Forme de Agrement la Arsenal Park România

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2088
Mărime: 138.67KB (arhivat)
Publicat de: Mina Manolache
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionel Marian
Universitatea Ovidius Constanta

Extras din referat

Arsenal Park Romania statiune de agrement - Arsenal Park Transilvania parc de distractii unicat in Europa.

Parcurile de distractie denumite si parcuri de amuzament sau parcuri tematice reprezinta o denumire generica pentru ansamblul de elemente de distractie amplasate intr-o anumita locatie.

In mod uzual acest parc de distractii este constituit din elemente care sunt atat pentru copii, tineri cat si pentru adulti.

In Romania inca piata este destul de redusa pe acest segment existand doar cateva parcuri de distractii de mici dimensiuni. Parcurile de distractii au in general locatii fixe si terenuri generoase.

In interiorul unui parc de distractii se pot amplasa atat locuri de joaca gonflabile - tobogane, curse cu obstacole, bouncere; cat si locuri de joaca modulare, diverse jocuri mecanice.

Este important de prevazut zone de luat masa - restaurante, cofetarii, cinematograf 3D.

Pe data de 13.06.2009 s-a deschis ARSENAL PARK, singurul complex turistic de vacanta cu specific militar din Europa. Turistii pot intra in pielea vanatorilor de munte sau se pot plimba cu vehiculele de tip militar. Cei care-si doresc o experienta kaki, chiar daca nu au facut armata, pot aici sa gaseasca tot ce doresc. Sa ai dormitor intr-un TAB sau sa-ti faci somnul de frumusete intr-un buncar sub pamant.Toate aceste fantezii au devenit realitate odata cu deschiderea oficiala, sambata, 13 iunie 2009, la Orastie, a Arsenal Park Transilvania.

Istoria ARSENAL PARK incepe acum 2000 de ani. ARSENAL PARK e localizat la marginea Orastiei, in centrul fostului regat dacic. La distanta egala de cetatile dacice din muntii Orastiei: Blidaru, Costesti, Sarmisegetuza Regia. Tara lui Decebal si Deceneu. Tara pe unde au defilat legiunile lui Traian.

In perioada medievala, cetatea Orastiei a supravietuit invaziei mongole, asediilor turcesti, ciumei din 1738 si numeroaselor batalii feudale. La doua salve de tun distanta avem alte doua bastioane impresionante: Castelul Corvinilor de la Hunedoara si Cetatea Devei.

Teritoriul ARSENAL PARK are o puternica incarcatura militara. Se intelege de ce a dispus regele Carol al II-lea, in 1938, amenajarea aici a unui spatiu experimental pentru armata. In timpul regimului comunist pe acest teren a functionat o fabrica de armament. Era unul din cele mai bine pazite locuri din Romania.

Arsenal Park a creat o noua forma de viata militara: Soldatul de vacanta. In perimetrul fostei fabrici de armament de la Orastie s-a pastrat spiritul barbatesc si atmosfera de cazarma. Dar a fost inlocuita instructia cu distractia. Fara plantoane. Fara trezire cu trompetist. Fara taras pe coate. Doar program de voie.

Pentru ca Napoleon Bonaparte spunea ca "orice soldat are in ranita bastonul de maresal", la Arsenal Park orice oaspete este tratat ca un maresal. ARSENAL PARK este un complex de vacanta cu 4 stele pe epoleti. Cel mai intins din Romania. Si unul din putinele obiective cu tema militara din Europa.

Teritoriu nelimitat de aventura. Muzeu militar in aer liber. Teren de joaca intr-un cadru natural dezarmant. Tabara de antrenament. Baza de expeditii turistice. Furnizor de adrenalina. Toate aceste lucruri si multe altele coexista in ARSENAL PARK, intr-o unitate deplina.

Unitate Militara de Vacanta.

Relaxare si divertisment

Ce inseamna relaxare si divertisment la Arsenal Park? Inseamna sa uiti complet de grijile cotidiene si sa te bucuri de cea mai interesanta oferta turistica din Romania:

- 80 ha dimensiunea perimetrului

- 150 locuri de cazare

- 400 capacitate finala de cazare

- 25 vile de elita

- 100 locuri in sala de conferinta

- 100 locuri in restaurant

- 10 ATV-uri

- 20 milioane euro investitie totala

- foc de tabara

- piscina - trambulina

- tenis

- baschet

- fotbal

- volei

- badminton

- biliard

- darts

- ping-pong

- sah gigant

Preview document

Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 1
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 2
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 3
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 4
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 5
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 6
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 7
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 8
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 9
Forme de Agrement la Arsenal Park România - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Forme de Agrement la Arsenal Park Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea unui eveniment de animație în parcul de distracție Europa Park din Germania

I. Introducere in animatia in parcurile de distractie • Limba romana Parcurile tematice sunt jucatori din industria turismului, şi joacă un rol...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Studiu de fezabilitate - turism ancestral și de distracție în Cucuteni Iași

1.1 Descrierea afacerii în care se dorește să se intre Turismul reprezintă unul din cele mai dinamice și importante fenomene din economia...

Ai nevoie de altceva?