Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 88 în total
Cuvinte : 22955
Mărime: 1.90MB (arhivat)
Publicat de: Dana M.
Puncte necesare: 14
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Univ. Dr. Isai Violeta-Maria
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea Dunarea de Jos, Galati
Specializare: Contabilitate și Informatică de Gestiune

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. Capitolul 1. Definiții privind procesele economice ale firmei 4
  3. 1.1. Aspecte teoretice privind cheltuielile 5
  4. 1.2. Aspecte teoretice privind veniturile 9
  5. 1.3. Calcularea rezultatului exercițiului financiar și repartizarea acestuia 12
  6. Capitolul 2. Prezentarea particularităților activității S.C. Martens S.A. 20
  7. 2.1. Scurt istoric 20
  8. 2.2. Prezentarea domeniului de activitate 21
  9. 2.3. Structura organizatorică a S.C. Martens S.A. 26
  10. 2.4. Evoluția indicatorilor principali ai entității 39
  11. Capitolul 3. Organizarea contabilității cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor în cadrul S.C. Martens S.A. 50
  12. 3.1. Documente justificative 51
  13. 3.2. Monografia contabilă privind procesele economice ale S.C. Martens S.A 56
  14. Capitolul 4. Analiza cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor pe baza situațiilor financiare ale S.C. Martens S.A. 64
  15. 4.1. Analiza performanței financiare prin prisma contului de profit și pierdere 64
  16. 4.2. Prezentarea structurii informatice folosite în cadrul firmei 68
  17. Capitolul 5. Concluzii și propuneri 74
  18. Bibliografie 76
  19. Anexe ...76

Extras din licență

Introducere

Lucrarea de licență prezintă analizarea detaliată a operațiunilor economico-financiare din cadrul unei societăți, ce influențează modificări ale patrimoniului prin intermediul proceselor economice. În cadrul acestei lucrări voi avea în vedere organizarea contabilității chetuielilor și a veniturilor și determinarea rezultatului activității, iar astfel voi putea stabili sensul evoluției întreprinderii S.C. Martens S.A.

Performanțele din cadrul unei firme sunt informații contabile esențiale și de mare importanță destinate utilizatorilor precum managerul, investitorii, statul, furnizorii, clienții etc. și se regăsesc în situațiile financiare ale societății.

Am ales această temă deoarece mi-am propus să studiez rezultatele obținute de S.C. Martens S.A., ce sunt determinate de modul în care au evoluat chetuielile și veniturile în urma desfășurării activității, la sfârșit putând să am o imagine de ansamblu și să formulez concluzii în ceea ce privește starea sa financiară.

Astfel, din această cercetare se va deduce dacă rezultat economic înregistrat de entitate este profit sau pierdere. Indiferent de domeniul de activitate al unei societăți comerciale, fiecare are în vedere ca principal scop/obiectiv generarea de venituri, fiind incluse de asemenea pe parcusul desfășurării activității de către agenții economici și efectuarea unor cheltuieli diverse, iar prin urmare se obțin rezultatele financiare.

Metodele de cercetare utilizate sunt studierea cărților de specialitate din bibliografie și preluarea din contabilitate a datelor, a documentelor justificative și a situațiilor financiare din cadrul firmei alese.

Lucrarea de licență abordeză întreg studiul prin intermediul celor patru capitole cuprinse în structura sa și în urma interpretărilor se încheie cu concluzii.

În primul capitol este prezentată partea teoretică a noțiunilor de cheltuieli, venituri și rezultate, criterii de clasificare și cum se înregistrează datele în contabilitate. De asemenea, este descris modul în care se determină rezultatul exercițiului având în vedere și cheltuielile nedeductibile fiscal și veniturile ce constituie deduceri fiscale, calculul efectiv și cum se repartizează profitul sau se acoperă pierderea.

