Politică de distribuție Samsung

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2480
Mărime: 16.98KB (arhivat)
Publicat de: Arsenie Tomescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionascu Viorica
Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir Facultatea de Management Turistic şi Comercial

Extras din referat

PREZENTARE GENERALĂ

De la începuturile sale ca mică afacere de export în Taegu, Coreea, Samsung a crescut, devenind una din companiile de top din lume în domeniul electronicelor, specializându-se în mijloace de comunicaţie digitale, semiconductori, memorie şi integrare a sistemelor. Astăzi, produsele şi procesele inovatoare şi de înaltă calitate Samsung sunt recunoscute în întreaga lume. Această cronologie surprinde principalele pietre de hotar din istoria Samsung, arătând cum compania şi-a extins liniile de produse, aria acoperită, cum şi-a crescut venitul şi valoarea acţiunilor la bursă şi şi-a urmat misiunea de a face viaţa mai bună pentru consumatorii din întreaga lume.

De peste 70 de ani, Samsung se dedică creării unei lumi mai bune prin intermediul diverselor sale activităţi din domeniul tehnologiilor avansate : semiconductori, zgârie-nori şi construirea de uzine, petrochimie, modă, medicină, finanţe, hoteluri şi altele. Firma noastră reprezentativă, Samsung Electronics, este lider pe piaţa globală a fabricării de produse electronice de înaltă performanţă şi de medie digitală. Prin produse inovative şi de încredere, oameni talentaţi, o abordare responsabilă a activităţii şi a responsabilităţii globale, cât şi prin colaborarea cu partenerii şi clienţii noştri, Samsung deschide direcţii nestrăbătute încă.

2.ELEMENTE TEORETICE

Mă voi limita doar la noţiunile teoretice care vor interveni în acest studiu de caz.

Distribuţia internaţională reprezintă activităţile ce se desfăşoară şi relaţiile ce se stabilesc între parteneri situaţi pe pieţe diferite în vederea punerii mărfii la dispoziţia consumatorilor sau utilizatorilor străini. Reţeaua internaţională de distribuţie este un aparat economic format din lanţuri de agenţii, instituţii,unităţi operative şi firme specializate între care se stabilesc relaţii în scopul transferării mărfurilor de la producător la consumatorii sau utilizatorii existenţi pe pieţele internaţionale. Canalul de distribuţie internaţional reprezintă itinerariul pe care se deplasează marfa de la producător la consumatorii sau utilizatorii finali de pe pieţele internaţionale.

Practica internatinala în domeniul distribuţiei a consacrat două modalităţi de constituire a canalelor de distribuţie.

Prima modalitate este a canalelor de distribuţie internaţională indirecte. Acestea sunt caracterizate de intervenţia intermediarilor.

Intermediarii joacă un rol important în realizarea schimburilor economice internaţionale datorită avantajelor pe care le oferă. Aceste avantaje decurg din baza tehnico-materială de care dispun, din relaţiile lor cu autorităţile locale şi naţionale, şi cu consumatorii şi utilizatorii străini s8i din posibilităţile de a-şi asuma o parte din activităţile şi riscurile inerente afaceriloe economice internaţionale.

Distribuţia internatinala cu intermediarii este limitată de faptul ca, datorită interpunerii lor între producătorii şi consumatorii străini, pot apărea probleme legate de operativitatea negocierii şi încheierii tranzacţiilor şi de transmiterea informaţiilor pe piaţa producătorului, ceea ce poate afecta capacitatea de adaptare a acestuia la cerinţele pieţelor internaţionale.

Intermediarii care intervin în distribuţia internaţională indirectă pot fi împărţiţi în următoarele categorii: membri internaţionali ai canalelor ( intermediari internaţionali) şi membri indepedenti ai canalelor de distribuţie de pe pieţe externe (locale).

Dintre membrii independenţi ai canalelor de distribuţie, dealerii sunt tipici în distribuţia telefoanelor mobile şi a autoturismelor. Dealerii sunt firme care vând fie bunuri industriale, fie bunuri de consum de folosinţă îndelungată direct utilizatorilor. De regulă, ei sunt independenţi, dar furnizorii străini participă uneori la capitalul de care dispun dealerii. Caracteristica dealerului este specializarea pe un produs-pivot din ale cărui vânzări provin majoritatea vânzărilor sale, la care se pot adăuga şi alte câteva produse.

Motivarea membrilor canalelor de distribuţie reprezintă un aspect principal al politicilor de distribuţie internaţională. Firma poate utiliza o gamă variată de instrumente şi modalităţi cum ar fi:

- Instrumentele financiare cuprind stimulente cum sunt marjele de adaos, provizioane şi condiţii particulare referitoare la latura financiară a aranjamentelor contractuale şi premii. Marjele de adaos mai ridicat sunt o modalitate de stimulare puternică, mai ales pentru distribuitorii independenţi.

Atunci când rezultatele obţinute sunt foarte bune, cei mai eficienţi membri ai canalelor pot fi premiaţi, ceea ce constituie, pe de o parte, recunoaşterea muncii lor, iar pe de altă parte, un motiv în plus atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi membri ai canalelor să-şi intensifice eforturile.

