Managementul Serviciilor

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 4 fișiere: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5485
Mărime: 44.89KB (arhivat)
Publicat de: Anaida Vasiliu
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zamfir numaistiu

Extras din notiță

Directiile strategiei economice

Mediul concurentional: componente

Abordarea strtegik: domeniu de activitate= DAS: definitie, criterii

Segmentarea strategik: abordari, tipologii DAS

C1. Analiza strategica a mediului concurential

Fundamentarea strategiei economice cuprinde 2 directii:

-stabilirea carac strategice ale domeniului sau ale domeniilor de afaceri in care este implantata intreprinderea.

-diagnosticarea strategica se realizeaza in context concurential: diagnosticari interne sub raportul activ de productie( cele 5 functiuni ale intreprinderii) se stabilesc pct forte si slabe; diagnosticari externe vizeaza domeniul de afaceri in care se desfasoara activitatea, dar si mediul larg, global, mondial - se stabilesc tendintele de viitor si oportunitatile, amenintari. Ele formeaza concluziile si folosesc la stabilirea directiilor(SWOT).

C2. Perfectionarea strategica a mediului concurential. Marea majoritate a intreprinderilor moderne sunt implicate in mai multe domenii de afaceri, unele dintre ele inrudite, complementare si conexe si existenta unor domenii diferite.

In aceste conditii mediul concurential al unei intreprinderi este format din tot mediul de afaceri in care sunt integrate diverse activitati din portofoliu domeniului respectiv.

Sub raportul abordarii strategice atat portofoliul cat si mediul sau concurential poate fi divizat in mai multe componente structurale, astfel in interiorul portofoliului intreprinderii se intalnesc ca si componente strategice:

USA si CAS -centre de activitati sau afaceri strategice;

-unitati strategice de activitati sau de afaceri;

-sunt subdiviziuni de natura strategica;

- nu sunt individualizate in organigrama.

Tot sub raportul abordarii strategice in mediul concurential pot fi individualizate mai multe: DAS- domeniu de activitate( afaceri/ strategic); SAS- sector de activitati sau afaceri strategic. Ansamblul USA- corespunzator domeniului de afaceri in care este integrata intreprinderea. USA↔DAS.

M Porter denumeste acesti DAS industrii.Tot el foloseste pt mediul concurential denumirea de camp strategic de afaceri sau zona strategica de afaceri.

In general DAS poate fi definit ca un grup de intreprinderi incadrate in acelasi context concurential care produc sis au ofera pe pietele domeniului produse similare sau substituibile. In contextual de strategie prin produse similare= produse care satisfac aceeasi necessitate pt o anumita categorie de clienti. In aceste conditii fiecare DAS se carac printr un anumit cuplu specific produs-piata.

D.Abell adauga la cele 2 criterii(nevoia satisfacerii si categoria de clienti) tehnologia folosita pt satisfacerea nevoii respective.

Produsele substituibile se carac printr-o elasticitate incrucisata f ridicata.

Cresterea pretului pt unul dintre produse det crestera cererii pt celalalt produs. Produsele substituibile pot sa apara in acelasi DAS sau in alte domenii.

M Porter considera ca DAS pot si trebuie sa fie scindate in mai multe subdiviziuni cu un grad ridicat de omogenitate strategica. El le denumeste grupuri strategice de afaceri sau segmente strategice de afaceri. Un grup strategic este format din mai multe firme din cadrul aceluiasi DAS, care au un comportament strategic omogen si a caror evolutie se bazeaza pe strategii similare sub raportul unor probleme, aspecte esentiale pt performantele lor functionale.

- Un alt criteriu este gradul de integrare;

- un altul este nivelul tehnologiilor folosite care diferentiaza grupurile;

- un alt crit este canalul de distributie folosit;

- un altul adopta aceleasi politici de prêt sau de promovare a produselor pe piata

………aceleasi diferente producatorii in interiorul aceluiasi grup strategic.

