilor straini potentialul energetic al Romaniei si companii internationale, lideri in domeniu, li s-au alaturat.

În 2016, eforturile au fost direcționate către menținerea cotei de piață în segmentul vânzărilor cu amănuntul.

În stațiile de carburanți OMV, s-au concentrat pe oferirea celor mai buni carburanți și a celor mai bune produse și servicii, precum și pe continuarea diversificării serviciilor oferite clienților (ex. transfer de bani, asigurări pentru mașini, plata utilităților, servicii poștale), în timp ce în stațiile Petrom principalul obiectiv a fost consolidarea poziționării de lider a mărcii, ce oferă un raport calitate/preț echilibrat.

Cota de piață a vânzărilor din comerțul cu amănuntul v în regiunea de operare a fost de 33%, la un nivel similar cu cel înregistrat în 2015, în pofida concurenței crescute, reflectând eficiența îmbunătățită și optimizarea portofoliului. În 2016, cifra de afaceri obținută din comercializarea produselor complementare a crescut cu 14%, comparativ cu anul anterior, reflectând îmbunătățirea performanței și rezultatul implementării conceptului „shop-inshop” vi și al altor parteneriate strategice.

Preview document

OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 1
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 2
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 3
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 4
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 5
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 6
OMV Petrom comapanie de succes în România - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • OMV Petrom comapanie de succes in Romania.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?