Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3050
Mărime: 228.94KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Stroe
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Povestea restaurantului Trattoria Buongiorno din București a început în anul 2007, când a fost lansat brandul Buongiorno. Alături de Caru’ cu bere, Hanul Berarilor sau City Grill, acesta este parte a grupului City Grill, rețea de restaurante inființată în 2004 în București de Dragoș Petrescu.

Trattoria Buongiorno este un restaurant din București cu specific mediteraneean. Mâncărurile din meniul restaurantelor Trattoriei Buongiorno te invită să faci o călătorie culinară în zona mediteraneană, cu accent pe Italia, țara pastelor și a pizzei pe vatră.

Trattoria Buongiorno are 7 restaurante în București. Fiecare restaurant este plasat în cele mai populate zone din București: Herăstrău, Băneasa, Rosseti, Aeroportul Internațional Henri Coandă, Centru Vechi și pe lângă Arena Națională.

În următorul an, se dorește creșterea vânzărilor și atragerea unui număr cât mai mare de clienți. În acest sens raportul calitate/preț joacă un rol deosebit de important, iar metodele de fidelizare a clientului devin un atu.

Restaurantul va avea ca principală preocupare eliminarea slăbiciunilor prin promovarea produselor tradiționale italienești. Fructificarea oportunităților prin intermediul fortelor depistate vor fi orientate spre client, care dispunând de timp liber din ce în ce mai mult sunt înclinați să și-l petreaca în locuri cât mai exotice, cât mai noi și inovatoare, să încerce mai multe mâncaruri cât mai variate și cât mai diferite, să cunoască alteritatea, cultura, modul de viață al celorlalți.

Misiunea restaurantului este de a oferi clientului produse și servicii de cea mai bună calitate, de a se perfecționa în permanență și de a satisface clientului nou curiozitatea legată de mâncărurile italienești și de nu-i crea nici o dezamăgire legata de bucătăria Italiană.

Deși mai există în București restaurante italienești, nici unul se compară cu Trattoria Buongiorno, majoritatea clienților spun ca mâncarea este delicioasă, în vreme ce serviciile au fost super bune. Este restaurantul ce a adus mai multe tipuri de pizza și feluri de mâncare ce lipseau de la restul. De asemenea, dacă preferi să mănânci de acasă și să dai comandă, serviciul este cel mai rapid în comparație cu celelalte restaurante italienești.

În Trattoria Buongiorno Arena vei găsi aceeași multitudine de feluri de mâncare specifice bucătariei italienești într-o atmosferă relaxantă specifică tradiției italiene.

La Trattoria Buongiorno se pot organiza și evenimente speciale. Decorul unic, mâncarea savuroasă, atmosfera rafinată, dar și serviciile excelente pentru care restaurantele Buongiorno din București sunt recunoscute sunt doar câteva din ingredientele rețetei succesului pentru o petrecere pe care oaspeții tăi nu o vor uita prea curând! Îți punem la dispoziție un consilier de evenimente care poate coordona organizarea evenimentului, te va ajuta să alegi meniuri și teme personalizate pentru petreceri și îți propune restaurantele din București din grupul City Grill adecvate tematicii evenimentului și a numărului de participanți.

Restaurantul este sponsorizat de mai multe firme de la City Cafe pănă la City Grill, datorită forței sale de pe piață.

Ambianța într-un restaurant este cel de-al doilea vector al reușitei, după mâncarea oferită. Decorul este unul cu specific italian, cu mențiunea că el îmbină modernul cu tradiționalul.

Micromediul de marketing al restaurantului Trattoria Buongiorno este compus din: furnizori, concurenți și clienți. Marketerul restaurantului supraveghează și menține relații cordiale cu toate componentele micromediului. Axa centrală a micromediului de marketing este lanțul furnizori-restaurant-clienți, iar concurența și publicul sunt jaloanele după care se orientează.

Ca și clasament, restaurantul Trattoria Buongiorno din zona Piața Victoriei este poziționat cel mai bine față de restul 6, fiind pe locul 19 în București. Putem observa notele obținute din partea unui critic:

Mâncare 8

Specificul bucătăriei 8

Vită

Pește 8

Legume 8

Paste 8,5

Sosuri

Originalitate 7,5

Prezentare 8

Servicii 9

Rapiditate 9

Contact 9

Atenție la detalii 9

Ambianță 8,67

Exterior 8,50

Interior 9

Grădină 8,5

Bonusul evaluatorului 8

Notă finală 8,33

Sursă: Top 200 - Lista Restocracy

Concurența pe piața gastronomică este acerbă, ținând cont de faptul că pe lânga restaurantele consacrate au apărut și o serie de producători mici care oferă produse iefine și rapide, minimizând timpul de asteptare pentru produsul comandat (ne referim aici la snack-bar, fast-food, pizzeria, care de obicei servesc sandwicheries, paste italienești, kebab de traditie orientala, însotiti de cartofi pai si apa gazoasa).

Preview document

Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 1
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 2
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 3
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 4
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 5
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 6
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 7
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 8
Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Realizarea planului de marketing pentru Trattoria Buongiorno.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?