Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL

Disertație
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 10565
Mărime: 82.12KB (arhivat)
Publicat de: Anton Maxim
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Gheorghe Crisan
UNIVERSITATEA „TIBISCUS” din TIMIŞOARA Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Strategia Afacerilor în Mediul European

Cuprins

 1. INTRODUCERE.4
 2. CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.6
 3. 1.1.SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA.6
 4. 1.2. PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZARII SOCIETATII.7
 5. 1.2.1. Organizarea managementului strategic ( AGA ).8
 6. 1.2.2. Organizarea managementului tactic si operativ.10
 7. 1.3. METODE SPECIFICE DE MANAGEMENT UTILIZATE DE SOCIETATE.12
 8. 1.4. PERSONALUL SOCIETĂŢII.13
 9. 1.5. CARACTERISTICI ALE MARKETINGULUI SI ANALIZEI SWOT LA NIVELUL SOCIETATII COMERCIALE.16
 10. CAPITOLUL 2. PREZENTAREA MEDIULUI DE AFACERI.18
 11. 2.1. EVALUAREA PIETEI INTERNE.18
 12. 2.2. EVOLUTIA SOCIETATII IN PERIOADA 2010-2012.18
 13. 2.2.1. Performanta financiara – indicatori financiari.20
 14. 2.2.2. Analiza pe baza de bilant.21
 15. 2.3. GENERALITATI PRIVIND SALARIUL.23
 16. CAPITOLUL 3. ANALIZA UTILIZĂRII FORŢEI DE MUNCĂ LA S.C VERSILIA COMPANY S.R.L.26
 17. 3.1. ANALIZA STATISTICA A NUMARULUI SI STRUCTURII FORTEI DE MUNCA.26
 18. 3.2. ANALIZA STATISTICA A MISCARII FORTEI DE MUNCA.28
 19. CAPITOLUL 4. ANALIZA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE PE BAZA SISTEMULUI INFORMAŢIONAL EXISTENT.34
 20. 4.1. SISTEMUL INFORMATIONAL INTR-O ÎNTREPRINDERE.34
 21. 4.2. EVALUAREA RESURSEI UMANE LA S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.37
 22. 4.3. ANGAJATII S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.- PERSPECTIVE.39
 23. CONCLUZII GENERALE ŞI PROPUNERI.42
 24. BIBLIOGRAFIE.44

Extras din disertație

INTRODUCERE

Ştiinţă şi practică deopotrivă, Managementul Resurselor Umane constituie astăzi unul dintre domeniile cele mai fascinante şi cu o încărcătură intelectuală, emoţională şi socială dintre cele mai ridicate ale activităţii umane.

Entităţile economice au un rol hotărâtor în dezvoltarea economică a oricărei ţări, prin crearea de valoare adăugată. Indiferent dacă sunt de stat sau private, mici, mijloci sau mari, din domenii de activitatea diferite, acestea au un numitor comun: oamenii. De modul în care aceştia se dezvoltă depinde succesul companiei. Alături de resursele materiale şi financiare, forţa de muncă reprezintă un factor principal în producerea de bunuri şi prestări de servicii din cadrul entităţilor economice.

Importanţa acestui domeniu, atât ca teren generos de investigaţii teoretice interdisciplinare, cât şi ca expresie pragmatică a talentului şi capacităţilor pe care conducerea organizaţiilor de toate tipurile şi profilurile le presupune, a crescut treptat pe parcursul acestui secol, intensificându-se după cel de-al doilea război mondial şi, cu deosebire, în ultimele decenii.

Problemele majore cu care se confruntă astăzi şi în viitorul previzibil societatea, au şanse să fie rezolvate numai în măsura în care Managementul Resurselor Umane practicat la nivelul organizaţiilor se dovedeşte, deopotrivă, eficace şi eficient în valorificarea resurselor materiale şi umane folosite şi maximizarea contribuţiei societăţii în ansamblu.

În cadrul oricărei activităţi economice se creează bogăţie sub forma diferitelor bunuri şi servicii. Prin vânzare-cumpărare, sau prin alte operaţiuni, bunurile şi serviciile se transformă în venituri. Pentru contribuţia adusă la desfăşurarea acestor activităţi, factorul muncă primeşte o sumă de bani, denumită salariu.

Pentru economia românească aflată în plină tranziţie de la forma planificării centralizate, administrativ-birocratice la cea de piaţă, puternic descentralizată, sunt imperios necesare adoptarea unor noi strategii ale dezvoltării, reconsiderării de fond ale vechilor mecanisme de funcţionare, crearea unui cadru principal nou de desfăşurare a activităţilor de resurse umane şi economice la nivel raţional, teritorial şi de organizaţie.

Am ales această temă din dorinţa de a înţelege şi a putea aplica concret metode şi instrumente teoretice.

Primul capitol al lucrării cuprinde caracterizarea generală a societăţii comerciale Versilia Company s.r.l., respectiv un scurt istoric al societăţii, obiectivul de activitate al acesteia, organizarea managementului strategic şi tactic, metode specifice de management utilizate de societate şi caracteristici ale marketingului şi analizei SWOT.

În cel de-al doilea capitol al lucrării am prezentat mediul de afaceri al firmei, evaluarea pieţei interne, evoluţia cheltuielilor si veniturilor, evoluţia generală a vânzârilor de carburant. În subcapitolul 2.3. este evidenţiată evoluţia societăţii pe trei ani consecutivi (2010-2012) cu prezentarea indicatorilor economico- financiari, analiza pe bază de bilanţ a societăţii.

