Plan de marketing - ciocolată Toblerone

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5176
Mărime: 84.09KB (arhivat)
Publicat de: Adam Busuioc
Puncte necesare: 9

Extras din referat

1.Plan de marketing ciocolata toblerone

2 Obiectivul general al întreprinderii:

Îmbunatatirea atitudinii clientilor fata de produsele din gama Kraft si cresterea volumului vânzarilor de la 95,3 mil euro la peste 100 mil euro.

Obiective specifice de marketing vizate în România pentru produsul Toblerone:

Cresterea cotei de piata 0.20% -1% în decursul urmatorilor 2 ani

Cresterea ratei de notorietate a produsului Toblerone

Cresterea volumului de vânzari totale în ceea ce priveste produsul Toblerone.

3.Caracteristicile produsului si ale pietei

3.1. Caracteristicile produsului

Produsul Toblerone se bucura de o forma unica si distractiva pe piata si anume celebrul triunghi auriu. De asemenea are si o compozitie unica fata de restul produselor de acest gen de pe piata constând într-un amestec special de cacao, lapte, alune nugat si miere. Pordusul Tovlerone se regaseste pe piata sub urmatoarele forme:

Toblerone Praline

Toblerone Minies – varianta redusa a clasicului Toblerone

Toblerone White- realizat cu ciocolata alba

Toblerone Dark – realizat cu ciocolata neagra

Toblerone Filled- cu umplutura cremoasa

Ca si gramaj, compania Kraft distribuie produsul Toblerone în urmatoarele cantitati:

3.2 Caracteristicile generale ale pietei

Piata dulciurilor din România este ocupata de 4 mari producatori: Kandia-Excelent (cu Kandia, Excelent )care detine 39% din piata, Kraft Foods (cu Poiana, Milka, Toblerone si Africana) care detine 35%, Supreme Chocholats (cu Primola si Novatini)cu 22 % si Heidi Chocholats Suisse (cu Heidi) cu 6%.Liderul de piata Kandia-Excelent care a realizat o cifra de afaceri de 120 mil de euro în 2004.

Ultimele estimari efectuate pe piata ciocolatei din România , indicau o valoare de 273 mil de euro anual dintre care 64% este reprezentata de tabletele de ciocolata.

Cu un consum anual de aproximativ 6 euro pe cap de locuitor piata ciocolatei prezinta înca potential de dezvoltare, fiind cu mult în urma consumului din alte tari mai dezvoltate din Europa. Un sondaj asupra pietei arata ca în ultimele 4 saptamâni premergatoare studiului 73% din cetatenii au consumat dulciuri incluzând tabletele, batoanele de ciocolata, bomboanele, napolitanele preambalate, batoanele de cereale, prajituri împachetate si deserturile lactate. Cei mai mari amatori de dulciuri sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani.Cel mai scazut consum se înregistreaza de persoanele cu vârste între 55 si 65 de ani. Acelasi studiu releva ca românii prefera tabletele de ciocolata, 66,5% din cota de piata fiind detinuta de acestea. Locul secund este adjudecat de batoanele de ciocolata cu 12,8 % din cota de piata, în timp ce napolitanele ocupa o cota de piata de numai 9%. Pe segmentul tabletelor de ciocolata, Kraft a reusit sa fie lider prin produsul Poiana. În functie de culoare însa , 90% dintre români cumpara ciocolata clasica si doar 7 % ciocolata alba. Sondajul a fost realizat în 2004 pe un esantion reprezentativ de 2000 de persoane la nivel national.

Orientându-ne dupa rezultatele acestui sondaj publicul tinta ales pentru promovarea produsului Toblerone este format din persoane cu vârsta cuprinsa între 16 si 45 de ani preponderent din mediul urban.

3.3 Analiza vânzarilor

Piata româneasca de ciocolata a crescut semnificativ din 2003 încoace cu aproximativ 20% pe an, ajungând în prezent la un volum de 23.487 de tone si o valoare estimata la 120-150 milioane de euro.

Consumul românesc de ciocolata este cu mult în urma consumului Europei Occidentale, românii cheltuind numai 6 euro pe cap de locuitor fata de 67 de euro în Germania si consuma o medie de 1.4 kg de persoana anual fata de Germania unde consumul ajunge la 8,7 kg de persoana.

4 Auditul de marketing

4.1. Caracteristicile si tendintele mediului de marketing

Ciocolata - categorie în care intra tabletele, batoanele, napolitanele învelite în ciocolata, figurinele si produsele de sezon – reprezinta unul dintre segmentele cele mai importante ale pietei de bunuri de larg consum.

Alegerile pe care le are la dispozitie consumatorul român de tablete de ciocolata sunt asadar destul de limitate în materie de branduri (3-4 în fiecare segment). Dar preferintele de consum par sa fie influentate în primul rând de ingredientele ciocolatei, domeniu în care optiunile sunt mult mai numeroase, atât la nivel de brand cât si la nivel de segment de piata.

În România, brandurile de ciocolata tablete

Preview document

Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 1
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 2
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 3
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 4
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 5
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 6
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 7
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 8
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 9
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 10
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 11
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 12
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 13
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 14
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 15
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 16
Plan de marketing - ciocolată Toblerone - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Ciocolata Toblerone.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Management Strategic - Kraft Food

1. DESCRIEREA GENERALA A ACTIVITATII COMPANIEI 1.1. Descriere generala Kraft Foods este lider în produse de ciocolata si brânzeturi cu un venit...

Analiza strategică Kraft

1. PARTE INTRODUCTIVA - DESCRIEREA ACTIVITATII COMPANIEI Începuturile Kraft datează încă din 1903 când J.L. Kraft deţinea doar 65 dolari şi un...

Proiectarea strategiei de marketing pentru lansarea pe piață a unui produs alimentar

a) Scopul planului de marketing: Scopul acestui proiect este de a introduce pe piață noul produs denumit “Chocomaniacs” dar urmărește și creșterea...

Ai nevoie de altceva?