Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1618
Mărime: 12.97KB (arhivat)
Publicat de: Teofil Catană
Puncte necesare: 0

Extras din seminar

Organizaţia Mondială a Vămilor (OMV)

- Convenţia cu privire la crearea consiliului colaborării vamale, încheiată la Bruxelles la 15 decembrie 1950 (RM a aderat prin Hotărîrea Parlamentului RM nr.164-XIII din 30.06.1994).

- Convenţia internaţională privind asistenţa administrativă reciprocă pentru prevenirea, investigarea şi reprimarea infracţiunilor vamale, încheiată la Nairobi la 9 iunie 1977 (RM a aderat prin Legea RM nr.275-XV din 21.06.2001).

- Convenţia internaţională privind Sistemul Armonizat de descriere şi codificare a mărfurilor, încheiată la Bruxelles la 14 iunie 1983 (RM a aderat prin Legea RM nr.112-XV din 22.04.2004).

Comisia Economică pentru Europa a ONU

- Convenţia vamală relativă la transportul internaţional al mărfurilor sub acoperirea carnetelor T.I.R. (Convenţia T.I.R.), încheiată la Geneva la 14 noiembrie 1975 (RM a aderat prin Hotărîrea Parlamentului RM nr.1318-XII din 02.03.1993).

- Convenţia relativă la contractul de transport internaţional al mărfurilor pe şosele (C.M.R.), încheiată la Geneva la 19 mai 1956 (RM a aderat prin Hotărîrea Parlamentului RM nr.1318-XII din 02.03.1993).

UE

- Protocolul privind asistenţa reciprocă între autorităţile administrative în materie vamală al Acordului de parteneriat şi cooperare dintre Comunităţile Europene şi statele lor membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 28 noiembrie 1994.

- Acordul de cooperare pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, semnat la Bucureşti la 26 mai 1999 (Acordul SECI).

CSI

- Acordul privind colaborarea şi ajutorul reciproc în probleme vamale, semnat la Moscova la 15 aprilie 1994.

- Acordul privind colaborarea serviciilor vamale în problemele sechestrării şi restituirii valorilor culturale, scoase ilegal din/şi introduse ilegal în ţară, semnat la Moscova la 15 aprilie 1994.

- Hotărîrea despre Regulamentul privind procedura de returnare a valorilor culturale exportate şi importate ilicit, semnat la Bişchec la 9 octombrie 1997.

- Acordul privind modalitatea de tranzit prin teritoriile statelor-membre ale CSI, semnat la Minsk la 4 iunie 1999.

- Protocolul despre modul de conlucrare între serviciile vamale ale statelor-membre ale CSI privind transportarea încărcăturilor speciale şi produselor cu destinaţie militară, semnat la Ialta la 8 octombrie 1999.

- Acordul cu privire la modul de perfectare vamală şi de control vamal al mărfurilor transportate între statele părţi la Acordul privind crearea zonei de comerţ liber, semnat la Ialta la 8 octombrie 1999.

- Hotărîrea cu privire la Regulile controlului vamal asupra trecerii peste frontiera vamală a mărfurilor ce conţin obiecte ale proprietăţii intelectuale, semnată la Moscova la 28 septembrie 2001.

- Hotărîrea privind Regulamentul despre Consiliul conducătorilor serviciilor vamale ale statelor-membre ale CSI în redacţie nouă, semnată la Moscova la 30 mai 2002.

- Hotărîrea referitor la Metodologia unică a statisticii vamale privind comerţul extern al statelor-membre ale CSI în redacţie nouă, semnată la Moscova la 25 noiembrie 2005.

GUAM

- Acordul cu privire la asistenţă reciprocă şi cooperare în domeniul vamal între guvernele statelor-membre ale GUAM, semnat la Ialta la 4 iulie 2003. N-a intrat în vigoare.

- Memorandumul cu privire la înţelegerea reciprocă între statele-participante la GUUAM privind facilitarea comerţului şi transportului, semnat la Ialta la 4 iulie 2003.

- Decizia privind aprobarea Strategiei regionale şi a Planului de acţiuni GUUAM pentru realizarea Proiectului de facilitare a comerţului şi transportului, adoptată la Istambul la 28 iunie 2004.

Tratate internaţionale bilaterale

Ucraina

- Acordul interguvernamental cu privire la ajutorul reciproc şi colaborarea în domeniul vamal, semnat la Kiev la 18 august 1999.

- Acordul interguvernamental cu privire la punctele de trecere la frontiera de stat moldo-ucraineană şi simplificarea formalităţilor la trecerea frontierei de către cetăţenii care locuiesc în raioanele de frontieră, semnat la Chişinău la 11 martie 1997.

- Acordul interguvernamental cu privire la organizarea controlului în comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, semnat la Chişinău la 11 martie 1997.

- Declaraţia cu privire la principiile de bază ale creării Uniunii Vamale între Republica Moldova şi Ucraina, semnată la Chişinău la 11 martie 1997.

Preview document

Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale - Pagina 1
Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale - Pagina 2
Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale - Pagina 3
Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale - Pagina 4
Tratate internaționale în domeniul vamal - tratate internaționale multilaterale - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Tratate Internationale in Domeniul Vamal - Tratate Internationale Multilaterale.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Tehnici de comerț exterior

1.Cadrul general al tranzacţiilor internaţionale Obiective: înţelegerea motivelor intervenţiei guvernamentale asupra comerţului prin stimulente şi...

Te-ar putea interesa și

Politica de promovare și stimulare a exporturilor

Aceasta politica tinde sa treaca pe primul plan in cadrul politicilor comerciale, statele fiind, in mod firesc, interesate in primul rand de...

Politica Comercială a Republicii Moldova

1.1. Reglementări privind importul Declanşarea reformei economice în Republica Moldova a început o dată cu declararea suveranităţii şi...

Administrarea Optimă a Taxelor Vamale în Vederea Creșterii Activității Economice Externe

Introducere Noile cerinţe pe plan mondial asupra relaţiilor dintre ţări impun schimbări semnificative în toate activităţile: cultural, politic şi...

Sistemul fiscal din Republica Moldova

Introducere: Serviciul Fiscal ca istorie Decenii de-a rîndul sistemul fiscal autohton s-a dezvoltat paralel cu cel al URSS, dupa aceleasi legi,...

Efectul Schimburilor Economice Externe Asupra Economiei României

1. Schimburile economice externe şi continuitatea reproducţiei Schimburile economice externe contribuie la menţinerea continuităţii şi...

NAFTA

Ca replica la eforturile de creare în Europa Occidentala a Spatiului Economic European, în iunie 1991 au început între reprezenantii SUA, Canadei...

Evoluția Relațiilor Comerciale ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

INTRODUCERE “Evoluţia relaţiilor comerciale ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, are ca obiect construirea unui suport teoretic necesar...

Mercosur Factor Activ în Cadrul Regionalismului latino-american

MERCOSUR FACTOR ACTIV ÎN CADRUL REGIONALISMULUI LATINO-AMERICAN Introducere MERCOSUR( Piata Comuna a Conului de Sud) s-a creat prin semnarea de...

Ai nevoie de altceva?