Organizația non-profit Barnaba

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2239
Mărime: 216.34KB (arhivat)
Publicat de: Iulian Neacșu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE STIINȚE ECONOMICE SPECIALIZAREA:MARKETING,ZI

Cuprins

  1. 1.Prezentarea organizației 3
  2. Activitățile de asistență socială 4
  3. Persoanele ce desfăşoară activitatea 6
  4. Campanii 6
  5. Parteneriate 7
  6. Misiunea 7
  7. 2. Elementele de marketing ale fundației 8
  8. 3.Propuneri de îmbunătățire a marketigului organizației 10
  9. Bibliografie 11

Extras din referat

1.Prezentarea organizației

Fundația Barnaba este un centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii,oferă servicii sociale pentru familii sau persoane aflate în dificultate,servicii pentru familii monoparentale,copii cu risc de abandon școlar și copiilor aflați în instituții de ocrotire. Data de la care funcționează Fundația Barnaba este aprilie 1998.

Date de contact:

Activitățile desfășurate în cadrul fundației vin în întâmpinarea nevoilor sociale.educaționale,materiale și spirituale ale familiilor aflate în dificultate ,acestea constă în servicii de asistență socială, activități socio-educative,activități și servicii de consiliere și tabere de vară.

Activitățile de asistență socială

Serviciile de asistență socială se acordă la cerere și se stabilesc în funcție de situația persoanei sau familiei,pe baza criteriilor de elegibilitate și condițiilor de acordare specific.Sprijinirea materială a copiilor proveniți din familii aflate în dificultate,concretizată în:rechizite școlare,alimente de bază,materiale de curățenie,îmbracăminte și încalțăminte pentru copii și adulți,contribuie la cheltuieli de întreținere locuință,transport,daruri pentru sărbătorile de Craciun,Paște, 1 Iunie și alte nevoi specifice.

Prin serviciul de asistență socială încercăm să găsim împreună cu beneficiarii,familiile sărace aflate în dificultate,cele mai adecvate soluții pentru problemele cu care se confruntă familia.

Activitățile socio-educative

Au ca scop reducerea deficitului informațional și educațional:

a)Activități socio-educative:

-educație în vederea prevenirii consumului de tutun,alcool,droguri;

-educație privind schimbarea comportamentului;

-meditații la materiile de bază;

-educație muzicală;

-îndrumare spirituală;

-cursuri de informare și educație sanitară;

-activități creative,lucrul manual;

-problematica avortului și planificare familială;

-codul bunelor maniere;

-activități de îmbogățire a culturii generale.

b)Activități recreative:

-organizarea de picknic-uri și excursii;

-vizionarea de filme;

-vizionare-piese de teatru educative,concerte;

-vizitare muzee,galerii de artă,grădini zoologice,gradini botanice,etc.

Prin activitățile socio-educative se lucrează la prevenirea abandonului școlar al copilului provenit din familii aflate în dificultate.Prin intermediul acestui serviciu se adresează resursele de asistență social de educație,pentru ca familia să poată beneficia de oferta de intervenții ale acestor sisteme.

Prin serviciul de consiliere se consolidează abilitățile și cunoștințele părinților privind îngrijirea și educarea copilului și se conștientizează familia de importanța și rolul educației în dezvoltarea copilului.

Consilierea socială

Constă în informarea ,îndrumarea și medierea în relația cu autoritățile publice în vederea obținerii unor drepturi ce le revin persoanelor asistate.

Beneficiarii sunt informați în legătură cu serviciile de care pot beneficia din partea autorităților statului sau a organizațiilor non-guvernamentale,pentru dobândirea capacității de ieșire din criză.Beneficiarul este ajutat să ia o decizie referitoare la modalitatea de rezolvare a problemei în urma prezentării tuturor posibilităților de acțiune și a consecințelor acestora. Beneficiarii au aces sporit la informații,privind drepturile și îndatoririlor lor,li se acordă servicii de consiliere în identificarea unor căi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă și beneficiază de ghidare în utilizarea serviciilor publice.

Beneficiarii sunt sprijiniți să întocmească dosare pentru solicitarea unei locuințe sociale,dosare pentru alocații de stat și suplimentare,acte de identitate,dosare pentru obținerea unui loc de muncă,a unor pensii de boală.

Consilierea socială pentru copil și familie are drept scop menținerea,refacerea și dezvoltarea capacităților copilului și ale părinților săi,pentru depășirea situațiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.

Susținerea psihologică este oferită la solicitarea beneficiarului pentru redobândirea normalității sociale.

Preview document

Organizația non-profit Barnaba - Pagina 1
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 2
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 3
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 4
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 5
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 6
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 7
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 8
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 9
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 10
Organizația non-profit Barnaba - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Organizatia Non-Profit Barnaba.docx

Alții au mai descărcat și

Prezentarea Organizației AIESEC București

1. Prezentarea organizaţiei AIESEC Bucureşti AIESEC (inițial din franceză Association internationale des étudiants en sciences économiques et...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?