Prevederile constituționale ale României și Belgiei

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1692
Mărime: 11.54KB (arhivat)
Publicat de: Alexia Macovei
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Gorun

Extras din referat

Pentru a putea face o analiza a prevederilor constitutionale ale celor doua tari, cu privire la raporturile dintre Parlament si Guvern, este necesara o scurta trecere în revista a acestora.

De ce Belgia? Pentru ca, desi este o tara mica, are o economie foarte dezvoltata, a fost unul dintre motoarele integrarii europene – având o politica consecventa în acest sens, este tara care gazduieste cele mai importante institutii euro-atlantice (UE si NATO), si pentru ca în anumite perioade Constitutia României s-a raportat la Constitutia Belgiei – una din cele mai liberale constitutii.

România

România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Forma de guvernamânt a României este republica. Statul român este organizat conform principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – într-o democratie constitutionala.

I.Parlamentul . Reglementarile referitoare la Parlamentul, Presedintele si Guvernul României, inclusiv raporturile dintre Parlament si Guvern se regasesc în Titlul III din Constitutie: „Autoritatile Publice”.

Parlamentul este bicameral deoarece este alcatuit din doua adunari - Camera Deputatilor si Senat - alese prin vot, conform legii electorale. Parlamentul controleaza activitatea Guvernului. Parlamentul voteaza si modifica legile, însa acestea nu sunt singurele sale functii.

II.Presedintele reprezinta statul român, vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, mediaza între puterile statului, precum si între stat si societate, este comandantul armatei, încheie tratate internationale, este ales prin vot, promulga legile adoptate de Parlament. Mandatul presedintelui este de cinci ani. Atributiile si limitele sale sunt definite prin Constitutie.

III.Guvernul asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice – totul cu acordul Parlamentului. Este alcatuit din prim-ministru, ministri si alti membri stabiliti prin lege organica.

IV.Raporturile Parlamentului cu Guvernul

- Parlamentul controleaza Guvernul, acesta din urma fiind obligat sa prezinte informatiile si documentele cerute de Camera Deputatilor sau de Senat.

- Membrii Guvernului au acces la lucrarile Parlamentului, iar când sunt solicitati, prezenta lor este obligatorie.

- Camera Deputatilor sau Senatul îsi poate exprima pozitia cu privire la o problema de politica interna sau externa printr-o motiune simpla.

- Camera Deputatilor si Senatul pot retrage încrederea acordata Guvernului printr-o motiune de cenzura.

- Guvernul îsi asuma în fata Parlamentului responsabilitatea pentru un program, o declaratie de politica generala sau un proiect de lege. Daca Parlamentul nu este de acord cu acestea, Guvernul poate fi demis printr-o motiune de cenzura votata de majoritatea parlamentara; însa, daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, este adoptat. Presedintele României poate cere reexaminarea legii adoptate, a carei dezbatere se va face în sedinta comuna a celor doua Camere.

- Parlamentul poate delega Guvernul sa emita ordonante în domenii care nu fac obiectul legilor organice printr-o lege de abilitare.

În subordinea Guvernului se organizeaza Ministerele.

Belgia

Forma de guvernamânt a Belgiei este monarhia constitutionala. Din 1970 Belgia s-a orientat catre descentralizare si federalism, fiind constituita din trei regiuni definite geografic – Flandra, Valonia si capitala bilingva Bruxelles – si trei comunitati culturale definite negeografic – comunitatile franceza si flamanda si comunitatea vorbitorilor de limba germana. Belgia reprezinta un model de democratie consensualista (încearca sa împarta, sa disperseze si sa restrânga puterea printr-o varietate de cai), iar ca sistem constitutional se încadreaza în cel parlamentar. Este caracterizata de pluralismul politic (în 1990 – 11 partide politice în parlament); respecta criteriul proportionalitatii (împartirea locurilor parlamentare, proportional cu voturile pe care acestea le primesc).

Preview document

Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 1
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 2
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 3
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 4
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 5
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 6
Prevederile constituționale ale României și Belgiei - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Prevederile Constitutionale ale Rominiei si Belgiei.DOC

Te-ar putea interesa și

Funcțiile președintelui României

ISTORICUL NOȚIUNII DE ȘEF DE STAT 1.1. Formele șefului de stat în epoca preiluministă În cea de-a doua etapă a procesului de încheiere a...

Armonizare și Cooperare Fiscală Europeană

Consideraţii introductive Extinderea Uniunii Europene reprezintă cea mai mare provocare a Europei la începutul secolului al XXI-lea, fiind şansa...

Conflictele colective de munca

INTRODUCERE Motivul pentru care am ales această temă, intitulată: ,,Conflictele de muncă”, se datorează faptului că este o problemă foarte...

Drept comunitar - evoluția procesului de integrare economică

Capitolul I Consideraţii introductive asupra genezei, structurii şi evoluţiei U.E. Secţiunea I-a. Geneza U.E 1.Scurt istoric privind integrarea...

Autonomia Locală

INTRODUCERE România îşi caută la început de mileniu, o nouă poziţie în cadrul sistemului internaţional. Ieşirea dintr-un regim de dictatură şi...

Identitatea constituțională românească

1. Introducere in problematica identitatii constitutionale nationale Constitutia reprezinta o norma fundamentala in istoria unei natiuni, care...

Construcția europeană - istoric Uniunea Europeană, instituții

Scurt istoric al Uniunii Europene Începutul procesului de integrare europeană - caracterizat prin trăsături originale şi specifice, care...

Europenizarea Politicii de Reținere a Datelor Generate sau Prelucrate de Furnizorii de Rețele Publice

Subiectul reţinerii datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice reprezintă una dintre temele ce au...

Ai nevoie de altceva?