SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1736
Mărime: 481.70KB (arhivat)
Publicat de: Veta Spiridon
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dospinesu Nicoleta

Cuprins

  1. I. Abordări conceptuale.pag.2
  2. II. Mediul întreprinderii.pag.2
  3. 1. Reprezentanţii macromediului.pag.2
  4. 2. Reprezentanţii micromediului.pag.4
  5. 3. Reprezentanţii concurenţei.pag.6
  6. III. Tendinţele pieţei pentru următorii 2-3 ani.pag.6

Extras din referat

I. Abordări conceptuale

Timpul pe care o persoană îl petrece la bordul vehiculului personal a crescut în ultimii ani din cauza ambuteiajelor iscate, precum şi a distanţelor mai mari de parcurs şi astfel şoferii români şi nu numai, au devenit din ce în ce mai preocupaţi de dotările maşinii pe care o conduc.

Putem spune că din dorinţa de a avea o maşină altfel decât celelalte din parcare şi din pasiunea pentru motoare s-au născut serviciile de tuning, care ajută la transformarea radicală a autoturismelor.

Termenul de “tuning” provine din limba engleză şi defineşte operaţiunea de ajustare sau de reglare. Tuningul este un curent aflat la modă în străinătate, care se pare că îşi intră treptat în drepturi şi în România. Dacă în urmă cu câţiva ani reprezenta o activitate realizată clandestin, astăzi tuningul s-a profesioanalizat.

Firma S.C. TuninGAM S.R.L. cu sediul în Iaşi, are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de tunare a maşinilor pentru clienţii pasionaţi de motoarele pe patru roţi, în vederea îmbunătăţirii aspectului şi performanţelor acestora. Pentru a se putea diferenţia de produsele concurenţilor, firma doreşte să lanseze pe piaţa din România şi în special pe piaţa Iaşului, un nou produs reprezentat de anvelope colorate personalizate.

II. Mediul firmei

1. Reprezentanţii macromediului

Ca şi alte firme din această breaslă, S.C. TuninGAM S.R.L. se confruntă cu influenţa unor factori de mediu, ce îşi pun amprenta asupra activităţii acesteia. Unii dintre cei mai influenţi factori sunt reprezentaţi în imaginea de mai jos:

La nivelul mediului socio-cultural, potenţialii clienţi se împart în două mari categorii: cei care deţin o Dacia, şi pe care doresc să o ajusteze, astfel încât să o aducă la performanţele şi design-ul unor maşini străine, şi cea de-a doua categorie este reprezentată de cei care au importante resurse financiare, aceştia din urmă constituind şi sursa dezvoltării industriei tuningului în România.

Un alt factor al macromediului firmei este reprezentat de componentele mediului economic al oraşului Iaşi. După cum se ştie puterea de cumpărare este relativ scăzută dacă ne raportăm la celelalte oraşe, din zone mult mai dezvoltate ale României. Supunerea autoturismelor la un astfel de proces presupune mari cheltuieli legate de montajul, decorarea şi vopsirea ulterioară a maşinii, iar nivelul veniturilor nu le permite tuturor persoanelor să îşi tuneze autoturismele.

Ca activitatea societăţii să se desfăşoare în condiţii optime, firma S.C. TuninGAM S.R.L. trebuie să aibă în vedere şi mediul legislativ caracterizat prin respectarea tuturor normelor legilor şi reglementărilor aflate în vigoare la momentul respectiv, respectarea termenelor şi a condiţiilor de plată, virarea la timp a taxelor şi impozitelor către stat etc.

Ca urmare a progresului tehnologic, firma noastră doreşte să introducă pe piaţă un nou produs la un nivel calitativ superior, care să facă diferenţa între aceasta şi celelalte firme concurente.

Mediul demografic influienţează prin rata natalităţii care în momentul de faţă înregistrează o uşoară scădere faţă de rata mortalităţii, iar acest lucru ar putea influenţa negativ activitatea firmei prin reducerea numărului de consumatori.

Prin produsele pe care le utilizăm în cadrul firmei noastre încercăm să diminuăm efectele poluante asupra mediului natural.

Preview document

SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 1
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 2
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 3
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 4
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 5
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 6
SC Tuningam SRL servicii de tunare a mașinilor - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • SC Tuningam SRL Servicii de Tunare a Masinilor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Proiect Marketing - Speed Tuning SRL

I. Descrierea firmei Speed Tuning este o companie recent lansată pe piaţa din România, ea se doreşte a fi un adevărat sprijin pentru pasionaţii de...

Tehnici promoționale - târguri și expoziții

ABSOLUT TUNING Societatea comercială ”Absolut tuning”, a fost înfiinţată la 12 ianuarie 2007 şi este specializată în comercializarea şi aducerea...

Mixul de Marketing

1.Produsul Produsul este cea mai importantă componentă a mixului de marketing al unei întreprinderi. Tuning înseamnă pe scurt modificare...

Ai nevoie de altceva?