Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus

Referat
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 947
Mărime: 222.05KB (arhivat)
Publicat de: Sever Bodea
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Istoria este cea care autentifica valorile. Iar istoria celei mai bune beri a romanilor reprezinta mai mult decat o simpla traditie. Este in primul rand o experienta acumulata, in decursul anilor, o continua perfectionare dusa mai departe de pasiunea oamenilor.

Istoria celor peste 128 de ani a facut din Ursus un brand puternic, a desavarsit un gust unic, perfect echilibrat si a dat calitatea recunoscuta a celei mai bune beri romanesti. Istoria Ursus, "Regele Berii in Romania": o valoare cladita in timp. Inceputurile berii Ursus se inregistreaza in 1878.

- Putem spune ca berea Ursus este o marca-produs, deoarece desemneaza un singur produs cu un nume distinct si o pozitionare specifica in randul consumatorilor de bere.

Tot mai multi specialisti considera ca pe piata berii din Romania a avut loc un asalt strategic unde ambalajul a fost unul din cele mai puternice instrumente de marketing. Se considera ca daca se “umbla” la ambalaj se pot acoperi noi ocazii de consum si se poate ajuta pozitionarea in perceptia consumatorilor. Astfel, cei care se ocupa de imaginea marcii Ursus, au realizat un design mai elegant si mai atractiv, prin care sa reflecte statutul de lider de piata, detinut pe segmentul Premium. Acestia doresc ca ceea ce comunica despre marca sa se afle si in mintea consumatorulu (pentru acest lucru se fac permanent cercetari).

Marca Ursus – elemente de identificare

URSUS a adoptat un design mai elegant si mai atractiv, prin care doreste sa reflecte statutul de lider de piata detinut pe segmentul Premium.

Modificari:

- modernizerea si stilizerea etichetei, pastrand insa toate elementele de identificare ale marcii culorile de baza ce o compun sunt rosu, auriu si alb; in partea inferioara a acesteia sunt stilizate trei medalii de prestigiu castigate de Ursus Premium la cele mai importante competitii internationale de gen, peste care este scris „Fondat 1878";

- culoarea sticlei „verde” ca simbol al berii premium;

- redesign logo – utilizeaza fonturi noi, mai moderne, iar coroana, simbolul celei mai bune beri din Romania, este modificata prin accentuarea stilizarii, este incadrat de doua bannere „Bere Cluj" si „Premium"

- folia de staniol din partea superioara a sticlei este aurie si are inscriptionat circular sloganul „Regele Berii in Romania”, „King of beer in Romania".

- culoare dominanta : auriu

Noua sticla URSUS denota eleganta, stil, armonie, prestigiu, noblete”, a declarat Cezar Dumitru, Senior Brand Manager URSUS.

URSUS Premium este un brand care reuseste sa imbine traditia cu inovatia reprezentand o valoare autentica romaneasca. Noua sticla subliniaza imaginea dobandita de URSUS in cei 128 de ani de experienta in acest domeniu, sustine eforturile profesionistilor companiei de cautare a perfectiunii si imaginea brand-ului comunicand standardul ridicat de calitate al berii URSUS si reflecta dorinta permanenta de evolutie

- Ursus este si marca linie: numele marcii " Ursus" este atribuit intregii linii de produse. In prezent URSUS este reprezentat prin trei tipuri diferite de bere sub un singur slogan: REGELE BERII IN ROMANIA: Ursus Premium, Pils si Black. Lansarea URSUS Black (in decembrie 2000) a reprezentat un alt pas catre largirea portofoliului companiei.

Preview document

Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 1
Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 2
Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 3
Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 4
Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 5
Tipuri de mărci - studiu de caz - Ursus - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Tipuri de Marci - Studiu de Caz - Ursus.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Protecția Mărcii în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Această lucrare este compusă din trei capitole concentrate. Primul capitol prezintă definiţia conceptului de marcă şi conţinutul...

Ai nevoie de altceva?