Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2108
Mărime: 18.60KB (arhivat)
Publicat de: Filip Cristian C.
Puncte necesare: 6
Acest proiect a fost prezentat in cadrul Universitatii Transilvania Brasov Facultatea de Stiinte Economice Specializarea Marketing.

Cuprins

  1. I. Prezentarea societății comerciale 3
  2. II. Prezentarea macromediului firmei 4
  3. III. Prezentarea micromediului firmei 5
  4. IV. Mixul de marketing 7
  5. Analiza SWOT a firmei McDonald’s Sibiu 9
  6. BIBLIOGRAFIE 10

Extras din referat

I. Prezentarea societății comerciale

McDonald's este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări.

Viziunea McDonald's este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapidă ce oferă cea mai bună experienţă clienţilor săi. A fi cel mai bun înseamnă atingerea şi menţinerea unor standarde de calitate, servire şi curăţenie (QSC) deosebite, astfel încât să-l facem pe fiecare client care ne trece pragul să zâmbească şi să se simtă bine.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european. La scurt timp, McDonald's a adus în România şi un nou concept de servire a clienţilor, direct din maşină. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul Naţional 1 Bucureşti -Ploieşti, în faţa Complexului Comercial PRISMA, în data de 29 decembrie 1995. În anul 1999 a fost construit şi primul restaurant McDonald's mobil, succesul înregistrat de acest restaurant pe roţi determinând compania să înceapă construcţia unei noi unităţi de acest fel. Din dorinţa de a veni mereu în întâmpinarea consumatorilor noştri şi de a le oferi acestora noi experienţe, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. În Bucureşti şi Tg. Mureş functionează deja restaurante McDonald's cu specific Rock-n-Roll si Cinema.

Având încredere în potenţialul şi viitorul ţării noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala funcţionează un număr de 52 de restaurante în principalele oraşe din România. Prin aceste investiţii care vor continua şi în anii următori, s-au creat aproximativ 2.500 de locuri de muncă, în special pentru tineri, McDonald's fiind unul din cei mai importanţi angajatori din ţara noastră

II. Prezentarea macromediului firmei

1. Mediul economic

În oraşul Sibiu, nivelul de dezvoltare este ridicat datorită faptului că rata somajului în octombrie 2009 este de 7,6 % pe când în celelalte oraşe este de peste 8%. Aceasta este considerată un avataj deoarece puterea de cumpărare a clienţilor se menţine în cel mai rău caz, dar poate şi creşte în cel bun, veniturile restaurantului crescând şi ele.

De asemenea şi rata inflaţiei influenţează în mare măsură activitatea prin creşterea preţurilor în mai mare măsura decât creşterea salariilor.

Alături de rata şomajului şi cea a inflaţiei, un factor important în desfăşurarea bunei funcţionări a firmei este şi cursul valutar care influenţează preţurile materiilor prime de la furnizorii internaţionali practicate în euro şi dolari.

Preview document

Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 1
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 2
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 3
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 4
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 5
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 6
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 7
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 8
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 9
Strategii și Activitatea SC Mcdonald’s SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Strategii si Activitatea SC Mcdonald's SRL Sibiu pe Perioada Crizei Economice Actuale.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul de Marketing al Firmei Metro Cash&Carry România

I. ISTORIA FIRMEI În istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la...

Mixul de marketing și politica de promovare la McDonald’s

Ca termen marketingul a fost folosit pentru prima data in S.U.A. intre anii 1901-1916 insa ca activitate a aparut din sec al XVII-lea odata cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?