Proiect Pakmaya - tehnici promoționale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1755
Mărime: 148.62KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Constantin
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc
proiect prezentat in cadru Feaa ,la tehnici promotionale

Extras din referat

1.Analiza preliminară Pakmaya

1.1 Analiza conjuncturii de piață a produsului

Produsele folosite de marca Pakmaya sunt concretizate în principal prin fabricarea drojdiei, având un rol foarte important în fabricarea pâinii, a copturilor cât și în domeniul patiseriilor. Pe piața din România firma Pakmaya ocupă o poziție puternică fiind până în momentul de față principalul producător de drojdie. Până în anul 1998 drojdia Pakmaya era importată din Turcia, țara de origine a firmei Pakmaya. Aceasta și-a propus dezvoltarea și intrarea pe piața din România în anul 1994. Firma și-a dezvoltat fabrica în zona Municipiului Pașcani din județul Iași. Piața este stabilă, un rol important îl joacă contractele cu marile brutării, gen Vel Pitar, care fiind mari producătoare de produse de panificație sunt de asemenea și consumatoare mari de drojdie. De asemenea Pakmaya produce în afară de drojdie o bogată gamă de amelioratori, premixuri de panificație și patiserie. Persoanele interesate de acest produs au vârsta cuprinsă între 25-65 de ani, persoane cu venituri medii și peste, persoane active care doresc prepararea de mâncăruri, prăjituri în regim propriu. Din punct de vedere al mediului sunt localizate atât în mediul urban cât și în mediul rural, acest criteriu nefiind un factor de diferențiere a clientului potențial.

Consumatorii produsului se diferențiază în:

1. Consumatori

a. Consumatori ai concurenței – aceștia sunt reprezentați de cei care cumpără produse asemănătoare cu cele fabricate de către Pakmaya achiziționându-le de la concurență. Aceștia preferă substiuirea produsului marca Pakmaya cu un produs din cadrul firmelor concurente.

b. Consumatorii proprii - identificăm în rândul consumatorilor proprii acele persoane, firme care deja cumpără produse fabricate de către Pakmaya, fiind loiali acestei firme.

2. Nonconsumatorii

a. Nonconsumatorii absoluți – sunt reprezentați de acea clasă a populației care nu intră niciodată în contact cu produsele de această marcă întrucât sănătatea nu le permite, fie sunt persoane sedentare care nu prepară produse în regim propriu (pâine, cozonac etc) și nu au de gând să facă acest lucru niciodată.

b. Nonconsumatorii relativi – în categoria acestora se includ persoanele care fie încă nu au cunoștințe despre acest produs, fie nu au avut ocazia să intre in contact cu el. Un alt motiv ar putea fi lipsa încrederii în acest produs și evitarea folosirii, precum și dezinteresul la un moment dat de a-l folosi.

1.2 Analiza concurenței

1.Concurența directă

- Cuprinde totalitarea producătorilor de drojdie, mixuri pentru copt, cât și amelioratori care au aceleași caracteristici și întrebuințări precum cele produse de către Pakmaya, existente pe piață (ex.Lesaffre - BudaFok).

2.Concurența indirectă

- Existența și posibilitatea procurării de către consumatori a prafurilor de copt care permit acțiuni asemănătoare celor oferite de către produsele firmei Pakmaya. Această categorie include o gamă diversificată pe tipuri de produse ce urmează a fi realizate cât și pe specificul pieției în care sunt promovate.

3.Concurența de soluții

- Persoanele care doresc să își satisfacă dorința de a fabrica acasă o pâine, un cozonac sau un alt produs alimentar care presupune realizarea unui aluat, preferă să cumpere cu ușurință produsul gata făcut. În prezent există o varietate de produse care în trecut aveau specific doar de casă care se găsesc și pot fi cumpărate din magazine.

1.3 Analiza comunicării actuale a brandului

Brandul Pakmaya promovează o strategie de poziționare pe piața din România atât la nivel național cât și regional. În ceea ce privește stilul de viată pe care și-l propune să îl comunice, acesta este reprezentat de un un regim activ, echilibrat, pentru cei care sunt preocupați de un regim de alimentație natural în sensul că știu exact ceea ce pun în mâncare atunci când o realizează .

Ca și nivel de comunicare, brandul vizează creșterea notorietății în rândul clientului-țintă, atât la nivel de individ cât și la nivel de firmă încercând redirecționarea acestora pe această piața. Ca și nivel de reclamă/publicitate firma nu a arătat apropierea fața de publicul din fata micilor ecrane sau cel ascultător de radio, preferând realizarea informării pe baza altor mijloace mass-media.

Preview document

Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 1
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 2
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 3
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 4
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 5
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 6
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 7
Proiect Pakmaya - tehnici promoționale - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiect Pakmaya - Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?