Instrumentele de scolarizareajuta în mod considerabil atât motivării, cât şi controlului membrilor canalelor. Pe de o parte, aceştia se simt mai motivaţi în urma instruirii şi perfecţionării, iar pe de altă parte, ei pot fi mai bine controlaţi în urma procesului de pregătire. Datorită şcolarizării permanente, firma producătoare asigură funcţionarea mai bună a memebrilor canalelor prin cunoaşterea produselor, a metodelor de comercializare şi a politicilor firmei. Instruirea şi perfecţionarea se pot face atât pe piaţa unde îşi desfăşoară activitatea membrii canalelor, cât şi la sediul firmei producătoare.

- Instrumentele de informare şi comunicare presupun constituirea unor sisteme de informare reciprocă, editarea şi distribuirea de publicaţii, vizite şi schimb de persoane. Motivarea membrilor canalelor şi mărimea efortului lor făcut pentru produsele firmei sunt sprijinite de un flux informaţional biunivoc între exportator şi distribuitori. Dacă strategia de marketing a firmei depinde de efortul făcut de membrii canalului pentru a dezvolta piaţa sau să împingă produsul către consumatori prin canal, atunci trebuie desfăşurată o activitate susţinută de sprijinire ba vânzărilor. Vizitele periodice la partenerii de distribuţie, inclusiv cele private- la ei acasă- pot avea efecte favorabile asupra motivării şi controlului acestora. În plus, prin intermediul vizitelor, firma poate rezolva dificultăţile şi poate întări relaţiile cu membrii canalelor. Prin asemenea vizite personale, firma poate identifica şi alte căi pentru a-I ajută şi srijini pe membrii canalelor de distribuţie. Efectuarea unei publicităţi eficiente de către producător poate ajută membrii canalelor să vândă produsele acestuia, ceea ce conduce la creşterea vânzărilor şi, adesea, la acordarea unei mai mari atenţii liniei sale de produse.

- Sprijinirea activităţii de marketing a membrilor canalelor se bazează pe furnizarea de diverse materiale promoţionale, participarea financiară a producătorului la acţiunile de marketing ale partenerilor de distribuţie, trimiterea de reprezentanţi la manifestări speciale organizate de către aceştia. Scopul tuturor acestor acţiuni de sprijin este inbunatatirea activităţii de marketing si a imaginii membrilor canalelor de distributie. Efectele se pot resimţi în atitudinea mai favorabilă şi în intensificarea eforturilor partenerilor de distribuţie pentru a comercializa produsele firmei.

- Crearea de relaţii personale şi sociale are o importanţă particulară în motivarea membrilor canalelor de distribuţie. În acest sens, este bine ca exportatorul să cultive relaţii directe cu factorii de decizie din organizaţiile pertenerilor de distribuţie. De asemena, nu sunt de neglijat contactele sociale cu persoane care ar putea influenţa atitudinea faţă de produsele firmei.

Preview document

Politică de distribuție Samsung - Pagina 1
Politică de distribuție Samsung - Pagina 2
Politică de distribuție Samsung - Pagina 3
Politică de distribuție Samsung - Pagina 4
Politică de distribuție Samsung - Pagina 5
Politică de distribuție Samsung - Pagina 6
Politică de distribuție Samsung - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Politica de Distributie Samsung.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității de produs la firms Adidas și strategia de marketing urmată de aceasta pentru îmbunătățirea imaginii firmei

CAP I. POLITICA DE PRODUS Dacă veţi întreba un cercetător din orice alt domeniu ce este un produs răspunsul va fi cu siguranţă altul decât cel...

Distribuția marketingului

1.1.Sistemul de distribuţie Distribuţia acoperă ansamblul operaţiilor prin intermediul cărora un produs sau serviciu, rezultat al unui proces de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Globalizarea - Proces dominant la nivelul economiei mondiale

Mediul înconjurător în care îşi desfăşoară activitatea organizaţiile devine tot mai turbulent, astfel organizaţiile trebuie să înveţe să se...

Activitatea de Marketing a Firmei Samsung

1. Introducere Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse...

Caiet practică management Paulista SRL

I. ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC 1.1. Prezentarea generala a agentului economic PAULISTA SRL este o companie relativ noua în domeniul produselor...

Medicover - Marketingul Servciciilor

- Istoric Initial cunoscuta ca ABC Medicover, compania a fost infiintata in 1994 de Bengt Beckmann. Tot el a pus si bazele companiei Africa Air...

Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL

CAP 1. DESCRIEREA FIRMEI Firma S.C. LUXOR COMPUTERS. S.R.L. activeaza in unul din cele mai noi si mai dinamice sectoare economice, si anume IT –...

Marketing internațional Samsung

1. Descrierea generală a companiei Samsung este o companie sud-coreeană, fiind una dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice din...

Relansarea Samsung Mobile în România

Auzim de atatea ori faptul ca in prezent suntem in era comunicarii. Dar ce inseamna asta. Acest lucru inseamna atat faptul ca nevoile noastre de...

Analiza activități de marketing Orange România

Cap.1. Prezentarea generală a firmei 1.1 Denumirea completă a agentului economic Denumirea agentului economic este Sc. ORANGE ROMÂNIA S.A. Grupul...

Ai nevoie de altceva?