Epilarea

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4169
Mărime: 244.91KB (arhivat)
Publicat de: Eugenia Kiss
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Negrea
Epilarea face deja parte din rutina ingrijirii noastre de zi cu zi. Totul e ca din multimea de procedee traditionale si inovatoare sa alegi ceea ce corespunde nevoilor tale.

Extras din proiect

Capitolul I

1. Epilarea de la A la Z

Epilarea face deja parte din rutina ingrijirii noastre de zi cu zi. Totul e ca din multimea de procedee traditionale si inovatoare sa alegi ceea ce corespunde nevoilor tale.

Foarte putine femei se mai intreaba astazi de ce, o data cu primele raze de soare mai calde, pornim la ofensiva impotriva surplusului de par de pe corp. Desi problema a fost intr-o oarecare masura subiect de dezbatere in anii '70, acum, in mare majoritate, ne grabim sa radem, sa smulgem sau sa decoloram orice urma de pilozitate naturala, cu aceeasi obisnuinta cu care ne tundem si coafam.

2. Putina istorie

Vechii egipteni, atat femeile cat si barbatii, isi indepartau in totalitate parul de pe corp; la fel si populatia unor triburi sudamericane, care folosea un amestec de miere de albine si lamaie. In general, insa, problema privea doar femeile, fapt stabilit incepand cu Grecia si Roma antica si continuand apoi cu Imperiul otoman.

Europenii au fost in general mai ingaduitori fata de acest aspect, cu exceptia unei scurte perioade din Evul Mediu, in care reintoarcerea cruciatilor din Orientul Mijlociu a facut din epilare o adevarata moda, care ia sfarsit o data cu Caterina de Medici.

Pentru femeia moderna, indepartarea parului axilar si de pe picioare a aparut o data cu scurtarea si decoltarea rochiilor, la inceputul anilor '20.

3. Astazi, mai simplu ca oricand

Parul de pe corp este si el privit in mod diferit, in functie de amplasare. Axila (subratul) si picioarele fac parte dintr-o categorie, pe cand parul pubian - indepartat complet de-a lungul multor secole - este astazi acceptat in intimitate; multe femei recurg insa la epilarea partiala a zonei pubiene (asa-numita bikini line), pentru a putea purta un costum de baie modern.

Din fericire, indepartarea parului corporal este mai usoara ca niciodata pana acum. Aparatele de ras sunt concepute ergonomic, pentru a minimaliza zgarieturile si taieturile, cremele depilatoare miros mult mai bine, iar epilarea cu ceara poate fi facuta cu mult succes si acasa. In ultimii doi ani, epilarea cu laser a devenit o realitate, oferind tratamente mai rapide, mai putin dureroase si mai eficiente.

In Europa, 55% dintre femei se rad, 9% folosesc aparate de ras electrice, 8% crème depilatoare, 13% ceara, iar 1% folosesc alte metode de epilare.

4. Epilarea

Piele perfect neteda si catifelata, fara cusur, iata telul spre care tindem atunci cand ne supunem "chinurilor" epilarii! In antichitate, parul de pe corpul femeilor era indepartat prin frecare cu paste speciale, abrazive, sau cu ajutorul pietrelor ponce. Cam dur, dar eficient.

Evul Mediu a lasat lucrurile sa se calmeze, pentru ca epoca moderna sa inceapa sa ne preseze tot mai mult cu pretentia pielii fara fir de par.

Tendintele in materie de epilare au evoluat progresiv dupa anii '60, cand se trece de la epilarea picioarelor la cerinta epilarii axilelor si a parului de pe fata - acolo unde era cazul.

Anii '80 incep timid cu ideea de a epila zona inghinala, pentru ca anii '90 sa declare sus si tare ca un corp perfect epilat este cel mai frumos.

Lasand la o parte criteriile estetice, hai sa recunoastem ca reducerea substantiala sau absenta parului de pe anumite zone "clasic" paroase (inghinal, axile) ne ajuta sa mentinem o igiena corecta.