Evidența cheltuielilor și a veniturilor este ținută strict de către întreprindere pentru ca aceasta să poată să monitorizeze și să determine care sunt sursele de realizare a profitului.

Capitolul doi prezintă date informative cuprinzând un scurt istoric al S.C. Martens S.A. și descrierea obiectului său de activitate. În continuare, este evidențiată structura funcțională și organizatorică a acționariatului și a resurselor umane, care sunt principalii clienți și analiza principalilor indicatori economico-financiari ai firmei precum cifra de afaceri, rentabilitatea, lichiditatea etc. Toate aceste informații sunt utile și strâns legate între ele pentru a avea o imagine cât mai clară asupra tuturor aspectelor ce sunt abordate în continuarea capitolelor trei și patru.

Cel de-al treilea capitol înglobalizează esența întregi lucrări deoarece reflectă studiul de caz, adică monografia contabilă a operațiunilor economico-financiare generatoare de venituri și cheltuieli, relevanța închiderii și calculării rezultatului, precum și prezentarea documentelor justificative relevante temei alese, circuitul și completarea acestora în cadrul întreprinderii S.C. Martens S.A. Echilibrul financiar și performanțele înregistrate în cadrul entității patrimoniale pot fi vizualizate prin prisma îndeplinirii obiectivelor propuse în contextul desfășurării activității la sfârșitul unei perioade de referință.

Contabilitatea cu ajutorul rezultatului economico-financiar redă o imagine cât mai fidelă, prin intermediul bilanțului contabil sunt furnizate concret informațiile legate de poziția financiară a entității, iar cele care se referă la performanță sunt oferite de către contul de profit și pierdere.

De mare importanță este și capitolul patru ce cuprinde analiza detaliată a întregului patrimoniu folosind situațiile individuale anuale, respectiv bilanțurile și conturile de profit și pierdere din ultimii trei ani și calcularea și interpretarea indicatorilor specifici precum soldurile intermediare de gestiune, ratele finanicare etc. Tot în acest capitol este încadrată și partea informatică a compartimentului financiar-contabil și descrie modul de funcționare a programului de contabilitate utilizat în cadrul societății alese și cum se înregistrează operațiunile economico-financiare relevante legate de generarea de cheltuieli și venituri având la dispoziția mea și documentele justificative corespunzătoare.

În ultimul capitol voi culege și sintetiza cele mai importante concluzii ce rezultă din lucrare și voi încheia cu o scurtă bibliografie a cărților studiate și anexele aferente.

În concluzie, doresc ca prin această lucrare să accentuez importanța evidenței contabile a cheltuielilor și a veniturilor, ca factori esențiali în determinarea rezultatului, care poate fi profit sau pierdere, înregistrat de către societate în perioada de realizare a activității sale.

Bibliografie

- Cărți

1.Bărbuță-Mișu Nicoleta, Finanțele firmei - note de curs (2021), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați.

2.Bâtcă Dumitru Corina Graziella, Contabilitate și raportare financiară, Editura CECCAR, Bucuresti, 2020;

3.Bența Adrian, Bența Mihaela, Croitoru Robert, Tratat de contabilitate practică. Contabilitate aplicată, Editura C.H. Beck, București, 2018.

4.Carp Ana, Ciuvică-Enuși Mariana, Gestiunea financiară a firmei, Editura Pro Universitară, 2022, pag 20-35.

5.Costuleanu Carmen Luiza, Situațiile financiare ale întreprinderii. Definiții. Structură. Analiză., Editura Tipo Moldova, Iași, 2012.

6.Deaconu Sorin-Constantin, Particularități ale contabilității entităților, Editura C.H. Beck, 2012, pag 56- 61.

7.Georgescu, M. A., Diagnosticul financiar al întreprinderii, Editura Pro Universitaria, București, 2012.

8.Iacovoiu, V. B., Analiză economico-financiară, Editura Pro Universitaria, București, 2015, pag. 14-20.