In cel de-al treilea capitol am cuprins analiza statistică a numărului şi structurii forţei de muncă, a mişcării forţei de muncă cu prezentarea principalilor indicatori ai balanţei utilizării timpului de lucru.

Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informaţional existent este prezentat în capitolul 4. Deasemenea, sunt cuprinse în acest ultim capitol şi perspectivele, respectiv previziunile anticipate de mine in ceea ce priveste managementul S.C.Versilia Company S.R.L.

CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.

1.1. SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA

Infiintata in anul 1992, S.C.Versilia Company S.R.L se bazeaza pe o calitate deosebita a produselor si serviciilor sale fiind o companie recunoscuta in Timisoara, judetul Timis.

Cu o echipa de 22 angajati cu vasta experienta in domeniul comercializarii de produse petroliere, piese auto, articole auto, punem accent in special pe promptitudinea si seriozitatea firmei noastre. Iesirea din Timisoara inspre Lugoj (drumul european 70) este principala noastra piata de desfacere pe care avem o mare experienta, si unde am dezvoltat in timp un vad comercial de luat in seama.

Atat furnizorii cat si clientii nostri au avut ocazia de a se convinge de seriozitatea si calitatea produselor si serviciilor noastre. S.C.Versilia Company S.R.L se preocupa de instruirea continua a personalului, pentru a fi mereu la curent cu tot ce e nou si pentru a fi mereu pregatit in fata provocarilor.

Noi urmarim satisfacerea clientilor nostri la un nivel inalt, prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor cerute de clienti.

Experienta S.C.Versilia Company S.R.L., relatiile bune cu companiile colaboratoare reprezinta un capital serios si un plus de valoare pe care il punem la dispozitia clientilor nostri.

Compania S.C.Versilia Company S.R.L., este astazi una dintre cele mai vechi si experimentate statii de distributie din domeniul produselor petroliere. In cei 21 ani de activitate, S.C.Versilia Company S.R.L a devenit o firma de referinta in domeniu prin profesionalism, promptitudine si prin calitatea produselor distribuite.

Oferta S.C.Versilia Company S.R.L., cuprinde astazi pe langa distributia de produse petroliere-benzina si motorina, un bar-restaurant, care pune la dispozitia clientilor nostri o gama larga de sortimente de mancare, bauturi si nu numai, o spalatorie, o vulcanizare si o parcare, atat pentru autovehicule cat si pentru autocamioane.

Produsele distribuite de S.C.Versilia Company S.R.L apartin unor marci de renume la nivel national si international (Petrom, OMV ).

Bibliografie

1. Ciucur D., Gavrilă I., Popescu C., Economie, Editura Economică, Bucureşti 1999;

2. Isaic Maniu A., Mitruţ C., Voineagu V., Săvoiu G., Statistica afacerilor, Editura Independenţa Economică, Piteşti 2002;

3. Lefter V., Manolescu A., Managementul Resurselor Umane, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti 1998;

4. Nicolescu O., Strategii manageriale de firmă, Editura Economică, Bucureşti 1996;

5. Deaconu, A., Valoarea justă-Concept contabil, Editura Economică, Bucureşti, 2009;

6. Deaconu, A., Diagnosticul şi evaluarea întreprinderii, Editura Intelcredo, Deva, 2000;

7. Dima, L., Codul muncii, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2003;

8. Weatherly, L. A., Human Capital- The Elusive Asset, avaible online at http://www.ispi.org/pdf/suggestedReading/6_Weatherly_HumanCapital.pdf, 2003;

9. Standardul internaţional de contabilitate IAS 19- Beneficiile angajaţiilor, http://www.decontabilitate.ro/ceccar/ceccar_legislatie_contabilitate_1/standardul_international_de_contabilitate_ias_19-beneficiile_angajatilor_1641.html;

10. www.bnr.ro

11. www.guv.ro

12. www.insse.ro

13. http://www.indicatorideperformanta.ro/blog/2013/11/12/evaluarea-angajatilor-instrumente-si-perspective/;

Preview document

Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 1
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 2
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 3
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 4
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 5
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 6
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 7
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 8
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 9
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 10
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 11
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 12
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 13
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 14
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 15
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 16
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 17
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 18
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 19
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 20
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 21
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 22
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 23
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 24
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 25
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 26
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 27
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 28
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 29
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 30
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 31
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 32
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 33
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 34
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 35
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 36
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 37
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 38
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 39
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 40
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 41
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 42
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 43
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 44
Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL - Pagina 45

Conținut arhivă zip

 • Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Dezvoltarea afacerilor în sistem de franciză

INTRODUCERE Dinamica dezvoltării comerţului în contextul globalizării au creat premisele unei accelerări a ritmului extinderii reţelelor de...

Managementul Resurselor Umane în Cadrul Antibiotice Iași

CAPITOLUL 1 MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei organizatii (societate comerciala, institutie,...

Francizarea internationala. Studiu de caz

Introducere Prezenta lucrare de licență are ca scop evidențierea noțiunilor generale și particularităților francizării internaționale precum și...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Economie

ECONOMIE – etimologia cuvântului: OIKOS (gospodărie) şi NOMOS (lege, rânduială). Din punct de vedere semantic, ECONOMIA are un triplu înţeles,...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?