Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3484
Mărime: 217.13KB (arhivat)
Publicat de: Dafina Nicola
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1.Sinteza planului.

Societatea “Gaina fericita” S.R.L. va avea ca activitate principala cresterea pasarilor in sistemul semiintensiv care presupune obtinerea unor oua de calitate superioara(biologice) celor obtinute prin sistemul de crestere in baterii sau chiar in sistemul extensiv(in hale inchise).Din acest punct de vedere afacerea este considerata o oportunitate pe piata locala deoarece in judetul Dambovita ar fi prima microferma de acest gen.

Conducerea fermei este asigurata de cei 3 actionari care detin fiecare parti egale din capitalul social.

Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Misiunea companiei este aceea de a valorifica potentialul productiei locale de oua, pentru a oferi consumatorilor produse cu valoare superioara .

Produsele pe care le poate vinde societatea: oua pentru consum; carne taiata dar si gaini vii care ajung la maturitate;ingrasamant natural utilizat pentru fertilizarea solului.

Cumparatori:supermarketurile,magazinele si pietele agro-alimentare,restaurantele,consumatorii individuali si chiar firme care exporta oua si carne de pui in tari mari precum Italia,Germania,Ungaria etc.

Oul de găina este pentru om unul dintre cele mai importante alimente datorită valorii nutritive ridicate. Dintre toate alimentele numai ouăle şi laptele sunt considerate alimente complete deoarece conţin în proporții necesare, toți nutrienţii (glucide, lipide,proteine, minerale şi apă)

2.Analiza mediului de afaceri si propunerea afacerii.

2.1.Propunerea afacerii.Planul de afacere prezent isi propune sa realizeze o posibila afacere cu cresterea gainilor ouatoare,in scopul realizarii si valorificarii productiei de oua obtinute.

Informatii despre industrie si piata.

- In prezent, o productie de 290.000 tone anual, asigura 75% din necesarul de consum al populatiei, restul de 110.000 de tone de carne de pui fiind procurat din import.

- Piata de carne de pasare din Romania a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, in special in ceea ce priveste modificarea preferintelor de consum ale clientilor romani, care prefera tot mai mult carnea proaspata, in detrimentul celei congelate.

- Carnea si ouale de gaina sunt solicitate la export, iar piata mondiala a acestor produse este foarte favorabila.

- Romania a importat, in primul trimestru al acestui an, circa 30.000 tone de carne de pasare, in valoare totala de 30 milioane de euro, in timp ce exporturile au atins doar 412 tone, in valoare de 927.000 de euro, conform informatiilor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). De asemenea, au fost importate 1.452 tone de oua, in valoare de 2,5 milioane de euro, in conditiile in care nivelul exporturilor a fost de 22 de tone, in valoare de 33.000 de euro.

2.2.Oportunitatea afacerii.

Pretul de vanzare cu amanuntul al oualor a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimul an,in piete si targuri fiind cuprins intre 0,7-1,2 LEI/BUC.De asemenea pretul de carne de pasare in viu este cuprins intre 4,5-8,5 LEI/Kg,in timp ce pretul de carne taiata variaza intre 8-12 LEI/Kg. Acest lucru este din punctul meu de vedere o oportunitate,deoarece pot sa patrund pe piata si sa vand la un pret bun,mai scazut decat competitorii dar care sa imi permita amortizarea investitiilor si obtinerea profitului foarte rapid.

O alta oportunitate consta in faptul ca statul incurajeaza infiintarea exploatatiilor agriole(avicole),prin oferirea ajutorului de stat(subventii,credite,prime si ajutoare),conform Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013.

Din statisticile existente, o gaina crescuta in conditiile gospodariilor taranesti produce pe an circa 120 oua, exclusiv in timpul verii, dar consuma pe zi 120 g graunte, sau pe an 43,8 kg, rezultand cca. 365 g furaje pe ou, fata de 280 – 300 oua pe an in sistemul intensiv de crestere, cu un consum de 140 -150 g pe ou. In concluzie, oportunitatea afacerii consta in faptul ca o gaina crescuta in sistem semiintensiv (microferma) produce de 2,3 – 2,5 ori mai multe oua pe an, cu un consum de furaje pe ou de 2,4 – 2,6 ori mai mic.

Analiza de macromediu:Oportunitati/Riscuri

Mediul economic în care evoluează afacerea poate fi caracterizat ca fiind transparent şi predictibil şi urmează trendul economiei naţionale. În acest gen de activitate, influenţele sistemului politic, ale celui juridic şi politicile macroeconomice nu au o importanţă majoră.

Preview document

Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 1
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 2
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 3
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 4
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 5
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 6
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 7
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 8
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 9
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 10
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 11
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 12
Plan de afacere - SC Găina Fericită SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - SC Gaina Fericita SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Export de Miere Albine

1. Prezentarea produsului si a tarii 1.1 Prezentarea produsului a. Extragere Mierea extrasa se va pune direct în bidoane înalte, iar dupa ce se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?