Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6820
Mărime: 61.83KB (arhivat)
Publicat de: Mariana Manea
Puncte necesare: 8

Extras din referat

I.Analiza componentelor spatiului geografic

1.Asezarea geografica a celor 2 regiuni

Anglia de Est este una dintre cele 9 regiuni oficiale ale Angliei. Anglia de Est, inca una dintre acele zone ale Marii Britanii ale caror granite nu sunt bine definite. Comitatele Suffolk si Norfolk se afla in centrul regiuni. Essex o margineste la sud, Cambrigeshire la vest si Lincolnshire in partea de nord.

Regiunea Cotswold

Cotswold reprezinta o serie de dealuri in partea central vestica a Angliei , uneori numita si inima Angliei. Altitudinea maxima este de 330 m. Aceasta zona a fost denumita arie de o frumusete naturala remarcabila in anul 1996 datorita specificitatii si frumusetii peisajelor sale preponderant. Cotswolds nu este o regiune sau un judet official din Anglia ,dar este o zona bine cunoscuta a mediului rural englezesc ce se desfasoara intre Bath si Stradford on Avon.Cotswolds cuprinde printre altele si comitatele Somerset,Warwickshire,Oxfordshire,Worchestshire.

2.Cadrul natural-suport al activitatii turistice

Anglia de Est

Principala caracteristica a regiunii este absenta culmilor spectaculoare. Este cea mai intinsa regiune joasa din Anglia, cu numeroase sate si orase mici medievale. Climatul uscat si solurile in mare parte fertile, fac ca cea mai mare parte a terenurilor sa fie cultivate.

Vremea in Norfolk este mai uscata si mai insorita decat in majoritatea locurilor din Marea Britanie. Datorita pozitionarii estice, zona de coasta se bucura de zile lungi si vreme buna, ceea ce face ca aceasta regiune sa fie destinatia perfecta pentru practicarea turismului.

La nord de Cambrige peisajul se aplatizeaza in zonele mlastinoase ale fenladului, terenuri manoase cultivate traversate de cursuri drepte de apa.

Anglia de est este strabatuta de rauri importante, pe multe dintre ele, desfasurandu-se actvitati turistice. Astfel exista sate pescaresti precum Southwold in Suffolk sau Great Yarmouth in Norfolk.

Exista circa 50 de lacuri putin adanci cunoscute sub numele de Norfolk Broads, dispuse intr-un arc mare in nordul si estul orasului Norwich. Aceasta zona este impanzita de rauri cu albii rasucite, serpuitoare si de turba solida.

Fauna este reprezentata de specii de pasari precum pitigoiul sur, eretele de stuf, striga, iar prin stufarisi pot surpinde timida egreta sau stoluri de fluturi galbeni. Acestea fiind cuprinse in rezervatii care permit accesul turistilor.

Regiunea Cotswolds nu este o denumire geografica, ci ea se defineste practic prin caracteristicile ei.

Dealurile calcaroase din Cotswold au o desfasurare sud –vest, nord –est si au o altitudine de pana la 300m. Dealurile abrupte regasite in partea de vest a regiunii se aplatizeaza pe masura ce trecem in partea de est a acestui district. Regiunea Cotswold are o suprafata de 2038 de kmp. Aceasta zona a favorizat stabilirea unui numar insemnat de locuitori datorita conditiilor favorabile.

Aceasta zona protejata ofera multe oportunitati de a descoperi o multitudine de peisaje naturale. Daca iti doresti cu adevarat sa te relaxezi in natura, una dintre cele mai bune metode de a face asta, este sa vizitezi una din numeroasele situri stiintifice. Trust and Coopers Hill este unul din cele aproape 90 de situri de acest gen, cu o diversitate extraordinare de plante si animale.

Potecile de aici traverseaza campuri si vai pitoresti care duc la rauri, canale si paduri. Cotswold este presarat cu sate de piatra, iar fermele mici cu garduri vii sau de piatra se intalnesc la tot pasul .

Aceasta regiune are un sezon turistic extins. Sezonul de primavara incepe timpuriu odata cu topirea zapezii. Sezonul de vara este cel mai solicitat, iar sezonul de toamna se extinde pana la caderea ultimelor frunze. Pe timpul iernii, turistii se pot bucura de o scurta plimbare, iar seara se pot delecta langa foc.

3.Capitalul uman

Estul Angliei

Regiunea estica are o populatie de aproximativ 6 milioane locuitori, fiind una dintre regiunile cu rata cea mai mare de crestere a populatiei din Marea Britanie. Migratia joaca un rol important in special in Cambridgeshire si Norfolk. Primul este un mare importator de forta de munca, iar cel de-al doilea atrage in special pensionari, acest lucru explicand cresterea populatie in ciuda declinului natural. Estul Angliei are o densitate de 302loc/kmp.

Regiunea Cotswold

Demografic vorbind, Cotswold este o arie cu o populatie de 85000 de locuitori, se prevede ca acest numar va ramane in jurul acestei valori pentru urmatorii 20 de ani; este practic cea mai slab populata zona din Anglia. Aproape jumatate din locuitori locuiesc in mediul rural in aproximativ 150 de sate, majoritatea acestora fiind mici si avand facilitatile primare. Putine detin un oficiu postal, sau o scoala. Ingrijorator este procentul populatiei tinere. Procentul grupei de varsta intre 0-15 ani a aratat un declin pana in prezent si va continua sa scada cu aproximativ 22% pana in 2026, iar numarul tinerilor intre 16-19 ani va scadea cu un procent de 7 %. Diminuarea acestei grupe de varsta se afla in contrast cu cresterea populatiei in varsta de peste 65 de ani care va continua sa inregistreze o crestere. S-a prognozat ca pana in anul 2026, aproximativ 30 % din procentul total al populatie va fi ocupat de populatia de peste 65 de ani .

Forta de munca ocupa un important procent in agricultura, artizanat, prelucrarea lanii si de asemenea turism.

Preview document

Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 1
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 2
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 3
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 4
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 5
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 6
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 7
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 8
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 9
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 10
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 11
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 12
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 13
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 14
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 15
Turismul Rural în Anglia de Est și Regiunea Costwolds - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Turismul Rural in Anglia de Est si Regiunea Costwolds.docx

Alții au mai descărcat și

Rolul agențiilor de turism în promovarea serviciilor românești

Introducere „Orice pas al unei călătorii devine o aventură a cunoaşterii; la fiecare pas mori şi învingi de bucurie, ineditul te face să renaşti,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Potențialul turistic antropic în Grecia

INTRODUCERE Desi aparitia turismului se pierde in negura timpurilor si, in consecinta, din cauza lipsei de informatii istorice nu se poate stabili...

Ai nevoie de altceva?