Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2414
Mărime: 1.07MB (arhivat)
Publicat de: Dorel Neagu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Elena

Extras din referat

Lux dus la extrem, dimensiuni, standarde şi preţuri augumentate, capuccino presărat cu praf de aur, servit într-un restaurant subacvatic, pat rotitor cu baldachin, opulenţă şi exces, o idee de şapte stele Burj Al Arab.

Localizare

Burj Al Arab, aflat în Dubai, este unul din cele mai înalte şi luxoase hoteluri din lume. La 321 de metri înălţime este cea mai înaltă clădire din lume folosită exclusiv ca hotel. E situat pe o insulă artificială, la 280 m depărtare de plaja Jumeirah, direct pe fundul Golfului Persic, şi 20 km de centrul oraşului Dubai, şi e legat de ţărm printr-un pod privat curbat. Seara hotelul este luminat în diferite culori. În arabă, Burj Al Arab semnifică Turnul arabilor.

Face parte din lanţul hotelier Jumeirah Group. Construcţia clădirii a început în 1994 şi a fost terminată în 1999. Ca şi formă, construcţia imită o ambarcaţiune tipic arabă, cu vele, numită „Dhow”, având un atrium imens de 180 metri înalţime. Construcţia Burj Al Arab a demarat în anul 1994, fiind necesari nu mai puţin de trei ani pentru realizarea fundaţiei, în timp ce clădirea propriu-zisă a fost înalţată în mai puţin de trei ani, 230 de piloni din beton, înfipţi în nisip la 40 de metri adâncime fixează fundaţia formată din roci masive şi beton. Construcţia conţine peste 70.000 metri cubi de beton şi 9000 tone de oţel. Arhitectura şi designul construcţiei au fost realizate de : Said Khalil – arhitect şef în colaborare cu arhitectul Tom Wright de la WS Atkins PLC – o firmă britanică de consultanţă în probleme de inginerie in construcţii.

Hotelul a fost ridicat de firma de construcţii sud africană Murray & Roberts. Doar construcţia hotelului a costat 650 mil. $ şi a inceput în 1994 fiind finalizat în 1999. În final investiţia a fost evaluată la 1.6miliarde $. Tema acestuia a fost bine definită: crearea unei clădiri simbol pentru oraşul Dubai.

Dacă exteriorul Burj Al Arab este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este un mixaj luxos de stiluri occidentale şi orientale. Burj Al Arab se mândreşte cu 8.000 metri pătraţi acoperiţi cu foiţe de aur de 22 de carate şi 24.000 metri pătraţi de marmură.

Burj Al Arab se autodeclară singurul hotel de şapte stele din lume, o distincţie destul de greu de depăşit, asta în cazul în care nu apare o altă construcţie, îndeajuns de curajoasă pentru a se recomanda drept primul hotel de opt stele din lume. Hotelul situat în Golful Persic este, în orice caz, cel mai înalt de pe mapamond, cu doar 60 de metri mai scund decat Empire State Building.

Într-o ţară a petrolului, care deţine una din cele şase macarale-excavator existente pe glob şi care construieşte cea mai înalta clădire din lume, cel mai mare mall şi cea mai mare staţiune de schi indoor (acoperită), Burj Al Arab-ul desăvârşeşte doar imaginea unei lumi a luxului şi a opulenţei – Dubai supranumit şi Las Vegasul Orientului Mijlociu.

De la înalţimea celor 54 de etaje ale sale, Burj Al Arab-ul se impune triumfător, făcându-le pe toate celelalte hoteluri înşirate pe plajă să arate ca nişte mici moteluri de pe marginea autostrăzii. Ridicat pe o insulă artificială, a cărei construcţie a durat trei ani, accesul la hotel se face printr-un pod privat. Priveliştea este impresionantă, mai ales noaptea, când sistemul exterior de iluminat proiectează asupra hotelului o paletă de lumini pastelate. Burj Al Arab-ul are în spate o investiţie de peste 650 de milioane de dolari, care va fi amortizată, potrivit estimărilor specialiştilor, abia după un secol.

În cazul în care nu eşti oaspete al hotelului, nu ai voie să intri doar ca să arunci o privire. Chiar şi pentru a intra la recepţie, de unde pot fi admirate acvariul înalt de două etaje şi fântânile muzicale cu lumini laser, trebuie să plăteşti. Dacă nu îţi permiţi o noapte de cazare la Burj Al Arab, atunci trebuie să iţi faci măcar o rezervare la unul din cele şapte restaurante ale hotelului şi să prezinţi detaliile cardului tău de credit, pentru a garanta o cheltuială minimă de 100 de dolari.

Mai mult, pentru a intra în hotel, trebuie să prezinţi la poartă confirmarea rezervării, pe care o primeşti sub forma unui sms pe telefonul mobil. De abia după ce personalul de la poartă consideră că îndeplineşti şi regulile de cod vestimentar, te poţi considera fericitul oaspete al celui mai luxos hotel din lume.

Însă toate aceste eforturi vor fi răsplătite cu prisosinţă, odată ce ai intrat în lumea luxului şi a răsfăţului, supranumita "Turnul Arabilor". Atriumul din hol este, cum era de aşteptat, cel mai mare din lume. Pereţii încăperii sunt îmbrăcaţi în foiţă din aur, iar distanţa dintre podea şi tavan este de peste 180 de metri, îndeajuns încât sa încapă două Statui ale Libertatii puse una peste alta. Designul interior a fost realizat de arhitectul Khuan Chew, acelaşi care s-a ocupat şi de palatul sultanului din Brunei.

Preview document

Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 1
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 2
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 3
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 4
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 5
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 6
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 7
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 8
Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Burj Al Arab - Hotelul care a Redefinit Luxul.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?