Marketing turistic - pachet turistic Viena

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3042
Mărime: 85.53KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Milea
Puncte necesare: 7
prezentat in cadrul universitatii AL.CUZ.IASI

Extras din referat

1.1. Denumirea pachetului turistic

Agenţia noastră de turism vă oferă un loc de vis pentru vara 2009. Puteţi alege pachetul turistic realizat de către agenţia noastră: “ VACANŢA 2009 LA VIENA !”.

1.2. Prezentarea zonei în care se desfaşoară pachetul turistic

Viena este capitala Austriei. Oraşul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, şi este traversată de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populaţia totală a Austriei, al zecelea oraş ca mărime din cadrul Uniunii Europene.

Populat de 1,68 milioane de locuitori, oraşul Viena este un important centru politic internaţional (datorită neutralităţii postbelice a Austriei şi situării în partea centrală a Europei), unde îşi au sediul organizaţii de primă mărime, ca: Organizaţia Naţiunilor Unite(ONU), Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi alte diverse agenţii, între care: Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.

Oraşul a fost secole de-a rândul capitală imperială şi reşedinţă a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraş pe plan mondial, cu o populaţie pe atunci de două milioane de locuitori, Viena era depăşită doar de Londra, New York şi Paris. La sfârşitul primului război mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populaţia sa. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al oraşului Viena precum şi castelul Schönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

Oraşul turistic Viena îşi atrage oaspeţii prin oferta artistică şi culturala extrem de bogată şi prin numeroase monumente de artă şi istorie, fiind perceput de către turişti ca un oraş ospitalier, plin de farmec, simpatic şi cultivat.

La prima vedere, Viena pare un oraş care profită din punct de vedere turistic de pe urma vechimii sale şi a nostalgiei după timpurile imperiale. Daca însă dăm la o parte aceasta cortină gotică , ni se prezintă un oraş mândru, modern şi evoluat, cu o scenă culturală şi artistică tânără şi inovatoare şi zeci de baruri, cafenele şi restaurante, care atrag turiştii printr-o ofertă culinară extrem de bogata şi prin renumele de oraş care îşi cultivă strugurii pentru propriile vinuri.

1.3.Cultura

Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice şi al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms şi Anton Bruckner şi alţii, au lucrat la Viena, iar Antonio Vivaldi a murit aici. Johann Strauss-fiul şi familia sa şi-au creat valsurile în Viena, iar oraşul a devenit casa aşa-zisei „A Doua Şcoală Vieneză”, cu Arnold Schönberg, Alban Berg şi Anton Webern toţi fiind născuţi aici. Este şi sediul Orchestrei Filarmonice Vieneze.

Viena este notabilă şi pentru arhitectura sa. Există numeroase clădiri în stil baroc, dar sunt reprezentate toate celelalte stiluri. Palatul de vară al împăraţilor, Palatul Schönbrunn, a fost conceput ca rival al celui de la Versailles, dar, deşi imens şi ornat, nu a devenit la fel de mare. Grădina Zoologică Schönbrunn se află în incinta palatului. Catedrala Sfântul Ştefan (Stephansdom), construită în secolul al XII-lea este de asemenea de o mare valoare. Arhitectul modern Friedensreich Hundertwasser a construit câteva clădiri în oraş în stilul său idiosincratic.

Centrul istoric al oraşului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001.

1.4.Evenimente în Viena

Visul de gheaţă vienez - În fiecare an, între 21.01- 06.03, piaţa primăriei din Viena se transformă într-un patinoar care oferă un prilej excelent pentru a vizita centrul oraşului. Vizitatorii patineaza in ritm de pop, rock si salsa. Cei mai îndrazneţi încearcă să patineze în ritmurile valsurilor tradiţionale.

Balurile vieneze - În fiecare an, în perioada 31.12 – 10.03, se ţin baluri care sunt considerate simbolurile glamourului şi decadentei. Cel mai important bal este Balul Operei de la Staatsoper, unde vin numeroase personalităţi din diverse domenii. Balurile care au loc în fiecare an sunt: Balul Imperial, Balul Farmaciştilor, Balul Filarmonicii Vieneze, Opernball, Balul Avocaţilor.

Festivalul de film de la Viena (Viennale)- Viennale este cel mai mare festival de film de la Viena. Aici puteti viziona premiere cinematografice, retrospective, discuţii şi mult mai multe în cinematografele din oraş şi la Muzeul de Film din Austria.

