Organizarea activității de export a SN Plafar SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2699
Mărime: 303.80KB (arhivat)
Publicat de: Ilie Micu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinescu Viorel

Extras din referat

Capitolul I: Prezentarea firmei

Plafar este o companie farmaceutică din România. A fost înființată în anul 1999, sub formă de societate comercială pe acțiuni cu capital integral de stat, ca urmare a reorganizării Regiei Autonome „Plafar se află sub autoritatea Ministerului Economiei .Are drept scop îndeplinirea strategiei naționale privind exploatarea plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și cultivată, iar obiectul principal de activitate îl reprezintă producția, industrializarea și comercializarea pe piața internă și la export a plantelor medicinale aromatice, toxice și stupefiante din culturi și din flora spontană

S.N. Plafar S.A a acumulat o îndelungată experiență în domeniul plantelor medicinale. Încă de la începutul secolului, micile fabrici de condimente care activau în zona Banatului, precum și o serie de manufacturi care furnizau plante medicinale pentru farmacii, au format specialiști în domeniu. Apariția I.C.SPlafar in 1948 nu a făcut decât să concentreze la nivel național experiența în acest domeniu.

Constituită ca o companie la nivel național în domeniul cultivării, colectării și procesării plantelor medicinale, aromatice, toxice și a condimentelor,I.C.S Plafar este preluată în anul 1955 de către CENTROCOOP, prin înființarea “Direcției de plante medicinale, aromatice și a condimentelor”.

În anul 1975 a fost creat Trustul Plafar, care funcționează până în 1990, când devine Regia Autonomă Plafar, având în componență filiale cu sediul în 9 județe ale țării.

Din martie 1999, Regia Autonomă Plafar s-a transformat în Societatea Națională Plafar, cu 8 sucursale în subordine, având acoperire pe întreg teritoriul României.

În anul 2007 Plafar a fost privatizat şi scos la licitaţie în speranţa infuziei de capital şi schimbării de imagine care va aduce revigorarea brand-ului. A devenit acționar principal Plafar lanțul de farmacii Centrofarm.

Actionarii companiei Plafar Retail au aprobat majorarea capitalului social cu circa4,1 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro). În urma majorării, a fost atrasă în acționariat compania Centrofarm, care operează aproximativ 60 de farmacii.

În 2008, Plafar a avut o cifră de afaceri de circa 2 mil. euro, iar pentru 2009 bugetul a fost stabilit la 3 mil. euro. Reprezențanții Plafar nu au făcut comentarii pâna la închiderea ediției.

După 1 ianuarie 2012, Plafar SA urmează să fie privatizată, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri intenționând să-și vândă participația de 51% din capitalul social.

Compania Plafar este cel mai mare producător de ceaiuri și siropuri naturale din țară, având în portofoliu peste 230 de produse. Plafar are în prezent sub 100 de angajați, iar acționarul său majoritar este Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Obiectul de activitate

S.N Plafar S.A are ca obiect principal de activitate producția, industrializarea și comercializarea pe piața internă și la export a plantelor medicinale, aromatice, din culturi și din flora spontană, constituind în prezent cel mai important și cunoscut producător, în acest domeniu, din țară

1.2 Resurse, capabilități, și avantaje competitive

Resursele umane:

Succesul Plafar are la bază profesionalismul, dedicația și angajamentul angajaților.

În ceea ce priveşte organizarea muncii S.N Plafar S.A este împărţită pe două niveluri: un nivel funcţional care cuprinde conducerea societăţii şi aparatul central (tehnico-administrativ şi economic), şi un nivel operaţional care include personalul muncitor şi pe cel din conducerea secţiilor.

Personalul angajat la S.N Plafar S.A se caracterizează printr-un nivel ridicat de pregătire profesională.

Preview document

Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 1
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 2
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 3
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 4
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 5
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 6
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 7
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 8
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 9
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 10
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 11
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 12
Organizarea activității de export a SN Plafar SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Organizarea Activitatii de Export a SN Plafar SA.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?