Politică de produs în domeniul serviciilor

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4677
Mărime: 66.74KB (arhivat)
Publicat de: Sorin Scarlat
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Draghici Dana

Extras din referat

Faza actuala de dezvoltare a serviciilor se distinge prin expansiunea acestora pentru firme si dezvoltarea serviciilor complexe care participa la momente-cheie ale productiei sau distributiei produselor.

Prin studiile efectuate in ultimii ani, s-a urmarit completarea teoriei economice cu noile tendinte si variabile pentru a explica si intelege mai bine si mai corect ceea ce se intampla in economia mondiala, pentru a surprinde la timp si a interpreta corespunzator schimbarile profunde din economia mondiala.

Potrivit unui astfel de studiu, inclus in revista « Problemes Economique » nr.2642/01.12.1999, pot fi considerate 10 criterii pe baza carora sa se inteleaga modificarile pe care le inregistreaza in prezent economia mondiala, la care trebuie sa se adapteze si sectorul tertiar.

1.Aparitia de noi piete. Intr-o economie care dispune de un plus de informatii si cunostinte, numarul pietelor potentiale creste.

2.Presiunea inovationala. O mai buna circulatie si gestiune a informatiei conduce la sporirea potentialului invotional.

3.Valorizarea informatiei. Diferentierile competitive intre firme vor fi determinate in mare masura de capacitatea acestora de a valoriza informatia si inovatia.

4.Concentrarea pe meseriile de baza. Concurenta bazata pe informatie si cresterea exigentelor consumatorilor, vor avea drept efect, concentrarea intreprinderilor pe acele activitati in care au maximum de competenta.

5.Libera circulatie a capitalurilor. Capitalul social are un spatiu mult mai amplu de miscare, spatiu creat si de puterea crescuta a actionarilor asupra managementului firmei.

6.Un nou tip de guvernare a firmelor. Dezvoltarea puterii actionariatului asupra gestiunii capitalului industrial are la baza elaborarea progresiva de mijloace de informare si control.

7.Dezvoltarea serviciilor de retea. Transformarea raporturilor concurentiale de piata se bazeaza si pe dezvoltarea serviciilor clasice de intermediere, cum ar fi transporturile, distributia, telecomunicatiile.

8.Dezvoltarea cooperarii si a parteneriatului. Se constata ca intr-o masura din ce in ce mai mare, competentele unei firme sunt dependente de calitate portofoliului de contracte si intelegeri in afaceri.

9.O noua piata a muncii. Necesitatea unei recalificari multidimensionale impusa de noua piata a muncii se extinde pana la nivelul scolilor primare.

10.Aparitia de noi inegalitati sociale. Factorul de departajere il reprezinta capacitatea de a utiliza noile produse informatice, in retele publice sau private.

POLITICI DE PRODUS/SERVICIU

Reprezentand ansamblul instrumentelor ce declanseaza cererea exprimata de consummator pe piata, produsul respectiv serviciul trebuie considerat, in prezent, intr-o conceptie de sistem, ce inglobeaza alaturi de substanta materiala a bunului, intreaga ambianta ce-l inconjoara, formata dintr-o paleta larga de elemente acorporale.

Putem spune astfel, ca una dintre principalele caracteristici ale produselor serviciilor este caracterizata de imaterialitate sau intangibilitate.

Datorita acestui aspect al serviciului, evaluarea sa este dificila si adesea subiectiva. Spre deosebire de produs, care exista prin el insusi, serviciul, in general este impalpabil, intagibil, nu poate fi vazut, incercat, gustat.

Din punct de vedere al componentelor sale, un produs este format din:

- Componente tangibile: caracteristici merceologice ale produsului si ale ambalajului

- Componente intagibile:nume, marca, instructiuni de utilizare, protectie legala prin brevet, licenta, pretul, orice alt serviciu acordat pentru produs.

- Comunicatiile privind produsul: ansamblul informatiilor transmise de producator sau distribuitor cumparatorului potential, cu scopul de a facilita prezentarea produsului si a intari argumentatia emotive sau rational ace sta la baza deciziei de cumparare;

Preview document

Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 1
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 2
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 3
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 4
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 5
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 6
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 7
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 8
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 9
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 10
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 11
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 12
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 13
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 14
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 15
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 16
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 17
Politică de produs în domeniul serviciilor - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Politica de Produs in Domeniul Serviciilor.doc

Te-ar putea interesa și

Aspecte privind mixul de marketing al unui hotel - studiu de caz un hotel din Constanța

INTRODUCERE Prin conţinutul său turismul are un rol reconfortant, contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului, atât prin formele...

Tehnici de Promovare a Vânzărilor în Domeniul Hotelier

INTRODUCERE Decizia de a aborda această temă are la bază importanta tehnicilor promotionale utilizate în domeniul hotelier; astfel se doreste...

Particularități ale marketingului în servicii

CAPITOLUL1 Particularităţile marketingului în domeniul serviciilor 1.1.Profilul şi caracteristicile OMNIASIG. Omniasig este compania lider al...

Politică de promovare în turismul balneoclimateric. studiu de caz SC Montana SRL

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului şi asistenţei medicale de recuperare în staţiuni balneare şi de odihnă este un fenomen socio-economic complex,...

Mixul de marketing la SC Ira SA Câmpina

Introducere Universalitatea marketingului reprezinta o trasatura unanim acceptata de specialisti. Ea reflecta o realitate obiectiva exprimata prin...

Calitatea serviciilor și relația bancă-client

Introducere In societatea contemporana structura cererii capata tot mai mult un caracter individual si producatorii din sfera serviciilor sunt...

Studiu de Marketing Privind Familia de Servicii a Hotelului Senator

CAPITOLUL I 1. STRATEGII ŞI POLITICI DE MARKETING 1.1. STRATEGII ŞI MARKETING Pe baza cunoaşterii pieţei (directă şi indirectă, informaţii...

Analiza procesului educațional prin optica marketingului

Moto: „Marketingul cuprinde toate activităţile prin care o firmă se adaptează într-un mod creator şi profitabil la mediul în care operează” (Ray...

Ai nevoie de altceva?