Şcoala de Echitaţie Spaniolă - Exerciţiile de dimineaţă cu muzică. În fiecare an între 2-29 decembrie, faimoşii cai lipitani de la ilustra Scoala de Echitatie Spaniola fac demonstratii de dresaj pe ritmuri de muzica clasica in cadrul Complexului Hofburg. Perfectiunea calaretilor si miscarile subtile ale cailor sunt extraordinare si impresioneaza de fiecare data publicul.

Viena ramane prin excelenta orasul cu multe fatete unde conceptul de nightlife este foarte bine reprezentat: puteti iesi sa va relaxati, inclusiv sa dansati, caci scena vieneza de muzica electronica este foarte bogata in stiluri si in plus, celebra. Un punct de referinta este clubul Flex, situat chiar pe malul Dunarii, recunoscut fiind ca unul dintre cele mai moderne si incendiare locatii din lume!

1.5.Oferta artistică şi culturală

Oferta artistică şi culturală reprezintă principalul motiv pentru care turistii aleg sa viziteze oraşul. Prin urmare, si conceptul de marketing pentru anul 2006 s-a dezvoltat în jurul temei „Arta & Placere“. Magnetul turistic numărul unu vor fi, fără îndoială, festivitatile legate de Anul Mozart. Startul este dat pe 27 ianuarie prin redeschiderea Casei Mozart din Viena, în fosta Casa Figaro.

Numeroase evenimente au loc şi pe scena contemporana. Moda este in centrul atentiei cu ocazia saptamanii modei „Austrian Fashion Week“, iar scena muzicala contemporana este prezenta in cadrul festivalurilor internationale precum „Jazzfest Viena“, „Festivalul Acordeonului“, „Festivalul KlezMORE“ sau „Balkan Fever“. O dezvoltare foarte rapida a cunoscut, de asemenea, festivalul de film „Viennale“.

Un alt factor important pentru turism este reprezentat de conceptul „Distractie & Destindere“. Pe agenda turistilor afla obligatoriile vizite la cafenele si la cramele „Heuriger“, precum si in renumitele zone comerciale vieneze. Si pentru ca unii considera ca „Viena“ („Wien“) ar fi de fapt o greseala de scriere si ca orasul s-ar numi de fapt „Vin“ (Wein“), in perioada octombrie-noiembrie 2006 va avea loc actiunea „viena & vinul“.

1.6. Shopping în Viena

Daca va pasioneaza shopping-ul veti gasi pe numeroasele strazi din centru, magazine ce variaza de la stilul traditional si rafinat pana la cel suprinzator si indraznet! In acest sens va recomand plimbarea, chiar daca ramane numai “de recunoastere” pe Mariahifer Strasse, strada cea mai plina cu magazine de orice tip. Aici veti gasi inclusiv mici boutique-uri care pana la urma dau tonul modei si asta datorita designerilor plini de idei care nu au fost inca descoperiti!

Preview document

Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 1
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 2
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 3
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 4
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 5
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 6
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 7
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 8
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 9
Marketing turistic - pachet turistic Viena - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Pachet Turistic Viena.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Turism Urban - Turismul de Shopping

Cum definim turismul de shopping? - Conform WTO,turismul pentru cumpărături este categoria de turism în care scopul principal al vizitatorilor...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Internațional

A. PERSPECTIVE ISTORICE Specialiştii apreciază că există cinci etape majore în apariţia şi dezvoltarea turismului internaţional: C.1 Etapa...

Te-ar putea interesa și

Strategii de marketing folosite de SC Paralela 45 SA

INTRODUCERE Turismul este cea mai mare afacere a începutului de mileniu, atât pe plan mondial, cât şi în Uniunea Europeană spre care tinde şi...

Promovarea unei zone turistice - Zărnești

1. Prezentarea firmei Eliot-Tour este o agentie cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a castigat prestigiul prin calitatea si...

Planificarea strategică de marketing pentru produsul turistic - descoperă mânăstirile Moldovei

1. Prezentarea Firmei: ACCENT TRAVEL& EVENTS este o agentie cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a castigat prestigiul prin...

Lansarea în Olanda a produsului turistic - Revelion maramureșean

Introducere Regiunea Maramures, situata in nordul tarii, in depresiunea cu acelasi nume, inconjurata de munti, este o zona ce impresioneaza prin...

Ai nevoie de altceva?