Stategie de Relansare Nesquick - Nestle

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2840
Mărime: 177.73KB (arhivat)
Publicat de: Jean Andrei
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Petre
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Anul I, specializarea Publicitate, grupa 2

Extras din referat

Analiza situaţiei prezente

Produsele concurente din acelaşi segment cu produsul Nesquik de la Nestle sunt reprezentate de firmele TIMBARK, şi RAPUNZEL.

Acestea din urmă se încadrează în diferite categorii.

Produsul Brumi apartine mărcii TYMBARK. Granulele de ciocolată si praful instant de ciocolată sunt produse la Vălenii De Munte. Firma Tymbark este de origine din Polonia cu o vechime înca din anul 1936. Marca Tymbark produce diverse sortimente de sucuri naturale, cafea solubilă.

Produsul Brumi, ciocolată instant şi granule se regăseste în cutii cilindrice cu aspect de borcan cu gramajul de 350 gr. şi în plicuri de 300gr. Este considerat un produs benefic pentru copii deoarece le oferă energie, şi conţine vitamine, oferindu-i astfel copilului energie. Acestea prezintă un ambalaj distictiv de culoare galbenă cu un ursuleţ, foarte atractiv.

Marca Tymbark este destinată persoanelor active, pline de energie. În special femeilor ce doresc un plus de sănătate în viaţa lor şi a familiei lor.

Produsul Brumi este destinat copiilor intre 7-15 ani pentu o diminetaţă plină de energie înainte de începerea şcolii. Acest produs este în primă instanţă cumpărat de parinţi, ce decid ce este mai bine pentru copilul lor. Parinţii ce decid să achiziţioneze produsul Brumi sunt din mediul urban cu un venit mediu şi mic.

Aceştia doresc sa îi ofere un produs sănătos şi delicios. Produsul Brumi este poziţionat în categoria ecomomic. Acesta costă în jurul valorii de 4 RON.

Acesta are campanii publicitare doar în zona printurilor, în revistele pentru copii, şi în revistele culinare. În anumite perioade ale anului, mai accentuat vara, se oferă un bonus la cumpărarea a 2 cutii.

TA+POD+S

Copilul tău merita cel mai bun.

Atribute: Ciocolata este Granulată, dar şi praf- Beneficiu: Se prepară rapid

Atribut: Contine zahăr- Beneficiu: Copilul meu îl va bea deoarece e dulce

Atribut: Are vitamine- Beneficiu: Este un produs ce ofera sănătate

Al doilea produs concurrent cu Nesquick praf de ciocolată este BAUTURA CACAO INSTANT HIH TIGER QUICK BIO de la Rapunzel.

Acesta este un produs bio, se regăseşte doar în cadrul site-urilor specializate. Nu i se face o anumita campanie de promovare.

Este destinat persoanelor ce apreciaza şi consumă constant produse bio, aşa ca aleg şi pentru copii lor astfel de produse. Aceştia au un venit mare sau mediu şi preferă să mănânce sănătos.

Este un produs din gama premium, costă aproximativ 30RON. Este realizat din zahăr din trestie de zahar 6% cacao degresată 4% vanilie bourbon.

TA+POD+S

Pentru ca preţuieşti tot ce înseamă Bio, pentru copilul tau alege TIGER QUICK.

Atribut:Produs Bio- Beneficiu: Sănătate

Atribut: Cutie de Aluminiu cu desene - Beneficiu: Rezistent si atrăgator.

Strategie de comunicare

În 1867, în Vevey, Elveţia Henri Nestlé a creat prima băutură pe bază de lapte şi cereale pentru sugari, numit Farine Lactée Nestlé. În scurt timp, datorită eficienţei sale, produsul a fost trimis şi în alte ţări în Europa.

Henri Nestlé şi-a denumit compania Societé Farine Lactée Henri Nestlé şi a folosit numele său drept logo, nume care în limba germana înseamnă " cuibuşor ", precum şi emblema familiei sale - un cuib de păsări în care mama îşi hrăneşte puiul. Acest simbol al familiei protectoare continuă să fie folosit de către Companie pentru a evoca siguranţă, afecţiune, natură şi hrană.

Nestlé a făcut primul pas în industria ciocolatei cu lapte în 1905. Afacerea cu ciocolată s-a dezvoltat prin achiziţia, in 1929, a grupului elveţian producător de ciocolată Peter, Cailler & Kohler.

Activitatea Nestlé în România a început în Bucureşti, în iulie 1995 şi se ocupa cu importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrană pentru nou născuţi, supe şi cuburi instant. Fabrica se află în Timişoara.

În anul 2000 Nestlé a achiziţionat JOE IBC, producătorul local de napolitane, lider de piaţă cu marca JOE, iar în 2006, Grupul Nestlé a achiziţionat la nivel regional compania grecească Delta Ice Cream. În România, acesta a devenit Nestlé Ice Cream România.

Delicios pentru copii! Hrănitor pentru mame!

Nestlé NESQUIK este de mai mult de 50 de ani o tradiţie în familiile din America şi Europa. Nestlé NESQUIK împreună cu iepuraşul NESQUIK oferă o modalitate îndrăgită de a transforma laptele într-o băutură irezistibil de delicioasă şi foarte hrănitoare.

Nestlé Quik, prima băutură de ciocolată obţinută din pudra de cacao instant solubilă în lapte a apărut în Statele Unite în 1948. Denumirea iniţială a fost Quik, datorită faptului că se obţinea rapid un pahar de lapte cu ciocolată

Preview document

Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 1
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 2
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 3
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 4
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 5
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 6
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 7
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 8
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 9
Stategie de Relansare Nesquick - Nestle - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Stategie de Relansare Nesquick - Nestle.doc

Alții au mai descărcat și

Piața Cărnii în România

Piaţa agrară Piaţa reprezintă un ansamblu coerent, un sistem sau o reţea de relaţii de vânzare-cumpărare de bunuri şi servicii între părţi...

Strategii de Marketing ale Companiei Nestle România

Compania elveţiană Nestlé a fost înfiinţată în 1866 şi este lider incontestabil al industriei alimentare, fiind prezenta in 84 de tari, avand 456...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?