Industria ospitalității în România

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 13328
Mărime: 9.05MB (arhivat)
Publicat de: Nechifor-Adelin Pal
Puncte necesare: 10

Extras din licență

Introducere

Serviciile de cazare şi alimentaţie au un rol distinct, esenţial şi primordial în ansamblul prestaţiei turistice, fiind prin natura şi conţinutul lor, serviciile de bază ale consumului turiştilor la locul de petrecere a vacanţei. În teoria turismului, pentru a desemna in mod unitar aceste două categorii de servicii, se foloseşte termenul de ospitalitate -reprezintă un ansamblu de activităţi comerciale care asigură cazarea şi/sau servicii de alimentaţie persoanelor aflate departe de casă. Ţinând cont de amploarea acestor activităţi, de volumul investiţiilor atrase, de dimensiunea forţei de muncă implicate, în mod uzual folosim conceptual de industria ospitalităţii. Teoria turismului consideră că industria ospitalităţii cuprinde deopotrivă activităţi orientate către obţinerea de profit (cele ale hotelurilor comerciale, restaurantelor, etc.) şi afaceri non-profit (cazarea şi alimentaţia în spitale, universităţi şi alte instituţii, catering industrial pentru birouri şi fabrici, etc) .

Ţinând cont de amploarea acestor activităţi, de volumul investiţiilor atrase, de dimensiunea forţei de muncă implicate, în mod uzual folosim conceptual de industria ospitalităţii. Teoria turismului consideră că industria ospitalităţii cuprinde deopotrivă activităţi orientate către obţinerea de profit (cele ale hotelurilor comerciale, restaurantelor, etc.) şi afaceri non-profit (cazarea şi alimentaţia în spitale, universităţi şi alte instituţii, catering industrial pentru birouri şi fabrici, etc).

România ca o destinatie turistică de succes prin identificarea mijloacelor prin care nevoile pietei pot fi adaptate produselor şi serviciilor de calitate precum şi optimizarea potentialului pietei.

Nivelul de competenţă din sectorul ospitalităţii si turismului este redus, ca urmare a lipsei standardelor de performanţă, a standardelor de muncă adecvate si actualizate, si a standardelor adecvate educaţionale si de pregătire .

Pregătirea organizată pentru prestarea de servicii în domeniul ospitalităţii si turismului nu este încă suficient dezvoltată. Cursurile de pregătire profesională specializate pentru sectorul ospitalităţii pentru pregătirea personalului în vederea ocupării locurilor de muncă în acest sector sunt aproape absente iar pregătirea în turism este integrată în cursurile scolare speciale gimnaziale si în cele universitare.

Sectorul ospitalităţii din România înregistrează o criză acută de personal calificat si instruit iar acest lucru afectează performanţele generale în servicii. Însă, criza de personal calificat nu este acelasi lucru ca si „criza de personal” în ce priveste calitatea.

Criza de personal calificat se datorează doar parţial faptului că un număr mare de oameni părăsesc România pentru a lucra în străinătate, după ce au obţinut diploma de liceu sau universitate însă totusi nu sunt suficient pregătiţi, sau după ce au lucrat într-un hotel pentru scurt timp.

Această criză de personal are o serie de motivaţii cum ar fi:

Programele de instruire curente nu sunt axate pe formarea unor competenţe si aptitudini si nu respectă standardele. Numerosi furnizori de cursuri de pregătire eliberează diplome si certificate necesare pentru angajare fără a asigura o instruire completă si corespunzătoare.

Un număr considerabil de tineri părăsesc sectorul ospitalităţii si turismului pentru a merge să lucreze în străinătate ca urmare a modului precar în care este văzută o slujbă în sectorul ospitalităţii si a nivelului scăzut al salarizării .

Conducerea si forurile de supervizare nu posedă aptitudinile specifice unei pregătiri interne la locul de muncă pentru a păstra aceste deprinderi la nivelul cerut de standarde si pentru a menţine dorinţa de performanţă.

Nu există o pregătire continuă adecvată locul de muncă pentru a ţine pasul cu necesarul de aptitudini si cunostinţe al personalului existent tin sectorul ospitalităţii la diferite niveluri.

Constientizarea turismului reprezintă înţelegerea de bază a principiilor ospitalităţii si turismului, a beneficiilor si consecinţelor turismului si dezvoltării turismului pentru ţară, înţelegerea de bază a satisfacţiei vizitatorilor si a preocupării faţă de client si a precondiţilor unui turism de succes si durabil.

Nivelul general al constientizării în sectorul public al ospitalităţii si turismului este redus.

De asemenea gradul de înţelegere a condiţiilor si a nevoilor pentru dezvoltarea sigură si durabilă a turismului intern si internaţional, printre cei implicaţi si angajaţi în sectorul ospitalităţii si turismului, este destul de scăzut. Majoritatea oficialilor si autorităţilor din sectorul public, la nivel naţional, regional sau local nu au o înţelegere clară a principiilor de bază ale satisfacţiei vizitatorilor, ale abordării de marketing, ale comportamentului vizitatorilor si ale obiectivelor comerţului cu produse turistice.

