Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Seminar
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2258
Mărime: 21.65KB (arhivat)
Puncte necesare: 0
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. 1. Mediul economic 2
  3. 2. Mediul politico-legal 4
  4. 3. Mediul socio-cultural 5
  5. 4. Mediul tehnologic 6
  6. 5. Mediul natural 7
  7. Concluzii 8
  8. Bibliografie 9

Extras din seminar

Introducere

Philip Kotler remarcă faptul că o firmă de înaltă performanţă este „o firmă al cărei model este bazat pe patru factori: beneficiarii afacerii, procesele, resursele şi organizaţia” Aceşti factori sunt punctele nodale ale interacţiunii mediului intern cu cel extern.

Unele componente ale mediului extern influenţează pe o arie mai largă mai multe industrii şi întreprinderii, pe termen lung şi împotriva lor întreprinderea nu poate întreprinde acţiuni de previziune sau control. Ele alcătuiesc macromediul, iar componentele macromediului sunt mediul economic, mediul politico-legal, mediul socio-cultural, mediul tehnologic şi mediul natural.

1. Mediul economic

Mediul economic este componenta principală a macromediului firmei. Elementele mediului economic, în cazul Hotelului Marriott se pot identifica astfel:

1. Preţurile şi tarifele. Este vorba de tarifele serviciilor turistice de bază, de preţurile produselor integrate, forfetare (hotelul are tarife începând de la 400 de euro), cât şi de preţurile resurselor pe care acestea le folosesc (de exemplu, o creştere a preţului petrolului sau benzinei va afecta costul transporturilor, care la randul său va afecta costul produselor turistice oferite de Hotelul Marriott).

2. Puterea de cumpărare a turiştilor. În cazul Hotelului Marriott puterea de cumărare a turiştilor este dată atât de nivelul preţurilor, cât şi de cel al veniturilor clienţilor. Fiind un hotel de cinci stele, Grand Hotel Marriott practică tarife în concordanţă cu serviciile pe care le oferă şi se adresează, în cea mai mare parte, oamenilor cu venituri ridicate, în special oamenilor de afaceri.

3. Inflaţia este unul din factorii care şi-au pus amprenta foarte pregnant, în ultimul timp asupra Hotelului Marriot. Se ştie ca întreaga lume, inclusiv România trece printr-o perioadă de criză economică, ceea ce a determinat reducea putereii de cumpărare a turiştilor, facându-i pe aceştia să caute serviciile mai ieftine sau chiar să renunţe complet la vacanţe.

4. Economiile şi creditul. Foarte adesea, luarea unei vacanţe anuale depinde foarte mult de posibilitatea de a economisi bani pe parcursul anului. Uneori, turistul poate apela la un credit pe termen scurt pentru a-şi finanţa vacanţa, însă dificultăţile obţinerii unui astfel de credit, evidente în ultimul timp, a determinat ca cererea pentru turismul independent şi individual în care este inclus Hotelul Marriott s-a diminuat, însă a avut de câştigat de pe urma turismului de afaceri.

5. Înclinaţia spre consum sau economii poate influenţa şi ea nivelul venitului clinţilor şi implicit desfăşurarea activităţii în turism, ameninţănd şi activitatea Hotelului Marriott. O persoana care anticipează că va avea nevoie foarte curând de economiile sale, pentru anumite cheltuieli importante, poate alege să anuleze sejurul la Hotelul Marriott, în favoarea alegerii unui sejur la un hotel cu standarde mai scăzute sau chiar mai mult, să renunţe la vacanţă.

6. Fazele ciclului economic. În fazele de dezvoltare economică, cei mai mulţi turişti vor căuta servicii de un înalt nivel calitativ, în timp ce în fazele de depresiune preocuparile se vor orienta spre servicii ieftine, de calitate medie, ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în întraga lume, nu numai în România. Datorită crizei economice care şi-a pus amprenta peste toate sectoarele economice, Hotelul Marriott a avut de pierdut din punct de vedere al potenţialilor clienţi care, în fazele de dezvoltare ale economiei, alegeau hotelul pentru cazare, masă, etc.

Cum trăim într-o societate în continuă dezvoltare, acum chiar şi din punct de vedere economic, putem afirma că există destule persoane la ora actuală care au un nivel de trai „superior” datorită unui loc de muncă stabil şi foarte bine plătit (oamenii de afaceri), putându-şi oferii astfel excursii peste hotare, o casă, o maşină şi inclusiv o vacanţă cu cazare la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel.

Preview document

Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 1
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 2
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 3
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 4
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 5
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 6
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 7
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 8
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 9
Analiza mediului înconjurător general la JW Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului Inconjurator General la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Strategii de Calitate Aplicate la Hotelul Marriott

I. Aspecte teoretice ale managementului calităţii Motto: "Calitatea produsului nu este totul, dar totul este nimic fără calitate." (Peters şi...

Ai nevoie de altceva?