Daca prezenta parului este indispensabila in anumite zone pentru echilibrul corpului, deoarece el se constituie ca un baraj la agresiunile exterioare, in alte zone el apare dizgratios si inutil. Parul de deasupra buzei superioare, de la subsuori sau de pe picioare nu mai are drept de existenta in universul feminin.

De ce ne epilam?

Dorinta de puritate. Femeile de astazi privilegiaza rafinamentul si delicatetea. Deci nici vorba de par pe corp! Dar epilarea este si un gest social pentru a te pune in valoare, pentru a aparea cu o piele neteda in confruntarea cu privirile celorlalti.

Cum ne epilam?

Inainte de toate este un gest de igiena corporala: 70% dintre frantuzoaice se epileaza, iar 65% utilizeaza cu prioritate cel putin doua metode de epilare.

Care este cea mai buna metoda de epilare?

4.1. Epilarea mecanica

Este "subcapitolul" epilarii care se ocupa cu raderea sau smulgerea firelor de par. Aparatul sau lama de ras trebuie sa fie personal si de cea mai buna calitate, iar pielea sa fie pregatita prin aplicarea unei spume speciale sau sapun. Totul trebuie sa fie urmat de o dezinfectare cu o solutie alcoolica slaba si aplicarea unui balsam astringent special. Rade firele de par in sensul cresterii lor, pentru a evita aparitia ulterioara a firelor crescute sub piele.

Preview document

Epilarea - Pagina 1
Epilarea - Pagina 2
Epilarea - Pagina 3
Epilarea - Pagina 4
Epilarea - Pagina 5
Epilarea - Pagina 6
Epilarea - Pagina 7
Epilarea - Pagina 8
Epilarea - Pagina 9
Epilarea - Pagina 10
Epilarea - Pagina 11
Epilarea - Pagina 12
Epilarea - Pagina 13
Epilarea - Pagina 14
Epilarea - Pagina 15
Epilarea - Pagina 16
Epilarea - Pagina 17
Epilarea - Pagina 18
Epilarea - Pagina 19
Epilarea - Pagina 20

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Proiect Merchandasing Hypermarket

Supermarket Sun City - prezentare generală – „CUMPĂRĂTURI SUB SOARE” Supermarketul Sun City este amplasat la nivelul solului, având o suprafaţă...

Studiul de Fezabilitate Privind Înființarea unui Salon de Epilare Definitivă

1. Prezentarea agentului economic iniţiator al proiectului Elemente de identificare: Nume: S.C. Soft Skin S.R.L. Amplasament: Bulevardul Iuliu...

Raport de expertiză

1.PREAMBUL Subsemnata,economist,Soava Iulia Andreea,expert tehnic jurist si evaluator de bunuri mobile,atestata de catre Ministrul Justitiei...

Inițierea unei afaceri - SC Diva-Style SRL

I. Descrierea generală a afacerii 1.1 Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre S.C. Diva-Style S.R.L. este o societate cu raspundere...

Plan de Afaceri - SC Spa SRL

Prezentul plan de afaceri este întocmit de catre firma S.C. Spa S.R.L. Baia Mare, în vederea optimizarii cresterii si dezvoltarii serviciilor atât...

Comportamentul consumatorului - lame de ras

Capitolul 1 În zilele noastre, aparatul de ras este o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor şi mai ales a bărbaţilor, acesta fiind un...

Procesul Decizional de Cumpărare al unui Epilator Braun și Factorii Săi de Influență

1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Nevoia de a achiziţiona un nou epilator a apărut datorită faptului că cel vechi se uzase şi nu mai dădea...

Procesul Decizional de Cumpărare al Unui Epilator

Capitolul I 1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Nevoia de a achiziţiona un epilator nou a apărut în momentul în care am realizat că deţineam un...

Ai nevoie de altceva?