Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2006
Mărime: 3.46MB (arhivat)
Publicat de: Lemnaru L.
Puncte necesare: 6
Documentul contine si o prezentare ppt pentru o vedere de ansamblu a continutului referatului.

Extras din referat

• Denumire oficialã: Regatul Spaniei

• Localizare geograficã: Europa de Sud-Vest

• Suprafatã: 504 645 km²

• Capitala: Madrid

• Climã: în nord temperat oceanicã, în rest mediteraneeanã

• Populatie: 44,710 milioane

Spania este a doua ţarã ca mãrime din Europa alãturi de Franţa şi este localizatã în Peninsula Ibericã. Aceastã peninsulã este înconjuratã de Marea Mediteranã la Sud şi la Est, Oceanul Atlantic la Vest şi Golful Biscaya la Nord.

Spania este de asemenea învecinatã cu Portugalia, Franţa, Andorra, Maroc şi Gibraltar. Ibericii au fost primii oameni în Spania şi au fost colonizaţi mai târziu de cãtre greci şi cartaginezi. În secolul III i.Hr romanii erau la putere. Cuvântul Spania este original din cuvântul roman "Hispania".

Spania este o ţarã ce posedã o magnificã combinaţie de artã, culturã şi arhitecturã. Ea are o mulţime de oraşe frumoase ce variazã în culturã, limbã şi climã. Cele mai populare oraşe sunt : Madrid, Barcelona, Valencia, Granada şi Sevilia.

Spania este o monarhie constituţionalã cu un monarh ereditar şi un parlament bicameral. Ţara este împãrţitã in 17 comunitãţi autonome (regiuni) ce au proprii lor aleşi. În Catalunia, Ţara Bascilor şi Galitia limbile regionale au un statut oficial alãturi de limba naţionalã spaniola, ce este numitã "castiliana". Serviciile si sectoarele de producţie sunt bine dezvoltate în timp ce agricultura (în special fructele şi legumele, uleiul de mãsline şi vinul) şi turismul sunt de asemenea foarte profitabile.

De la Velázquez în secolul al XVII-lea la Goya în secolul XVIII şi XIX, la Picasso, Dali şi Miro în XX, Spania are o bogatã culturã artisticã. Muzica flamengo spaniolã şi dansul spaniol sunt admirate în întreaga lume în timp ce romanul Don Quijote al lui Cervantes este unul dintre punctele de reper ale literaturii moderne europene. Regizorii spanioli Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar şi Luis Buñue au primit mai multe premii internaţionale.

Turismul în economie

Turismul este unul dintre principalele surse economice ale Spaniei. Înregistreaza în jur de 11% GDP şi 13% angajatori, şi contribuie substanţial la compensarea deficitului de job-uri. Cu 97,8 milioane de vizitatori strãini în 2008 şi încasãrile turismului aproape de 41,9 miliarde de euro, Spania şi-a consolidat poziţia ca a doua destinaţie mare privind încasãrile şi sosirea turiştilor. Peste 2,6 milioane de oameni lucreazã în sectorul turism al Spaniei, majoritatea (55,3%) în hoteluri şi restauraţie. În perioada 2004-2008 sosirea turiştilor a crescut cu pânã la 93%.

Organizarea turismului

În Spania, regiunile autonome controleazã promovarea şi reglementarea turismului între limitele teritoriilor proprii. Totuşi, statul dezvoltã şi se angajeazã la promovarea şi comercializarea turismului strãin, planurilor politicilor turistice şi totodatã coordonarea reglementãrii activitãţii turistice, pe lângã rolul sau în planificarea economiei naţionale, în care, în contextul Spaniei, turismului este component cheie.

Aceastã distribuţie a puterilor determinã o creştere a unei reţele de relaţii inter-administrative şi, cu ea, instrumente diferite de cooperare, a cãrei funcţii este de a acorda coerenţã la acţiunea autoritãţilor publice în problemele turistice. Astfel de acţiune integratã peste feluritele nivele instituţionale, ambele public sau privat, depinde de o cooperare, din moment ce au interese comune cu care trebuie sã le combine şi sã le potriveascã astfel sã asigure maximum de posibilitãţi operaţionale eficace.

Ministerul Industriei, Comerţului şi Turismului este departamentul cu responsabilitatea de a propune şi a desfasura politice de govern in multe domeni inclusiv turismul. Ministerul este de asemenea responsabil pentru depunerea propunerilor de politici de guvern pentru pozitia Spaniei. In turism, functiile si actiunile relevante sunt manipulate de Minister, actionand prin oficiile Secretarului de Stat pentru Turism, ale carui responsabilitati se extend la a lua orice actiune necesare pentru definirea, dezvoltarea si implementarea politicilor macroeconomice, impreuna cu orice activitati asemanatoare promotionale ce se intalnesc cu domeniul administratiei centrale.

Preview document

Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 1
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 2
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 3
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 4
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 5
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 6
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 7
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 8
Politici macroeconomice, direcții strategice, acțiuni și măsuri din Spania - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Politici Macroeconomice, Directii Strategice, Actiuni si Masuri din Spania.doc
  • Politici Macroeconomice, Directii Strategice, Actiuni si Masuri din Spania.ppt

Te-ar putea interesa și

Strategii de politică monetară - țintirea inflației

Argument În acest proiect ne propunem să dezbatem tema “Strategii de politică monetară”. Vom încerca să explicăm noţiunea de politică monetară şi...

Independența Băncii Centrale

VIII. INDEPENDENTA SI CREDIBILITATEA BANCII CENTRALE Eficacitatea politicii monetare depinde de natura politicii aplicate: discretionara,...

Ai nevoie de altceva?