9.Isai Violeta, Bazele contabilității - note de curs (2020), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați.

10.Isai Violeta, Contabilitate financiară - note de curs (2021), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați.

11.Isai Vioelta, Contabilitate și gestiune fiscală - note de curs (2021), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați.

12.Istrate Costel, Calcule, înregistrări și interpretări contabile în fiscalitatea întreprinderii, Editura Pro Universitaria, București, 2022.

13.Lăcătușu Carmen, Utilizarea informației oferite de situațiile financiare în procesul decizional, Editura Universitatea de Vest, Timișoara, 2019, pag 133- 178.

14.Mihai Iuliana Oana, Contabilitate de gestiune - note de curs (2022), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galati.

15.Moga Liliana, Analiză economico-financiară - note de curs (2022), Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați.

16.Munteanu Victor, Zuca Marilena, Cuciui Gabriel, Țînță Alice Emilia, Contabilitatea financiară a întreprinderii. Abordare teoretică și practică, Ediția a VI-a revăzută și adăugită, Editura Universitară, București, 2022, pag. 463-537.

17.Munteanu Victor (coordonator), Controlul financiar-contabil la întreprinderi și instituții publice. Teorie și practică, Editura Universitară, București, 2017.

18.Paliu-Popa Lucia, Ecobici Nicolae, Contabiltatea financiară aplicată. Ghid practic., Ediția a II-a, Editura Universitară, București, 2018, pag. 148-171.

19.Popa Adriana Florina, Contabilitatea și fiscalitatea rezultatului întreprinderii, Editura CECCAR, București, 2011.

20.Pântea Iacob Petru, Bodea Gh., Contabilitate financiară, Editura Intelcredo, Deva, 2011, pag. 25-29.

21.Petrescu Silvia, Analiză și diagnostic financiar-contabil, Editura CECCAR, București, 2010.

22.Petrescu Silvia, Diagnostic economic-financiar. Metodologie. Studii de caz., Editura Sedcom Libris, București, 2004.

23.Răileanu Vasile, Răileanu Adriana Sofia, Dumitrescu Dan-Gabriel, Contabilitatea și gestiunea fiscală a societăților comerciale, Editura Economică, 2016, pag. 12-15.

24.Sandu Maria, Fiscalitate și contabilitate în cadrul entității economice, Editura Reprograph, Craiova, 2007, pag 66-74.

25.Sate Violeta, Voinea Cristina Maria, Tănase Loredana Cristina, Contabilitatea financiară a societăților comerciale. Elemente de teorie și aplicații practice., Editura Pro Universitaria, București, 2018.

26.Toma Constantin, Contabilitate financiară, Editura Tipo Moldova, Iași, 2011.

27.Toma Constantin, Managementul contabilității financiare, Editura Tipo Moldova, Iași, 2012, pag. 399-420.

- Resurse web:

28.Studiu privind rezultatul contabil și rezultatul fiscal, disponibil la https://mfinante.gov.ro/documents/35673/250949/articol_rfpc_nr7-8_mariana-gurau.pdf, accesat la data de 17.03.2023.

29.***Legea nr. 571/2003 coroborată cu Hotărârea de Guvern 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

30.***Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, actualizată

31.***Legea contabilității - Legea nr. 82 din 24 decembrie 1991, republicată și actualizată în 2011.

32.***Legea 227/2015, actualizată la data de 3 aprilie 2022.

33.***Ordinul Ministerului Economiei și Finanțelor nr. 3512/2008 privind documentele financiar - contabile.

34.***Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2844/2016, pentru Reglementările contabile conforme cu standardele internaționale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS).

35.***Ordonanța Guvernului nr.64/2001 privind repartizarea profitului la societăți.

36.***Situațiile financiare anuale ale S.C. Martens S.A.

37.***Raport anual 2020, 2021, 2022 al S.C. Martens S.A.

