Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1527
Mărime: 283.06KB (arhivat)
Publicat de: Zoe Achim
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andreia Ispas
Acest document reprezinta o tema de la seminarul de "Tehnici Operationale in Turism" din anul 3, specializarea "Economia Comertului, Turismului si Serviciilor" din cadrul "Facultatii de Economie si Adminstrare a Afacerilor", "Universitatea de Vest Timisoara". Am realizat un itinerariu turistic in Romania

Extras din seminar

1. Itinerariu generic

TIMISOARA - BOCSA - OCNA DE FIER - RESITA - ANINA - ORAVITA - SASCA MONTANĂ

Motivatie:

- grup de 25 persoane format dintr-o gamă largă de consumatori, de mai toate vârstele, cu venit mediu, pasionati de călătorii, dornici să experimenteze, interesati de cultură, istorie, natură

- tema: cunoasterea zonei din punct de vedere fizico-geografic, istoric si cultural

- scopul: îmbunătătirea calitătii vietii si relansarea zonelor defavorizate

Durata: 3 zile

Data: 22.07.2010 - 24.07.2010

Distanta aproximativă: 182 km

Număr de persoane: 25

Mijloc de transport: autocar + traseu pe jos

Itinerar:

Ziua 1: Plecare din Timisoara - Bocsa (Vizitare Parcul Izvor) - Ocna de Fier (Vizitare Muzeul de Mineralogie Estetică a Fierului “Constantin Gruescu”) - Resita ( Vizitare Muzeul Banatului Montan, Muzeul Locomotivelor cu Abur, turul orasului), înnoptare Hotel Semenic.

Ziua 2: Plecare din Resita - Anina (Vizitare Pestera si Lacul Buhui) - Oravita (Vizitare Teatrul Vechi, Farmacia-Muzeu Knoblauch, Viaductul de Cale Ferată, turul orasului) - Sasca Montană, înnoptare Pensiune Dora.

Ziua 3: Sasca Montană (Vizitare Valea si Cheile Susarei, Cheile Nerei - Lacul Dracului, Valea Beuşniţei - Lacul Ochiu Bei, Mănăstirea Nera) - Timisoara.

2. Itinerariu geografic

3. Itinerariu descriptiv

BOCSA este situat în sud-vestul tării, în judetul Caras-Severin, pe cursul mijlociu al râului Bârzava, la 18 km de Municipiul Resita, pe drumul national 58 B Resita-Timisoara.

Declarat oraş în 1960, în prezent Bocşa are aproximativ 18800 locuitori. Teritoriul localităţii este locuit din cele mai vechi timpuri după cum o atestă şi săpăturile arheologice care au scos la iveală fragmente de obiecte ale Culturii Coţofeni din perioada de tranziţie de la Neolitic la Epoca Bronzului (circa 2500 - 2700 înaintea erei noastre). De asemenea aici au fost descoperite şi un cimitir şi un tezaur din perioada ocupaţiei romane din Dacia. Tezaurul consta din 119 monede imperiale romane.

Actualul oraş Bocşa s-a format în 1960 prin unirea comunelor Bocşa Montană (Bocşa Vasiovei) cu Bocşa Română. Bocşa Montană era atestată documentar din 1437 iar Bocşa Română din 1828 sub numele de Vallach Bogschan. În 1719 la Bocşa Montană s-a construit primul furnal de turnătorie, ce a stat la baza industriei metalurgice din această zonă.

Cultură si educatie

- Festivalul national al intrepretilor vocali de muzică populară "Aurelia Fătu Rădutu" - organizat începând din anul 1977.

- Festivalul interjudetean al creatorilor si interpretilor de poezie în grai "Tata Oancea" - organizat începând din anul 1976.

Obiective turistice

În 25 iulie 1931 Ministerul Muncii, Sănătătii si Ocrotirilor Sociale declară Bocsa Montană statiune climaterică. Acest eveniment a fost determinat de conditiile climaterice deosebite de care se bucură zona sa, denumită local PRINGHEL, unde datorită pădurilor si curentilor specifici există un aer ozonat benefic pentru refacerea stării de sănătate. În această parte a orasului a fost amenajată si a functionat multi ani o zonă de agrement dotată cu un strand, jocuri distractive, restaurant, bărci pentru plimbări de agrement pe râul Bârzava si un stadion.

Împrejurimi

- Ruinele cetatii "Buza Turcului"

- Lacul Medres la 3 km.

- Lacul Vârtoape la 8 km.

- Lacul Dănila la 8 km.

- Lacul Mic si Lacul Mare Dognecea la 24 km.

- Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu: Ocna de Fier - 6 km.

OCNA DE FIER este situată între oraşul Bocşa, la 7 km, comuna Dognecea, satul Biniş,comuna Lupac şi Moniom. Este străbătută de drumul judeţean DJ 586.

Localitatea Ocna de Fier are un număr de 907 locuitori. Principala ocupaţie a locuitorilor comunei Ocna de Fier din cele mai vechi timpuri a fost exploatarea minereului de fier, a cuprului şi chiar a aurului. De asemenea, se găsesc însemnate cantităţi de marmură.

Preview document

Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 1
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 2
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 3
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 4
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 5
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 6
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 7
Itinerariu turistic Timișoara-Sasca Montană - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Itinerariu Turistic Timisoara-Sasca Montana.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?