Studiu practic - mâncare pentru câini

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3922
Mărime: 59.44KB (arhivat)
Publicat de: Marga Pintilie
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Industria de care se ocupă firma noastră este cea producătoare de hrană pentru câini. Firma a decis să lanseze în România un nou produs. Este vorba despre Lion Dog – Hrană umedă pentru câini care conţine bucăţi mari de carne fiartă, înmuiată în sos, ambalată în conservă de aluminiu şi având o greutate de 750 de grame. Se găseşte în diferite sortimente: de pui, de vită, de porc sau de vânat, şi pe categorii de vârstă: junior şi adult.

PRODUSUL - Configurarea produsului. Atribute. Specificaţii

În urma cercetării de marketing realizate prin ancheta stradală, s-a ajuns la concluzia că 57% din persoanele chestionate cumpără hrană uscată, şi 43% cumpără hrană umedă.

Fig. 1: Tipul de hrană preferat

Avantajele căutate la hrana umedă pentru câini sunt multiple, de la miros şi formă, până la preţ şi preferinţa câinelui. Astfel a fost creat produsul Hrană umedă pentru câini.

Lion Dog – Hrană umedă pentru câini, este un produs de calitate superioră ce conţine bucăţi mari de carne fiartă, înmuiată în sos şi are o greutate de 750 de grame.

Din studiile facute ȋnainte de a lua decizia lansării unui nou produs a reieşit că pentru foarte mulţi potentiali clienti contează în primul rănd aroma, apoi preţul, ambalajul, marca, şi în cele din urmă reclama.

Fig. 2: Importanţa caracteristicilor produsului pentru consumatori

Pentru a satisface dorinţele consumatorilor, produsul a fost conceput în diferite sortimente: de pui, de vită, de porc sau de vânat, şi pe categorii de vârstă: junior şi adult. Conţine numai ingrediente naturale: carne de pui 63%, supă de carne 28%, cartof 4%, afine 4%. Analiza nutriţională: Umiditate: 82%; Proteină brută: 6%; Grăsimi brute: 5%; Fibre brute: 1,2%; Cenuşă brută: 2%; Vitamina A: 200 mg/kg; Vitamina D3: 200 mg/kg; Vitamina E (α-tocoferol minim 91%): 5 mg/kg. Energia metabolizată la 100g de produs : 376 kJ (91kcal); Extract liber de azot (NFE) : 3,1 %; Cupru (ca sulfat de cupru): 2.5 mg/kg. Nu conţine arome, coloranţi sau conservanţi artificiali.

Doza zilnică recomandată: câte 400g la fiecare 6 kg greutate corporală a câinelui. Se serveşte la temperatura camerei.

În ceea ce priveşte ambalajul produsului

nostru: majoritatea oamenilor preferă să cumpere vărsat , unii aleg mâncarea la pungă, alţii la sac şi restul cumpără conserve. Tot in urma analizelor facute cu ocazia lansarii acestui produs, si având un procent semnificativ (20%), am ales conserva de aluminiu în formă cilindrică.

Fig. 3: Ambalajul preferat

Eticheta produsului - în egală măsură se situează consumatorii pentru care contează dar şi cei pentru care nu contează design-ul ambalajului. Pentru a mulţumi ambele tabere, am creat o etichetă de culoare verde ce are inscripţionată marca, gramajul, valabilitatea, ingredientele, codul de bare, logo-ul şi sortimentul, alături de care se regăseşte un câine animat, înfometat cu vasul de mâncare gol în mână şi cu gândul la pui.

PIAŢA PRODUSULUI. Cumpărătorii.

Piaţa produsului este de fapt piaţa teoretică împărţită în nonconsumatorii relativi (oameni care nu mai dispun de banii necesari pentru a achiziţiona acest produs , persoane care nu mai deţin căţei, sau cei care nu găsesc o piaţă de desfacere a produsului), şi piaţa actuală. Aceasta este formată din: piaţa actuală a concurenţei (cumpărători ai firmelor concurente, sau cumpărători ai altor categorii de produse), şi piaţa actuală a întreprinderii (clienţii fideli, sau clienţi forţaţi de împrejurimi să cumpere doar produsul respectiv).

Preview document

Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 1
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 2
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 3
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 4
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 5
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 6
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 7
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 8
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 9
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 10
Studiu practic - mâncare pentru câini - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Studiu Practic - Mancare pentru Caini.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Studiul Comparativ a Cererii pentru Produsul Lapte Praf Darling

INTRODUCERE În condiţiile actuale, ale unei pieţe globale tot mai competitivă factorul esenţal al succesului unei firme îl reprezintă cunoaşterea...

Micro și Macro Economie

Analiza comparativa in micro si macro economie Evaluare - examen oral ->7 puncte - Activitate in timpul semestrului – >3 puncte- dupa fiecare...

Ai nevoie de altceva?