38.http://www.mfinanțe.ro, accesat la data de 08.03.2023.

39.https://www.berariiromaniei.ro/martens/., accesat la data de 15.01.2023.

40.www.topfirme.com, accesat la data de 28.03.2023

41.www.insse.ro, accesat la 04.03.2023.

42. www.statista.com, accesat la 05.03.2023.

43.https://www.ceccarbusinessmagazine.ro/analiza-pozitiei-financiare-a-intreprinderii-a5050/, accesat la 20.05.2023.

- Programe informatice utilizate:

44.SAGA Software - Program de contabilitate

45.Microsoft Power BI - produs software de tip SIAD

46.https://www.lucidchart.com/pages/examples/orgchart_software - platformă online utilizată în reprezentarea grafică a Organigramei Societății Martens SA

Preview document

Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 1
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 2
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 3
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 4
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 5
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 6
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 7
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 8
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 9
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 10
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 11
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 12
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 13
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 14
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 15
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 16
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 17
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 18
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 19
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 20
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 21
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 22
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 23
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 24
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 25
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 26
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 27
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 28
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 29
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 30
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 31
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 32
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 33
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 34
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 35
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 36
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 37
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 38
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 39
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 40
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 41
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 42
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 43
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 44
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 45
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 46
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 47
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 48
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 49
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 50
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 51
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 52
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 53
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 54
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 55
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 56
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 57
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 58
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 59
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 60
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 61
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 62
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 63
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 64
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 65
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 66
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 67
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 68
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 69
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 70
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 71
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 72
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 73
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 74
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 75
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 76
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 77
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 78
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 79
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 80
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 81
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 82
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 83
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 84
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 85
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 86
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 87
Contabilitatea și fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor și rezultatelor firmei - Pagina 88

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea si fiscalitatea cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor firmei.docx

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Instrumentarea contabilă privind calculul și contabilizarea impozitelor datorate statului

CONSIDERATII INTRODUCTIVE 1.1. NECESITATEA IMPOZITELOR ŞI A TAXELOR. Satisfacerea nevoilor colective ale oricărei societăţi impune realizarea...

Contabilitatea Veniturilor

INTRODUCERE Viabilitatea întreprinderii în condiţiile concurenţiale de piaţă, rezultatele acesteia obţinute în procesul desfăşurării activităţii...

Aspecte Teoretice Privind Contabilitatea și Fiscalitatea Rezultatului Exercițiului Financiar

INTRODUCERE Alegerea temei “Studiu privind contabilitatea şi fiscalitatea rezultatului exerciţiului la S.C.Relee S.A” constă pe de o parte în...

Contabilitatea și Fiscalitatea Impozitelor și Taxelor

CAPITOLUL I CONSIDERATII INTRODUCTIVE 1.1. NECESITATEA IMPOZITELOR SI TAXELOR Satisfacerea nevoilor colective ale oricarei societati impune...

Organizarea și conducerea contabilității cheltuielilor și veniturilor la SC Simultan SRL

Scopul oricărei investiţii, indiferent de natură, îl constituie profitul sub diferite forme. Prin combinarea factorilor de producţie într-un...

Reglementări și raportări financiare potrivit IAS-IFRS în România și în Germania

Capitolul 1. Noţiuni privind convergenţa şi normalizarea contabilă 1.1 Procesul de reformă contabilă şi de asimilare a IAS/IFRS în România...

Evaziunea fiscală - element primar al fraudei fiscale

Introducere Pe piaţa concurenţială aferentă anului 2009 nu există sistemul fiscal perfect, fără neajunsuri, dar crearea lui reprezintă un ţel al...

Analiza Echilibrului Financiar

CAPITOLUL I SURSE INFORMAŢIONALE UTILIZATE ÎN ANALIZA ECHILIBRULUI INANCIAR INTRODUCERE Cunoaşterea structurii patrimonial - financiare a firmei...

Ai nevoie de altceva?