Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 4460
Mărime: 61.41KB (arhivat)
Publicat de: Anghel Leonte
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Serban

Extras din referat

PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPARARE

Descrierea produsului

Roberto Cavalli, Just Cavalli Her este un parfum fructat floral, pentru femeile tinere si fetele ce iubesc viata. Este seducator, provocator si sexy. Vibratia pozitiva si dansul parfumului Just Cavalli Her, te vor incanta inca de la inceput prin esentele sale ludice. Bergamota siciliana si scortisoara se intrepatrund cu esentele florale centrale. Crinul, floarea de cais si iasomia sustin propriul lor concert. Notele de baza ale acestei creatii dinamice este un amestec stralucitor de chihlimbar, lemn de cedru si vanilie. Acest neastamparat parfum de la Roberto Cavalli este potrivit oricarei ocazii.

Roberto Cavalli Just Cavalli Her este un parfum modern si incitant, ce te surprinde prin originalitatea si senzualitatea lui.

Introducere

De la aparitia nevoii si pana la satisfacerea acesteia, consumatorul trebuie sa parcurga o serie de etape cum sunt: culegerea sau cautarea de informatii, indentificarea alternativelor, evaluarea mentala a alternativelor, rezultatul evaluarii mai exact decizia iar la sfarsit evaluarea post-cumparare.

Recunoasterea unei probleme de consum (aparitia unei nevoi nesatisfacute)

Aparitia unei nevoi este recunoscuta in momentul in care observam o diferenta intre modul in care ne este satisfacuta nevoia in acel moment si modul in care am vrea sa ne fie satisfacuta o nevoie, deci deosebire între starea actuală şi starea dorită. Daca intr-o cumparare de rutina, marca unui anumit tip de produs, in cazul de fata a unui parfum, nu ne mai satisface nevoia suntem nevoiti sa luam o decizile limita sau una extensiva pentru a trece la o noua marca.

Comportamentul consumatorului nu se poate explica, decât prin cunoaşterea sistemului de factori ce acţionează în strânsă legătură şi intercondiţionare reciprocă, dar modul în care acţionează şi mai ales locul şi rolul pe care aceştia le au în sistem, sunt privite în mod diferit şi de aceea întâlnim în literatura de specialitate diferite clasificări ale acestor factori.

Un prim factor care mi-a influentat decizia de cumparare a acestui produs, este factorul de natura individuala, adica alegerea unui parfum care sa imi reflecte cat mai bine personalitatea si stilul de viata.

Un al 2-lea factor, de natura personala, adica alegerea unui nou parfum care sa fie cat mai potrivit varstei mele si al felului de a fi.

Culegerea (cautarea) de informatii

Cercetarea începe cu căutarea internă de informaţii, care reprezintă procesul mental de regăsire în memoria consumatorului a unor informaţii stocate în trecut şi care-i pot servi la fundamentarea deciziei de cumpărare. Aceste informaţii pot fi rezultatul unui proces anterior de căutare activă sau au fost stocate în mod pasiv. De obicei, informaţiile obţinute pe cale activă sunt rezultatul unor decizii de cumpărare anterioare, care au presupus căutări şi dobândirea unei experienţe de către cumpărător. Informaţiile stocate în mod pasiv sunt reţinute în timp din mediul ambiant, fără angajarea cumpărătorului într-un proces de căutare activă, în interacţiunea sa cu mass-media, cu alte persoane, instituţii, fără să urmărească acest lucru în mod deosebit. Incheierea procesului de căutare internă a informaţiei îi permite consumatorului să treacă la faza următoare sau la căutarea externă de informaţii.

Preview document

Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 1
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 2
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 3
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 4
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 5
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 6
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 7
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 8
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 9
Procesul decizional de cumpărare al unui produs parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Procesul Decizional de Cumparare al Unui Produs Parfum Roberto Cavalli - Just Cavalli Her.docx

Alții au mai descărcat și

Procesul decizional de cumpărare al unui serviciu - cursuri de antrenament fizic

Pentru producătorul de bunuri şi servicii, comportamentul consumatorului prezintă mare interes în măsura în care acesta se hotărăşte să-i cumpere...

Procesul decizional de cumpărare a unui telefon

1.Introducere In Romania comportamentul de cumparare si consum s-a modificat considerabil înultimii ani. Totusi el difera de cel al cumparatorilor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Metode de optimizare a comportamentului consumatorului

1. DEFINIREA COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI 1.1. Notiuni si concepte Conceptul modern de marketing porneste de la premisa ca orice activitate...

Ai nevoie de altceva?