Extras din disertație
În aceste vremuri în care unităţile turistice încă se chinuie să supravieţuiască recesiunii economice, unele hoteluri care deţin şi restaurante în cadrul acestora îşi concentrează activitatea către organizarea turismului de evenimente. Printre aceste hoteluri se numără şi hotelul în care activitatea de restaurant deţine cea mai mare pondere.
Am decis să aleg această temă deoarece această activitate de restaurant bazată pe evenimente speciale este o alternativă bună pentru hotelurile care se confruntă cu sezonalitatea, hotelul şi restaurantul la care voi face referire situându-se într-o staţiune montană.
În elaborarea acestei lucrări disertaţie au fost stabilite câteva obiective şi anume analiza produsului turistic al hotelului şi restaurantului, descrierea modalităţii de organizare a evenimentelor din cadrul restaurantului şi partea finală, analiza atitudinilor şi opiniilor clienţilor restaurantului.
Lucrarea de faţă este structurată în patru capitole derulată conform obiectivelor de mai sus.
În primul capitol al lucrării am avut în vedere definirea şi clarificarea conceptelor de produst turistic de orgazinare de eveniment.
Cel de-al doilea capitol constă în analiza produsului turistic si oferta firmei.
În ziua de astăzi este foarte important pentru conducerea unei unităţi turistice de cazare şi nu numai să cunoască nemulţumirile clienţilor săi pentru a le putea soluţiona. De aceea, în cadrul celui de-al treilea capitol a fost realizat organizarea şi desfăşurarea unui eveniment in cadrul firmei de turism.
1.Noţiuni teoretice şi concept de organizarea unui eveniment în domeniul turismului
1.1 Conceptul de organizare a activităţii în domeniul turismului
Turismul – ramură a economiei naţionale, cu funcţii complexe, ce reuneşte un ansamblu de bunuri şi servicii oferite spre consum persoanelor care călătoresc în afara mediului lor obişnuit pe o perioadă mai mică de un an şi al căror motiv principal este altul decât exercitarea unei activităţi remunerate în interiorul locului vizitat
Organizarea activităţilor de turism necesită un proces de ordonare a comportamentului aparatului turistic asa in cat sa se asigure functionarea ansamblului si obtinerea unui profit. Se urmareste sincronizarea si corelarea acestui domeniu cu celelalte ramuri si activitati precum si stabilirea unor verigi si a atributelor acestora astfel incat sa se asigure desfasurarea activitatii turistice .
Organizarea atributelor conducerii activitatii ecomonice ce se manifesta la nivel macro si micro economi, presupune un ansamblu de masuri, forme, metode si mijloace cu carcter social-economic si tehnico-organizational, avand un scop bine definit
Organizarea este un atribut al managementului modern si cuprinde măsuri, metode,tehnici cu caracter social, economic si tehnico+organizatoric, acesta fiind utilizator pentru realizarea unui scop definit..
Turismul, ca oricare domeniu de activitate, pentru a evolua coerent, fara convulsii,eficient, are nevoie de un cadru institutional corespunzator cu un ansamblu de verigi, binedefinite cu un sistem de relatii functionale intre acestea si un sistem informational adecvat.Trasaturile specifice in organizarea turismului sunt determinate de urmatorii factori:
a) sfera larga de activitate
b) pe continutul eterogen
c) dinamism inalt
d) dependenta de sectoarele economiei nationale
e) numarul mare de ofertanti si de clienti.In consecinta, procesul de organizare ar trebui sa includa:
1.structuri organizatorice in turism;
2.forme de integrare;
3.rolul statului;
4.lantul de distributie al produselor turistice;
Structuri organizatorice in turism
Diversificarea activitatilor component ale industriei turismului se reflecata in varietatea celor implicati in organizarea si derularea calatoriilor. Acestia se pot fi din sectorul public, societati comerciale organism cu arie locala, regional, nationala, internationala.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Organizarea Unui Eveniment in Domeniul Turistic.docx