Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1249
Mărime: 52.74KB (arhivat)
Publicat de: Nae Bucur
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Analiza compartiva a front office-ului hotelului „Elizeu” *** si hotelului ”Lev’or”***

din Bucuresti

Hotelul este considerat o structura de primire amenajata în cladiri sau corpuri de cladiri, care pune la dispozitia turistilor camere, garsoniere si apartamente dotate corespunzator, care asigura prestari de servcii specifice, dispune de receptie si spatii de alimentatie în incinta.

Serviciul de cazare reprezinta, alaturi de cel de transport, alimentatie publica si agrement, una din prestatiile de baza solicitate de turist pe durata calatoriei sale si, totodata, un factor important de stimulare a cererii turistice.

Activitatile specifice serviciului front-office se desfasoara de obicei la parterul hotelului, adica în holul de primire. Vom prezent in continuare cum sunt organizate aceste activitati in cadrul hotelurilor „Elizeu” si „Lev’or” din Bucuresti.

Hotelul Elizeu este situat în str. Elizeu nr 11-13, Sector 1, BUCURESTI, aproape de inima Bucurestiului (la numai 200 m de Gara de Nord). Gazduit de o cladire cu 5 etaje, Elizeu este o combinatie originala de hotel, restaurant, bar, salon mic dejun si terasa de vara. Cele 52 de camere cu cate 2 paturi sau pat dublu sunt dotate cu aer conditionat , televizor, telefon cu acces international, baie, mini bar, internet wireless.

Hotel „Lev’or” este situat in centrul Bucurestiului - Romania - Piata Victorieisi, are in dotare 43 camere. Hotelul are urmatoarele facilitati: camerele de oaspeti luxoase, restaurant de 5 stele, cablu TV, si alte facilitati multimedia, parcare gratuita , servicii concierge 24 ore , sali de conferinte. Nivelul intrarii principale in hotel este de fapt parterul, aici se afla holul de intrare care este intregit de existenta unor fotolii, canapele si aranjamente florare (natural). Drept in fata se afla receptia, in partea dreapta spatii de cazare, iar pe stanga, imediat dupa receptie, scara principala de access pre demisol si etaje. Tot pe partea stanga se gasesc, biroul managerului, secretariatul si biroul directorului economic.

Lucratorul Concierge sta la dispozitia clientului în tot timpul cuprins din momentul în care acestuia i-a fost atribuita o camera de catre receptie pâna în momentul în care acesta achita nota de plata.

Serviciul de concierge al hotelului „Elizeu” este in masura sa informeze clientii cu privire la posibilitatile de recreere sau distractie, dar ofera si multe alte servicii caracteristice unui hotel de 3* (inclusiv safe individual gratuit pentru pastrarea valorilor).

In cadrul hotelului „Lev’or” lucratorul concierge ofera toate informatiile turistice si culturale, asigura rezervarea de bilete la spectacole, asigura mijloacele de transport, închiriaza automobilele, asigura clientii cu umbrele in caz de ploaie; pastrareaza obiectele de valoare ale turistilor in seif la receptie;indeplinesc serviciul pentru transportul bagajelor; asigura trezirea oaspetilor la cerere; asigura primirea si transmiterea mesajelor si corespondentei pentru turisti.

Biroul de rezervare. Rezervarile pentru hotelul “Elizeu” se face la receptie prin telefon, fax sau direct la receptia hotelului. In cazul in care clientul face rezervarea prin telefon, respectiva camera sau apartament se pastreaza un anumit timp si anume pana la ora 24°° si in cazul cand, clientul nu se prezinta, camera, apartamentul poate fi ocupata de alta persoana.

Receptionerul impune o anumita ora, timp in care clientul trebuie sa confirme rezervarea tot prin telefon cum ar fi: ora 16°°, 18°° sau cel mai tarziu ora 19°°, daca clientul confirma rezervarea este asteptat la ora stabilita si anume ora sosirii in hotel. Clientul primeste de la receptie fisa de anuntare a sosirii si plecarii din hotel pe care trebuie sa o completeze, si apoi ii este inmanata cheia de la camera. In cazul in care rezervarea se face prin agentii tour-operatoare pentru grupuri de persoane, receptionerul trebuie sa aiba clara situatia ocuparii camerelor respective cu cel putin 15 zile inainte de sosirea lor in unitate.

Biroului de rezervari al hotelului „Lev’or” ii revine prelucrarea cererilor individuale de rezervare (primirea comenzilor si pregatirea raspunsurilor aferente), precum si inregistrarea tuturor comenzilor, fie ele individuale sau de grup. In ceea ce priveste prelucrarea comenzilor de grup, aceasta ii revine serviciului vanzari din cadrul hotelului.

Departamentul front desk (receptie) al hotelului „Lev’or” are ca principale atributii primirea, înregistrarea în documentele hotelirere si atribuirea camerelor clientilor, pregatirea în vedergatiosirii grupurilor, verificarea modalitatii de plata si tratarea problemelor sau cererilor clientilor. De asemenea, tot la receptie se tine evidenta starii fiecarei camere din hotel (ocupata, libera, curata, murdara sau necorespunzatoare) si pastreaza cheile camerelor clientilor daca acestia parasesc hotelul.

Preview document

Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București - Pagina 1
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București - Pagina 2
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București - Pagina 3
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București - Pagina 4
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Elizeu și Hotelul Lev’Or, București - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Front-Office-ului intre Hotelul Elizeu si Hotelul Lev'or, Bucuresti.doc

Alții au mai descărcat și

Hotel Ambasador - Mamaia

HOTEL AMBASADOR Conform legislaţiei româneşti prin hotel se înţelege structura de primire şi cazare amenajată care pune la dispoziţia turiştilor...

Hotel Alpin

HOTEL ALPIN, Poiana Brasov, Brasov, Romania Categorie Hotel: 4**** Adresa: Poiana Brasov Telefoane pentru rezervari: (021) 407 47 48 Locatia:...

Echipamente de gestiune hotelieră în Hotelul Predeal

DATE GENERALE ALE HOTELULUI “PREDEAL” 1.1. Descrirea unitatii hoteliere. Localizare Hotelul “Predeal” – parte componenta a Societatii...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?