Ospitalitatea si turismul reprezintă o profesie iar înţelegerea ospitalităţii si turismului reprezintă aptitudini, ce necesită o pregătire si experienţa de specialitate. Însă, mulţi oameni sunt implicaţi în acest fenomen direct sau indirect si trebuie să cunoască principiile de bază.

Autorităţile locale de urbanism, autorităţile regionale si naţionale de planificare din aproape toate ministerele si departamentele sunt într-un fel direct sau indirect implicate în organizarea si dezvoltarea turismului. Unele decizii de urbanism contravin obiectivelor de dezvoltare a turismului; unele strategii de dezvoltare afectează dezvoltarea sigură a turismului.

Dezvoltarea turismului este un aspect extrem de sensibil, deoarece turismul reprezintă una din cele mai competitive activităţi economice din lume. Dezvoltarea turismului nu se produce automat, deoarece este legată de imagine si de reputaţie . Turismul de succes si durabil necesită o cooperare între toţi factorii de răspundere si necesită formarea de parteneriate între sectorul public, care trebuie să sprijine turismul, si sectorul privat, care trebuie să ofere facilităţile si serviciile pentru diferite pieţe si segmente de piaţă. Fără înţelegerea obiectivelor si a problemelor reciproce turismul nu se va dezvolta în mod satisfăcător si benefic.

Principalul obiectiv pentru industria ospitalităţii pentru o destinaţie turistică este de a genera satisfacţia turistilor, care s-au bucurat de o experienţă pozitivă si sunt dispusi să revină si să povestească altora.

Preview document

Industria ospitalității în România - Pagina 1
Industria ospitalității în România - Pagina 2
Industria ospitalității în România - Pagina 3
Industria ospitalității în România - Pagina 4
Industria ospitalității în România - Pagina 5
Industria ospitalității în România - Pagina 6
Industria ospitalității în România - Pagina 7
Industria ospitalității în România - Pagina 8
Industria ospitalității în România - Pagina 9
Industria ospitalității în România - Pagina 10
Industria ospitalității în România - Pagina 11
Industria ospitalității în România - Pagina 12
Industria ospitalității în România - Pagina 13
Industria ospitalității în România - Pagina 14
Industria ospitalității în România - Pagina 15
Industria ospitalității în România - Pagina 16
Industria ospitalității în România - Pagina 17
Industria ospitalității în România - Pagina 18
Industria ospitalității în România - Pagina 19
Industria ospitalității în România - Pagina 20
Industria ospitalității în România - Pagina 21
Industria ospitalității în România - Pagina 22
Industria ospitalității în România - Pagina 23
Industria ospitalității în România - Pagina 24
Industria ospitalității în România - Pagina 25
Industria ospitalității în România - Pagina 26
Industria ospitalității în România - Pagina 27
Industria ospitalității în România - Pagina 28
Industria ospitalității în România - Pagina 29
Industria ospitalității în România - Pagina 30
Industria ospitalității în România - Pagina 31
Industria ospitalității în România - Pagina 32
Industria ospitalității în România - Pagina 33
Industria ospitalității în România - Pagina 34
Industria ospitalității în România - Pagina 35
Industria ospitalității în România - Pagina 36
Industria ospitalității în România - Pagina 37
Industria ospitalității în România - Pagina 38
Industria ospitalității în România - Pagina 39
Industria ospitalității în România - Pagina 40
Industria ospitalității în România - Pagina 41
Industria ospitalității în România - Pagina 42
Industria ospitalității în România - Pagina 43
Industria ospitalității în România - Pagina 44
Industria ospitalității în România - Pagina 45
Industria ospitalității în România - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Industria Ospitalitatii in Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Analiza Strategiilor Guvernamentale de Dezvoltare a Turismului

Introducere După 1990, se vorbeşte tot mai mult despre turism ca fiind acea ramură a economiei care alături de agricultură ar reuşi să readucă...

Simularea Înființării și Organizării unei Unități Hoteliere cu Serviciu de Restaurație

Argument Industria hoteliera, apreciata în cele mai multe tari ca o activitate autonoma, distincta a domeniului turistic, reuneste într-un sistem...

Studiu privind Conceptul Hospitality Industry

STUDIU PRIVIND CONCEPTUL “HOSPITALITY INDUSTRY” Cuvinte cheie : industria ospitalităţii, managementul în industria ospitalităţii, gazdă, oaspete,...

Turismul Cultural în România și Oltenia de Nord

INTRODUCERE Turismul în zone rurale, complementar altor f 616d311g orme de turism, contri¬buie la sustinerea acestuia, oferindu-i conditiile...

Analiza Comparativă a Industriei Hoteliere în Republica Moldova și România

Introducere Importanţa deosebită a dezvoltării serviciilor turistice în economia oricărei ţări decurge din faptul că acestea asigură creşterea...

Cercetări tehnice și de marketing privind extinderea sezonului turistic în Poiana Brașov pe toată perioada anului

1. INTRODUCERE Industria turismului din România are că specific important turismul montan. Analiza turismului montan presupune soluționarea...

Marriott Bucharest Grand Hotel

Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu economic,...

Turismul balnear - oportunitate de relansare pentru România

INTRODUCERE Prin poziţia sa geografică, România dispune de o mare varietate de resurse naturale, care dau posibilitatea practicării unei game...

Ai nevoie de altceva?