-Intre intrep din acelasi grup strategic , diferentele sub raportul abordarii strategice sunt f mici. In schimb diferentele intre grupurile strategice sunt mult mai mari desi toate grupurile strategice respective au o pozitionare similara in sistemul tridimensional si au aceiasi vocatie. Sub raportul abordarii strategice exista un proces, la nivelul intreprinderii de segmentare strategica in care in interiorul activitatii ei sunt diferentiate mai multe segmente strategice.

Acest proces de segmentare strategic poate fi privit intr-o viziune interna si externa intreprinderii.

In viz interna intreprinderea prin procesul de segmentare in portofoliul de afaceri ale intreprinderii stabileste limite de extindere a fiecarei afaceri sau a fiecarei USA.

In viz externa exista 2 niveluri de segmentare strategica:- pe nivelul 1- campul strategic de afaceri este impartit in mai multe DAS; -pe nivelul 2- in interiorul fiecarui DAS se constituie acele grupuri sau segmente strategice de afaceri( este nivelul de segmentare strategica). Procesul de segmentare strategica≠ procesul de segmentare de marketing. Sub raportul strategic, in cazul segmentarii de marketing se folosesc doar competente si factori cheie de succes de natura commerciala, in timp ce segmentarea strategica se bazeaza pe competente si factori cheie de succes si de alta natura( de productie, financiare, management, de resurse umane).

Preview document

Managementul Serviciilor - Pagina 1
Managementul Serviciilor - Pagina 2
Managementul Serviciilor - Pagina 3
Managementul Serviciilor - Pagina 4
Managementul Serviciilor - Pagina 5
Managementul Serviciilor - Pagina 6
Managementul Serviciilor - Pagina 7
Managementul Serviciilor - Pagina 8
Managementul Serviciilor - Pagina 9
Managementul Serviciilor - Pagina 10
Managementul Serviciilor - Pagina 11
Managementul Serviciilor - Pagina 12
Managementul Serviciilor - Pagina 13
Managementul Serviciilor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • ASMC (CURS 5,4).doc
  • curs 1, 2.doc
  • Curs 7, 8.doc
  • curs 9 asmc.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Serviciilor de Cazare și Alimentație Publică La Hotel Concordia

CAPITOLUL 1 SERVICIILE ŞI MANAGEMENTUL ACESTORA 1.1. Conţinutul şi sfera de cuprindere a serviciilor Evoluţia economiei moderne înscrie între...

Managementul Serviciilor Turistice la Hotel Trotuș Onești

INTRODUCERE Termenul de calitate a unui produs sau serviciu turistic reprezintă posibilitatea (capacitatea) acestuia de a satisface o nevoie...

Managementul calității serviciilor în comerț

INTRODUCERE În contextul economic actual, marcat de creşterea importanţei calităţii ca factor hotărâtor al competitivităţii întreprinderilor, tot...

Managementul Serviciilor Publice

Managementul serviciilor publice Capitolul 1.Generalitati privind managementul serviciilor publice Sectorul serviciilor se află într-o continuă...

Managementul serviciilor de utilitate publică - sistemul de management al serviciilor publice

Literatura de specialitate oferă o gamă largă de noţiuni ca: administraţie, administraţie de stat, activitate executivă,autoritate administrativă...

Managementul serviciilor de asistență socială

1. Definirea notiunilor de servicii si prezentarea caracteristicilor generale ale serviciilor Un serviciu este o activitate a carei principal...

Principii și Teorii ale Managementului Serviciilor

1. Nevoia de management al serviciilor publice Organizaţiile sunt importante deoarece reprezintă instituţiile sociale care reflectă valori...

Managementul Serviciilor Publice

-1. Concept Managementul public reprezintă ansamblul proceselor şi relaţiilor de management, bine determinate, existente între componente ale...

Ai nevoie de altceva?